כדורי תמרים טבעוניים
כדורי תמרים טבעוניים כאלה טעימים, לא להאמין כמה אנרגיה ומרץ הם נותנים לגוף

 

עדי ביקשה ממני להכין את כדורי התמרים הטבעוניים!

עכשיו היא בקטע של לאכול בריא, לשמור על המשקל, אבל שיהיה גם מאוד טעים.

היא גם שלחה אותי לקנות קקאו איכותי בחנות התבלינים שלי (קפה ישראל)

 

בחנות הזו יש פירות יבשים, תבלינים, קטניות, קליית קפה, ממתקים מיוחדים וגם קקאו שמעולם לא התוודעתי אליו.

החלטתי לקנות את הקקאו ולנסות. אחרי בדיקת טעימות, העוגיה מרגישה כמו שוקולד ולא כמו עוגיית תמרים, זה אומר שהקקאו איכותי.

 

עדילי שלחה הודעת ווטסאפ, " אמא, האם כדורי התמרים מוכנים? עניתי לה שכן, תכף אסע לקחת לה את הקערה עם הממתק הטעים.

 

תכינו תכינו, אל תשכחו לשתף חברים שאוהבים כדורי אנרגיה טבעוניים.

באהבה רבה♥

כדורי תמרים טבעוניים

החומרים להכנת הכדורים: תמרים, קקאו, טחינה, סילאן, שמן קוקוס, שקדים מולבנים, קוקוס לקישוט

מגלענים את התמרים, מניחים בתוך קערה

שופכים מים רותחים לקערה, המים יכסו את התמרים, משהים כ 5 דקות

במחבת: קולים את השקדים המולבנים עד הזהבה

מסננים את המים מהתמרים, מעבירים למעבד מזון

מכניסים לקערת מעבד המזון: קקאו, טחינה, שמן קוקוס, סילאן, טוחנים עד למרקם משחתי

מוסיפים את השקדים המולבנים, מעבדים בפולסים קלים, צריך שהשקדים יישארו גסים ולא לטחון ממש.

לאחר שכל החומרים נטחנו, מגרדים מהצדדים בעזרת לקקן

מעבירים את התערובת לקערה נקייה, מכסים בניילון, מכניסים למקפיא לפחות לשעתיים, או עד אשר התערובת ממש מתקשה.

מרטיבים כפות ידיים, לוקחים מהתערובת ויוצרים כדורים, מגלגלים את הכדורים בקוקוס, מעבירים לכלי הגשה או לקופסה אטומה, מכניסים למקפיא עד לשימוש

 

מתכון לכדורי תמרים טבעוניים

החומרים ל 30 כדורים קטנים:

20 תמרים מסוג מג'הול

3 כפות מלאות של קקאו

2 כפות מלאות של סילאן

2 כפות מלאות טחינה גולמית

1 כף שמן קוקוס

20 גרם שקדים מולבנים

 

לקישוט:

קוקוס

אופן ההכנה:

מגלענים את התמרים וחוצים לשניים – מעבירים לקערה, שופכים מים רותחים לקערה שיכסו את התמרים.

בנתיים, קולים את השקדים במחבת על אש קטנה, קלייה עד השחמה קלה.

לאחר 4 דקות מסננים את התמרים מהמים, מעבירים למעבד מזון, מי שאין לו מעבד יכול לקצוץ ידני.

מוסיפים למעבד מזון, קקאו, טחינה, סילאן, שמן קוקוס, מעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת משחתית.

מוסיפים את השקדים הקלויים, מעבדים קלות, השקדים ישארו טחונים באופן גס.

מעבירים את התערובת לקערה נקיה, מכסים בניילון ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות או עד אשר התערובת מתקשה.

מוציאים מהמקפיא, מרטיבים ידיים ולוקחים חתיכות מהתערובת, מגלגלים לכדורים, מעבירים לקערת הקוקוס ומגלגלים.

לאחר שהכדורים מוכנים מכניסים בעדינות לקופסה, מכסים במכסה, מעבירים למקפיא עד לשימוש.

 

———————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

6 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן