חרוסת ביתית לפסח
חרוסת ביתית לפסח מ 6 מצרכים בלבד. לאחר שתכינו לא תרצו להחליף את המתכון.

ערב חג פסח, אני, ילדה קטנה מסתכלת על אבא שלי בחרדת קודש.

אבא לוקח את האווהן (בפרסית זה מכתש ועלי) והולך לכיוון המרפסת הקטנה.

השולחן נקי עם סדין לבן, האווהן עומד ומחכה לאגוזים, אבא מתחיל לכתוש.

מוסיף את התמרים וכותש, מוסיף את הסילאן ומערבב.

לוקח את גרעיני הרימון, כן, רימון שאבא שמר מראש השנה.

כותש את הרימון ומוסיף לתערובת עם המיץ התוסס. מוסיף יין חמצמץ.

החרוסת של אבא הייתה בצבע אדום זוהר בגלל הרימון.

בערב לפני שדוד משה וכל המשפחה הייתה מגיעה.

אבא היה מעביר את החרוסת לכלי יפה, הכלי היה מונח על השולחן ליד כל הברכות.

חיפשתי רימון בכל השווקים ולא מצאתי, לכן הוספתי כתחליף את מיץ הלימון.

רוצו להכין, אל תשכחו לשלוח לי תמונות.

חג פסח כשר ושמח♥

 

חרוסת ביתית לפסח

החומרים להכנת החרוסת: אגוזי מלך, סילאן, ממרח תמרים, יין תירוש, קינמון ומיץ לימון

במעבד מזון, טוחנים את אגוזי המלך, אפשר לטחון גס, אפשר לטחון דק

מערבבים את כל החומרים, העיסה צריכה להיות מעט סמיכה

מתכון להכנת חרוסת ביתית

החומרים:

150 גרם אגוזי מלך טחונים מעט גס (אפשר לטחון דק)

חצי קופסה של ממרח תמרים

3 כפות סילאן

3 כפות יין תירוש

חצי כפית קינמון

כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

בקערה שמים את אגוזי המלך הטחונים, מעל מוסיפים את ממרח התמרים, את הסילאן ומעליו את היין תירוש, לבסוף מוסיפים את הלימון והקינמון.

מערבבים היטב את התערובת וטועמים. התערובת יוצאת סמיכה ולא נוזלית.

מעבירים לצנצנת וסוגרים עם המכסה עד ליל החג. אם יישאר משהו! כי אי אפשר שלא לטעום.

יאללה…מחכה לראות תמונות ושיתופים שלכם ♥ באהבה

 

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן