טירמיסו עם קרם בלי ביצים

 

טירמיסו לקוח מהשפה האיטלקית "הרם אותי גבוה" ואכן רק גבוה אפשר להגיע עם עוגה כזו – הקרם הוא ללא ביצים.

אין צורך באפיה, מכינים את המילוי והעוגה כמעט מוכנה. אני יודעת שקשה מאוד לאפות בימים האלה. התנור פועל והמטבח מאוד חם, לכן כדאי מידי פעם להכין עוגות קלילות שאינן צורכות אפייה.

אצלי מאוד אהבו את הטירמיסו! תודה לטועמת הראשית שלי עדילי שאהבה והחמיאה.

כשמכינים את הטירמיסו קוצרים רק מחמאות, אז קדימה השבת בפתח! הכינו ותהנו.

אשמח אם תשתפו אותי בחווית ההכנה – עקבו אחרי גם באינסטגרם https://www.instagram.com/judithmorhaim/

תהנו מסירטונים שאני מציגה על אופן ההכנה.

טירמיסו עם קרם ללא ביצים

טובלים את הבישקוטים ברוטב הקפה ומניחים בתבנית

שכבת בישקוטים ומעל קרם מסקרפונה, חוזרים על הפעולה פעמיים

שכבה אחרונה למרוח על פני כל העוגה

בוזקים מעל העוגה אבקת קקאו

אפשר להניח כפית ומזלג על העוגה – לבזוק קקאו – להוציא את הכלים ואז נקבל הטבעה יפה

מתכון לטירמיסו עם קרם ללא ביצים

תבנית פיירקס מלבנית

החומרים:
2 חבילות בישקוטים, כל חבילה מכילה 200 גרם
4 כפות אבקת קפה נמס
3 כפות סוכר
2 כפות ליקר קפה או ליקר שוקולד או אמרטו או פרנג'ליקו (מה שיש בבית)

2כוסות מים רותחים להמסת הקפה

למילוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה קרה
1 קופסה גבינת מסקרפונה
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גר')
חצי כוס חלב
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

לקישוט:
אבקת קקאו

אופן ההכנה:
לקערת מערבל חשמלי יש להכניס את 2 מיכלי שמנת מתוקה, חצי כוס חלב, חצי שקית אינסטנט פודינג וניל. להקציף לקרם יציב וקליל אך לא נוקשה, להפסיק מיד את פעולת המערבל.
בקערה בינונית להכניס את גבינת המסקרפונה, את הגבינה הלבנה 5%, להוסיף את אבקת הסוכר וכפית תמצית וניל. לערבב את התערובת שלא יהיו גושים, להוסיף את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה ולקפל.

ההרכבה:

בצלחת עמוקה יש לשים את אבקת הקפה נמס והסוכר, למזוג מעל 2 כוסות מים רותחים ולערבב היטב, להוסיף את הליקר ולערבב.
לקחת תבנית פיירקס מלבנית או מרובעת (אפשר עם תבנית מתכת בינונית), לטבול בעדינות את הבישקוטים בתוך רוטב הנס קפה, לסדר את הבישקוטים בשכבה אחידה בתבנית.
למרוח מחצית מהקרם על השכבה הראשונה של הבישקוטים, לשטח את הקרם באופן שווה.
להניח על הקרם שכבה שנייה של בישקוטים טבולים ברוטב הנס קפה, מעל למרוח את יתרת הקרם שנשארה, לסדר יפה עם פלטה או כף את הקרם, עד אשר נוצר משטח חלק ויפה.
לקישוט יש לפזר (במסננת) אבקת קקאו על פני הטירמיסו. אם אתם רוצים לקשט כמו אצלי בתמונה, הניחו כפית ומזלג עם הצד הבולט (לא הקעור) כלפי מעלה ופזרו את אבקת הקקאו, הרימו בעדינות את הכלים והנה קיבלתם קישוט יפה.
לכסות את הטירמיסו בניילון נצמד ולהכניס למקרר לקירור.

שיהיה לכולם סופ"ש נעים קליל וטעים♥

 

11 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן