מאפינס שוקולד ליום הולדת
מאפינס שוקולד עם פיצפוצים וקצפת! הכי מתאים ליום הולדת לילדים – רך, טעים ומתוקי.

כשויולטה ביקשה שאכין מאפינס עם מוטיב של דינוזאור. אלון כבר בן שנה! הזמן ממש טס.

הכנתי בשלוש צבעים: צהוב בננה, ירוק בהיר וכחול בקבוק.

מזל טוב ויום הולדת שמח מתוקי. מזל טוב לויולטה ודדי ההורים היקרים!

המתכון ממש קל להכנה, התוצאה נהדרת, מתקבלים 24 מאפינס רכים ונימוחים, מתאימים בדיוק לילדים.

אפשר לעשות עוגת מספרים ליום ההולדת, לקשט עם קצפת צבעונית לפי סגנון ומוטיב המסיבה.

ישנה אפשרות להשאיר ככה בלי קצפת, המאפינס טעים ברמות, אכלתי אחד בגניבה עם כוס קפה.

אם אתם רוצים לראות את כל הסרטונים של שלבי ההכנה, כדאי לכם לעקוב אחרי באינסטגרם, להיכנס לסטורי שלי.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

תמצאו אותי במטבח הפרטי שלי, מסבירה, מכינה ואופה באהבה♥

תכינו תכינו, אל תשכחו להודות לי על מתכון מנצח!

סופ"ש מקסים לכולם!

אוהבת♥יהודית

מאפינס שוקולד ליום הולדת

החומרים להכנת המאפינס

בקערה: ביצה וסוכר, טורפים היטב

מוסיפים את כל הרטובים: מים, שמן וחלב, טורפים היטב

מוסיפים לתערובת את הקקאו, מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה, טורפים עד אשר אין גושים והתערובת חלקה

התערובת חלקה ומבריקה

לוקחים תבנית שקעים של מאפינס, מכניסים לכל שקע עטרה של נייר את תערובת המאפינס מכניסים לכד

מוזגים עד חצי מגובה עטרת הנייר

מפזרים על כל מאפינס 4 עיגולי שוקולד צ'יפס. מכניסים לאפייה, לתנור שחומם מראש על 180 מעלות. זמן אפייה כ 20 -25 דקות או עד אשר נועצים קיסם והוא יוצא יבש.

המאפינס מוכנים: אם מכינים יום לפני עדיף לכסות את התבנית בניילון, ככה נשמרת הטריות.

החומרים לקישוט: שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, צבעי מאכל ג'ל, שקי זילוף וצנטר

מחלקים את הקצפת ל 2-3 קערות, מוסיפים צבע ג'ל בעזרת קיסם (ממש טיפה) ומערבבים עד לקבלת הגוון הרצוי.

תכינו הכל מראש: 3 שקי זילוף עם צנטרים, בגוונים שונים

 

מתכון להכנת מאפינס שוקולד ליום הולדת

החומרים למאפינס:

1 ביצה L

1 כוס סוכר

1/2 כוס חלב

1/2 כוס מים

12 כוס שמן

1/2 כוס קקאו

1 כוס קמח

כפית אבקת אפיה

חופן פיצפוצי שוקולד צ'יפס מריר או חלב

תבנית שקעים למאפינס – מתקבלים בכמות הזו 24 מאפינס

עטרות מנייר מספר 4 למאפינס

תנור לחמם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 20 דקות – או כאשר נועצים קיסם והוא יוצא יבש.

החומרים לקצפת ולקישוט:

2 שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

צבעי ג'ל למאכל – לצבוע את הקצפת ( לא חובה)

3 שקי זילוף + צנטר משונן – להכנסת הקצפת לשק

הכנת המאפינס:

בקערה: ביצה וסוכר, טורפים היטב, מכניסים את הרטובים: חלב, שמן ומים, טורפים עד להמסת הסוכר.

מוסיפים את הקקאו, מנפים את הקמח ומכניסים לקערה, מוסיפים את אבקת האפייה. טורפים היטב.

מקבלים תערובת חלקה ומבריקה, ללא גושים.

מכניסים את התערובת לכד, ככה תהיה לנו אפשרות טובה למזוג את התערובת לשקעים.

שמים את תבנית השקעים על התבנית השחורה של התנור, מכניסים לכל שקע עטרה מנייר.

מעבירים את התערובת לתוך כד (לא חובה) אפשר גם עם כף. מוזגים את התערובת לעטרות.

מוזגים עד חצי גובה העטרה. מפזרים מעל כל מאפינס 4 עיגולי שוקולד צ'יפס.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 20-25 דקות בערך, או לפי שיטת הקיסם היבש.

מוציאים את המאפינס מהתנור, מכניסים את הנגלה השנייה.

חובה לקרר בטמפרטורת החדר לפני שמקשטים בקצפת.

הכנת הקצפת:

בקערת מיקסר עם מטרף, מכניסים את השמנת מתוקה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל, מערבבים מעט.

מקציפים עד אשר מקבלים קצף יציב שרואים עליו את הסימנים של המטרף, עוצרים את פעולת המיקסר.

ההרכבה:

מחלקים את הקצפת הלבנה שהכנו ל 3 או 2 קערות נקיות.

פותחים את הבקבוקון של הצבע ג'ל למאכל, נועצים קיסם ולוקחים מעט מהצבע, מכניסים לקערה ומערבבים.

באותה צורה עושים לקערה השנייה עם צבע  ג'ל אחר שבחרתם ומערבבים.

מקבלים גוונים לפי כמות הצבע שתשימו, תתחילו עם טיפות קטנות, תמיד אפשר להוסיף.

מכניסים צנטר לתוך שק זילוף, מעבירים את הקצפת מהקערה הראשונה לשק זילוף, חותכים את הקצה עם סכין.

מתחילים לזלף במעגלים על כל מאפינס, הכי יפה כאשר יש כמה צבעים לקישוט.

אפשר לפזר סוכריות צבעוניים, אפשר לפזר מזרה שוקולד, כל מה שנראה לכם יפה יתאים.

מכניסים את התבנית עם המאפינס המוכנים למקרר עד להגשה.

מזל טוב לאלון♥ מזל טוב להורים המאושרים

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן