טורט קצפת ותותים
עוגת טורט עם ג'לי תות וקצפת לפסח – עוגת שלוש שכבות של עונג

אמא תמיד ביקשה שבפסח הכל יהיה כשר – הבית, הכלים, הבגדים והאוכל.

אנחנו הבנות מאוד הקפדנו, ניקינו ועמלנו לשביעות רצונה, אין זה אומר שלא נהנינו מהאווירה.

בין יתר המשימות אמא ביקשה ממני להכין גם עוגה לחג, אחת העוגות הטעימות שהכנתי הייתה טורט וניל
את הטורט הרטבתי בסירופ סוכר עם רום או קוניאק.

העוגה תמיד הייתה רטובה ובטעם של סברינה, במשך השנים שדרגתי את העוגה והוספתי לה ג'לי תות.

לאחר שנים ראיתי מה טוב ולזה הוספתי גם קצפת של שמנת מתוקה עם אבקת סוכר בלבד.

הקישוט עם התותים נעשה בשנים האחרונות וזה בהחלט משדרג את העוגה ועושה אותה חגיגית.

העוגה קלילה ואביבית, הכי חשוב שהיא כשרה לפסח, בימים רגילים ניתן להשתמש בקמח תופח רגיל.

תכינו תכינו, תקבלו מלא מחמאות! חג פסח שמח לכולם♥♥♥

טורט ג'לי וקצפת לפסח

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר

מוסיפים סוכר וניל

מוסיפים שמן

מוסיפים מיץ לימון לסירוגין עם קמח תופח כשר לפסח, מערבבים בתנועות עטיפה

מוזגים לתבנית מספר 2 משומנת

מכניסים לתנור

הרטבת הטורט עם סירופ הסוכר

ניתן להעביר את העוגה לתבנית רינג עם תחתית בכדי שתהיה אפשרות לבנות ולצפות את העוגה

ממרטיבים את העוגה עם סירופ, לאחר מכן מוזגים את הג'לי תות על כל פני העוגה ומכניסים למקרר

מכינים קצפת ומורחים על הג'לי שהתקשה.

אפשר לעבור על העוגה עם מזלג ליצירת קישוט, אפשר להשאיר מעט קצפת ולזלף עם צנטר פרח, לחתוך את התותים ולהניח על העוגה

מתכון להכנת טורט ג'לי וקצפת

החומרים להכנת הטורט:

4 ביצים גדולות

חצי כוס סוכר

שקית סוכר וניל

1 כף שמן

1 כף מיץ לימון

חצי כוס קמח תופח כשר לפסח(בימים רגילים להשתמש בקמח תופח רגיל).

החומרים לג'לי:

1 חפיסה ג'לי בטעם תות שדה או פטל

2 כוסות מים רותחים

החומרים לסירופ:

חצי כוס מים

רבע כוס סוכר

החומרים לקצפת:

1 שמנת מתוקה לקצפת

1 כוס חלב קר

1 אינסטנט פודינג וניל כשר לפסח

1 כף אבקת סוכר (או כף סוכר)

קישוט:

אפשר לקשט את העוגה עם פלחי תותים

אופן הכנת הטורט:

בקערת הקצפה להכניס את הביצים שלמות, להוסיף את הסוכר ולהקציף עם המקצף, להוסיף את הוניל, להמשיך להקציף במהירות גבוהה במשך כ 7 דקות עד אשר הקצף תפוח מאוד ובהיר, להוסיף את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה, מוסיפים את מיץ הלימון מקציפים מעט ועוצרים את פעולת המערבל.

מנפים את הקמח התופח על קצף הביצים, מבליעים בתנועות עטיפה את הקמח ולא יותר.

מעבירים את הבלילה לתבנית קפיץ מספר 26 משומנת ומיישרים.

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ 30-35 דקות, בקומה התחתונה של התנור.

או לחלופין עד אשר הטורט תפוח ויציב. יש לצנן את הטורט.

לאחר הצטננות יש להעביר סכין רגילה בין דפנות העוגה.

להכנת הסירופ:

יש לבשל עד רתיחה את הסוכר והמים, להרטיב את העוגה במעט מהסירופ.

הכנת הג'לי:

להעביר את אבקת הג'לי לקערה, למזוג מעל 2 כוסות מים רותחים ולטרוף עד להמסה מלאה לצנן מעט. למרוח את הג'לי על הטורט באופן שווה.

הכנת הקצפת:

בקערת מערבל מכניסים את השמנת המתוקה, את החלב, את אבקת הסוכר ואינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד אשר מקבלים קרם יציב, מורחים את הקרם מעל הג'לי .

כדי ליצור קישוט, לוקחים מזלג וגורפים מעל הקצפת ליצירת פסים.
מכניסים את העוגה למקרר לכמה שעות טובות להתייצבות.

אפשר לקשט בעזרת שק זילוף עם צנטר פרח, לזלף מסביב ולקשט עם תותים טריים.

מעבירים סכין טבולה במים חמים מסביב לדפנות העוגה לשחרור התבנית.

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן