דג מושט עסיסי עם גרגירי חומוס ברוטב אדום חריף. מומלץ להגיש לצד אורז או לחם טרי שסופג את כל הטעמים.
היינו צעירים עם ילדים קטנטנים, בשבתות התארחנו אצל חברים והם אצלנו, בדרך כלל האירוח היה כולל דברי מתיקה, בורקסים ירקות וממרחים. באחד מימי החופש נסענו לכיוון עתלית והחלטתי שניכנס לבקר את יפה חברתי ואת ילדיה. לאחר מילות ברכה ופיטפוטים התיישבנו במרפסת השמש, יפה מכריזה שאני חייבת לטעום פעם אחת את הדג המרוקאי שלה שכמובן אמא שלה מארי הייתה מכינה.
אמרתי: יפה אני לא אוכלת חריף, רק תנסי הכריזה, טוב הביאה לי צלחת עם דג ורוטב אדמדם אש ופרוסת חלה, מה היה כאן לא לאהוב, זללתי את כל מה שהיה בצלחת, יפה מצידה התחילה לצחקק בקול מתנגן. ידעתי שזה יהיה לך טעים! אז מהר מהר היא רשמה לי מתכון על פיסת נייר, אני הפנמתי מיד בתוך הזיכרון. יפה שלי♥ יש לנו כל כך הרבה זיכרונות מתוקים ונעימים מכל התקופות.
עדילי שלי פתחה את מכסה הסיר ואמרה "זה מריח כמו מרקש" – עדילי תודה רבה על המחמאה ♥ אמא אוהבת אותך.
מתכון להכנת דגים חריפים
1 כפית של כורכום
כוס גרגרי חומוס: להשרות לילה שלם במים עם מעט אבקת אפיה
לבשל את גרגרי החומוס במים נקיים עד לריכוך
ועוד 1 פלפל חריף קטן.
חברים יקרים ♥ בתאבון ובהצלחה