חלה חגיגית עם דבש ושקדים
חלה חגיגית ומתוקה לכבוד ראש השנה, טבולה בדבש ובשקדים קראנצ'ים

כמו בכל שנה אנחנו מחכים לחלת הדבש או ללחמניות העגולות המלאות במתיקות, לחמניות החובקות בתוכן מרקם של פוך רך ונעים.

לפעמים אחרי שאוכלים לחמנייה קטנטנה כזו עם כמה נגיעות של סלטים יהיה קשה לעבור למנה העיקרית….כי רוצים לאכול עוד לחמניה.

אחותי ריקי האלופה מכינה אותן הכי טעים, לראשונה טעמנו אותן על שולחן החג המפואר אצלה בראש השנה, לאחר התלהבות ריקי הכריזה שאת המתכון קיבלה ממוניק גיסתה. השנה אכין כמות כפולה כי אנחנו מתארחים והנכדים הקטנטנים מצפים כבר לביקור החגיגי בביתם וגם ללחמניות המשגעות.

שתהיה לכולם שנה טובה ומתוקה♥ שנה של בריאות אושר ונחת.

המצרכים להכנת החלה

 

להעביר לקערה נקייה להתפחה מכוסה בניילון

 

להוריד אוויר לאחר התפחה

 

לקרוץ עיגולים באופן שווה, כל עיגול בצק ללוש ולהכניס קצוות ולכדרר בתנועות מעגליות כמו בתמונה ולהתפיח

 

למרוח ביצה, לפזר שקדים מולבנים, להתפיח ולהכניס לתנור

הלחמניה אוורירית כמו פוך – הכי טעימה שאכלתי

מתכון להכנת חלה עם דבש ושקדים מולבנים

החומרים:

1 ק"ג קמח

שקית שמרית ( 50 גרם )

1/2 כוס מים

כוס וחצי חלב ( אפשרי מים )

4 ביצים

1/2 כוס שמן

6 כפות סוכר

1 כפית מלח

לציפוי:

דבש

שקדים מולבנים פרוסים

 

אופן הכנת הבצק:

בקערת המיקסר מכניסים את כל החומרים הרטובים, ביצים, שמן, חלב, מים וסוכר, מערבלים.
מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת, מעל מפזרים את השמרים ומתחילים ללוש באיטיות, מגבירים מהירות וכאשר הבצק נעטף סביב וו הלישה מוסיפים את כפית המלח, ממשיכים ללוש כ 5 דקות.

להוריד את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח, ללוש וליצור כדור, למרוח שמן על הידים ולהחדיר לבצק, ללוש עוד דקה, הבצק רך ונעים. להכניס את הבצק לקערה נקייה ומשומנת, לכסות עם ניילון ולהתפיח כ – שעה עד אשר הבצק מכפיל את נפחו ולא יותר.

לקרוץ עיגולים שווים מהבצק, ללוש כל עגול ולכדרר( ראו בתמונות ) להניח על נייר אפיה להתפחה, לכסות עם ניילון

לאחר תפיחה של 30 דקות, למרוח ביצה ומעל לפזר שקדים מולבנים פרוסים. להכניס לתנור לאפייה על חום של 180 מעלות, זמן אפייה כ 25-30 דקות או עד אשר מזהיב גם בתחתית.

לחלה חגיגית:

לוקחים תבנית תנור או תבנית עגולה, מרפדים בנייר אפיה, לשמן טיפה, לשים באמצע התבנית כלי חרס קטן עגול ( אפשרי תבנית קוקט חד פעמית מכסף)מסביב לתבנית הקטנה להניח את הלחמניות בצורה מעגלית, להתפיח ולאחר מכן למרוח ביצה ולפזר שקדים מולבנים מעל. להכניס לאפייה לתנור שחומם על 180 מעלות, זמן אפיה כ 25-30 דקות.

ציפוי החלה:

לחמם את הדבש במיקרוגל לכמה שניות שיהיה נוזלי, לקחת מברשת ולמרוח מיד את הדבש על החלות החמות.

להניח את החלה על צלחת הגשה יפה, בתוך כלי החרס אפשרי למזוג דבש ולפזר מעל שקדים מולבנים.

 

מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה♥ שנה של חדוות היצירה, של שלווה רוגע והכי חשוב שנה של בריאות ונחת

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן