דובשניות מתפצפצות
דובשניות מתפצפות בפה, הכי טעימות לראש השנה! ההכנה היא בקלי קלות

לכבוד ראש השנה החלטתי להכין לכם דובשניות לפי בקשתכם! נכנסתי לאינטרנט וקצת שוטטתי ובדקתי מתכונים, הגעתי לפורטל הקולינרי של פסקל פרץ רובין ומשם לקחתי את המתכון הנהדר והטעים. ממליצה להיכנס לאתר יש שם מתכונים נפלאים וטובים. כדאי להכין לקראת ראש השנה את הדובשניות. מתוך התערובת הזו יצאו לי כ 70 דובשניות רכות טעימות.

מאחלת לכל החברים היקרים שלי♥♥♥ אפיה נעימה וטעימה

%d7%93%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a6%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%9215

 

%d7%93%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a6%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%922

החומרים להכנת הדובשניות

%d7%93%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a6%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%923

בקערה שמים סוכר חום וסוכר לבן, ביצה, דבש, סילאן וחמאה

הוספת הקמח והחומרים היבשים לתערובת החמאה והסוכר

%d7%93%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a6%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%926

לגלגל את הדובשניות קודם בסוכר רגיל ולאחר מכן באבקת סוכר

הדובשניות לפני אפייה

לאחר אפייה

מתכון להכנת דובשניות מתפצפצות

החומרים:

100 גרם חמאה רכה (או 80 מ"ל שמן)

1/4 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום כהה

3 כפות דבש

2 כפות סילאן

1 ביצה

2 כוסות מלאות של קמח (280 גרם)

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

כפית קינמון

רבע כפית ציפורן

רבע כפית מלח

 

ההכנה:

בקערת מערבל עם וו גיטרה, חמאה רכה עם סוכר לבן וסוכר חום לערבל, להוסיף את הביצה ולערבל, להוסיף סילאן ודבש לערבל לתערובת חלקה.

בקערה לנפות את הקמח, להוסיף אבקת אפיה ואבקת סודה לשתייה, להוסיף קינמון ציפורן  ומלח, לערבב. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הדבש, מערבלים עד אשר מקבלים תערובת חלקה, אם הבצק דביק מידי ניתן להוסיף עוד  1כף או 2 של קמח ולערבב.

להכניס את התערובת למקרר לרבע שעה עד חצי שעה.

מכינים 2 קערות, באחת סוכר רגיל ובשנייה אבקת סוכר. בקערית קטנה שמים מים לטבול את הידיים.

מרפדים 3 תבניות בנייר אפיה, מחממים את התנור ל 180 מעלות זמן אפייה כ 10-11 דקות

העוגיות מתקשות בחוץ. נקבל בכל תבנית כ 24 דובשניות, סה"כ כ- 70 דובשניות.

לוקחים חתיכות קטנות מהבצק ומגלגלים לכדור, טובלים בסוכר ולאחר מכן באבקת הסוכר, מניחים בתבנית במרווחים שווים. מכניסים לתנור לאפיה. בין תבנית לתבנית מכניסים את התערובת למקרר על מנת שלא תימס.

מוציאים מהתנור ומחכים שהעוגיות יתקררו באופן מוחלט, לאחר מכן להכניס לצנצנת או לקופסה אטומה.

תגובה 1

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן