לחמניות כשרות לפסח
לחמניות כשרות לפסח, כאלה עוד לא אכלתם!רכות וטעימות. מ 5 מצרכים בלבד.

הלחמניות שמלוות אותי שנים רבות, בערב החג אני מכינה 2 נגלות כדי שיספיק לכולם.

אני יודעת שכולם רעבים – ותמיד יש הרגשה שבפסח אין מה לאכול.

אז זהו שיש מה לאכול, אפשר להכין את הלחמניות הנפלאות האלה ולהכפיל כמויות.

כשאחותי רחל הזמינה אותנו אליה לעשות על האש, הייתה התלבטות האם להביא לחמניות מטוגנות או אפויות.

החלטתי להכין לחמניות טריות ורכות, מיד כשהגעתי אליה הביתה כולם הגיעו לרחרח.

הלחמניות היו נהדרות, אני מרחתי בתוכן מטבוחה וטחינה, לא הייתי צריכה יותר מזה.

כמובן הן מצויינות לארוחת הבוקר עם גבינות וסלטים, ובכלל מה שמתחשק לכם.

השנה החג יוצא בשישי שבת, אני מתכוונת להיכנס למטבח ולהכין כמויות כפולות כדי שיספיק.

השנה כל המשפחה המורחבת מוזמנת להדס ולאלון, אנחנו כבר בכוננות שיא במטבח.

מבטיחה לכם שלא תרצו להחליף את המתכון. בבלוג הקודם הוא קיבל צפיות מטורפות.

מחכה לראות את הצילומים והשיתופים שלכם, אל תתביישו לתייג אותי!

מאחלת לכם חג שמח וכשר!

אוהבת אתכם♥יהודית

לחמניות כשרות לפסח

החומרים להכנת הלחמניות

בקערה בינונית: שמים את קמח המצה

מוסיפים את המים

מוסיפים שמן

מוסיפים סוכר

מוסיפים מלח

מערבבים, התערובת יוצאת מעט קשה וזה בסדר, תכף יכנסו הביצים

לטרוף את הביצים

מוסיפים את הביצים וטורפים היטב

התערובת יוצאת רכה אבל לא נוזלית

מרטיבים מעט את כפות הידיים, לוקחים מעט מהתערובת ויוצרים צורה של לחמניה

מניחים את הלחמיות בתבנית על נייר אפיה, מורחים את הלחמניות בחלמון ביצה

מכניסים לאפיה על 180 מעלות, אפייה של כ 50 דקות, או עד הזהבה

מתכון להכנת לחמניות לפסח

החומרים:

2 כוסות קמח מצה

כוס וחצי מים רותחים

חצי כוס שמן

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

4 ביצים שלמות טרופות

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד חוץ מהביצים , לקרר מעט.

מוסיפים את הביצים לתערובת לסירוגין תו כדי הקצפה (אפשר במיקסר ידני).

נקבל תערובת המתאימה ליצור לחמניות.

מרטיבים את הידיים ויוצרים לחמניות ארוכות.

מניחים על נייר אפיה משומן המונח בתבנית.

מורחים על הלחמניות חלמון ביצה מהול במעט מים.

 

יש לאפות בחום בינוני של 180 מעלות

זמן אפיה כ50 דקות או עד שיזהיבו. תלוי בתנור שלכם.

 

12 Comments

  • יפה בן אדרת הגיב:

    הלחמניות יצאו מדהים. יבורכו ידיך ומתכוניך.
    חג שמח???????

    • Judith הגיב:

      היי יפה, אני שמחה שהכנת ויצא טעים. חג שמח

      • נחום גני הגיב:

        יהודית יקירה , הלחמניות לא יוצאות חלולות כמו הפחזניות?
        תודה על תשובתך,
        חג שמח ופסח כשר?

        • Judith הגיב:

          היי נחום, אם מקציפים את הביצים לתוך התערובת עם מיקסר חשמלי או ידני, הלחמניות יצאו חלולות כמו פחזניות. חג שמח

  • פנינה גלרמן הגיב:

    מה הכוונה אחרי ששמנו את החומרים יחד – לקרר מאט, ממה התערובת התחממה ?
    חג שמח

  • הדר הגיב:

    יצא מעולה! המלצה אם משתמשים בביצים L לשים רק 3 לי זה הספיק העיסה כבר הייתה רוויה. תודה על המתכון וחג שמח ❤️

    • Judith הגיב:

      היי הדר, חג שמח, שמחה שיצאו לך לחמניות טובות. גודל הביצים יהיה מדיום ל 4 ביצים, לארג 3 ביצים. תודה רבה

  • לינוי הגיב:

    איזה גודל ביצים?

    • Judith הגיב:

      היי לינוי, גודל הביצים מדיום אפשרי גם לארג אבל לא לשים את כל הביצים מיד, בהדרגה עד שהבצק סופג, אם רטוב מידי לא להוסיף את כל הביצים

  • רחל גליק הגיב:

    אלופה
    עם אין מיקסר מוכשר לפסח
    יש עצה אחרת כדי שזה יהי בדיוק כמו שלך?
    תודה מראד

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן