כדורי שוקולד עם עוגיות יין
כדורי שוקולד ממכרים עם עוגיות יין של פסח – הכי טעימות שאכלתם.

כדורי שוקולד כאלה טעימים – אפילו הילדים ירצו להשתתף בחגיגת גילגול הכדורים.

השנה הייתי חייבת להכין מתכון חדש לכדורי השוקולד שהנכדים שלי אוהבים.

הפעם השתמשתי בעוגיות של פסח במקום הביסקוויטים הרגילים.

בתערובת השוקולד מזגתי מים איכותיים וטובים מבר מים תמי 4. אני משתמשת בו במטבח לכל הבישולים והאפייה.

בכל שנה הנכדים מגיעים עוד בחופשת פסח ולפני ליל הסדר, ואז אנחנו מכינים יחד עוגיות.

השנה בגלל הקורונה כל אחד נשאר בביתו, הבטחתי להם בשיחת וידאו שאנחנו עוד נכין מלא כדורי שוקולד.

ממליצה לכם להכין מנה כפולה מהמתכון, תנו לילדים שלכם לעצב את הכדורים ולטבול בקישוטים.

זה יעסיק אותם להרבה זמן, אתם בנתיים תכינו קפה ותנוחו!

המתכון "בשיתוף תמי 4 שטראוס מים"

אל תשכחו לצלם ולשתף אותי בתוצרים שלכם!

בברכת מועדים לשמחה♥

כדורי שוקולד עם עוגיות יין

החומרים להכנת כדורי השוקולד

מרסקים את עוגיות היין – בסיר שמים חמאה, סוכר וקקאו

מוסיפים לסיר מים מבר מים תמי 4

ממיסים את כל התערובת על אש קטנה, מערבבים היטב, מכבים את הגז. מוסיפים שוקולד מריר, מערבבים היטב עד אשר כל השוקולד נמס בתערובת

מוסיפים כפית של תמצית רום (לא חובה) מערבבים.

מוסיפים את הביסקוויטים המרוסקים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב

מכסים את הסיר בניילון ומכניסים למקרר לרבע שעה להתמצקות.

מכינים קערה עם מים להרטיב את כפות הידיים, קערה שנייה עם קוקוס, קערה שלישית עם סוכריות, קערה רביעית: שוקולד מריר מומס עם כפית שמן, לערבב היטב. מגלגלים מהתערובת כדורים, טובלים בכל קישוט שבוחרים. תשתפו את הילדים הקטנים – הם יתאהבו ותהיה להם תעסוקה.

 

מתכון להכנת כדורי שוקולד עם עוגיות יין

החומרים:

15 עוגיות יין הקטנות (לא גדולות) או 8 גדולות מרוסקות או טחונות גס

חצי כוס קקאו

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים מבר מים תמי 4

50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

100 גרם חמאה/ או 100 גרם מרגרינה לפרווה

כפית תמצית רום (לא חובה)

לקישוט:

קוקוס

סוכריות צבעוניים

50 גרם שוקולד מומס עם כפית שמן

ההכנה:

בסיר: שמים את הסוכר, הקקאו, החמאה והמים, ממיסים על אש קטנה  ומערבבים בעדינות.

מכבים את הגז, מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד להמסה מוחלטת. מוסיפים את הרום ומערבבים.

לאחר שתערובת השוקולד נמסה נעביר את כל עוגיות היין המרוסקות לשוקולד, נערבב עד להטמעה.

מכסים את הסיר ומכניסים למקרר לרבע שעה להתמצקות.

מכינים בקערות:

  1. מעט מים מבר מים תמי 4 להרטיב את כפות הידיים
  2. קערה עם קוקוס
  3. קערה עם סוכריות צבעוניות
  4. קערה עם שוקולד מריר שהמסנו במיקרוגל עם כפית שמן

הכנת הכדורים:

לוקחים מתערובת השוקולד שבסיר, מגלגלים לכדור, טובלים כל כדור במה שאוהבים, או בקוקוס, או בסוכריות.

בקערת השוקולד המומס מניחים כדור טובלים ומגלגלים אותו בשוקולד, מרימים עם מזלג, מנערים שוקולד עודף ומניחים על צלחת.

שמים את כל הכדורים בכלי הגשה, או בקופסה אטומה במקרר.

באהבה!

 

—————————————————————————————————————————————————

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

6 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן