דג מושט ברוטב חריף
דג מושט עסיסי עם גרגירי חומוס ברוטב אדום חריף. מומלץ להגיש לצד אורז או לחם טרי שסופג את כל הטעמים.

היינו צעירים עם ילדים קטנטנים, בשבתות התארחנו אצל חברים והם אצלנו, בדרך כלל האירוח היה כולל דברי מתיקה, בורקסים ירקות וממרחים. באחד מימי החופש נסענו לכיוון עתלית והחלטתי שניכנס לבקר את יפה חברתי ואת ילדיה. לאחר מילות ברכה ופיטפוטים התיישבנו במרפסת השמש, יפה מכריזה שאני חייבת לטעום פעם אחת את הדג המרוקאי שלה שכמובן אמא שלה מארי הייתה מכינה.

אמרתי: יפה אני לא אוכלת חריף, רק תנסי הכריזה, טוב הביאה לי צלחת עם דג ורוטב אדמדם אש ופרוסת חלה, מה היה כאן לא לאהוב, זללתי את כל מה שהיה בצלחת, יפה מצידה התחילה לצחקק בקול מתנגן. ידעתי שזה יהיה לך טעים! אז מהר מהר היא רשמה לי מתכון על פיסת נייר, אני הפנמתי מיד בתוך הזיכרון. יפה שלי♥ יש לנו כל כך הרבה זיכרונות מתוקים ונעימים מכל התקופות.

עדילי  שלי פתחה את מכסה הסיר ואמרה "זה מריח כמו מרקש" –  עדילי תודה רבה על המחמאה ♥ אמא אוהבת אותך.

דג מושט ברוטב חריף

IMG_5814

החומרים להכנת התבשיל, כולל גרגרי חומוס מבושלים

IMG_5819

בסיר רחב (סוטז) מוזגים בתחתית 2 כפות שמן. מעל מפזרים פטרוזילה, פלחי עגבנייה וגלדי שום פרוסים. מעליהם לפרוס את הגמבה ולהניח 3 פלפלים חריפים.

 

IMG_5823

לפזר כוסברה מעל כל הירקות

IMG_5826

להניח את הדגים המנוקים והשטופים בסיר, למזוג מעל את הרוטב והתבלינים ולעשות לדגים עיסוי

מתכון להכנת דגים חריפים

חומרים:
דג נסיכת הנילוס (בואקום) או דגי מושט בואקום
מלח ולימון לשטיפה

למשרה:
חצי כוס שמן קנולה
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית של כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם

חומרים לתערובת הסיר:
2 עגבניות שטופות וחתוכות לעיגולים
10 גלדי שום מנוקים
פלפלים מתוקים טריים שטופים וחתוכים לרצועות
חופן עלי כוסברה שטופים
2 פלפלי סודניה לחריפות
מים למילוי בגובה הדגים
כוס גרגרי חומוס: להשרות לילה שלם במים עם מעט אבקת אפיה
לבשל את גרגרי החומוס במים נקיים עד לריכוך

אופן ההכנה:
לשטוף את הדג היטב להוריד אדרה ( אם משתמשים בדג מושט אין צורך להוריד אדרה)
לחתוך לחתיכות די עבות, להמליח עם כפית של מלח וחצי לימון סחוט.
בסיר של דגים או סיר סוטז כמו בתמונה למזוג כף שמן. לחתוך את העגבניות לפרוסות  ולהניח בתחתית הסיר, מעל להניח מעט כוסברה, להניח מחצית מהפלפלים והשומים לפזר באופן שווה בסיר. להניח 3 פלפלים חריפים קטנים.
לשטוף את הדגים מעט ובעדינות לסחוט, לשים במסננת.
בצלחת לערבב את כל חומרי המשרה, להכניס את חתיכות הדגים ולעשות עיסוי
להניח את הדגים מעל כל הירקות בסיר, מעל להניח את יתרת הפלפלים השום הכוסברה
ועוד 1 פלפל חריף קטן.
להרתיח מעט מים ולשפוך בצד עד גובה הירקות, לבשל על אש בינונית, כאשר מתחיל לרתוח יש להנמיך את הלהבה ולבשל כ 20 דקות,עד אשר הירקות נעשים רכים והרוטב מעט מסמיך. לטעום ,אם יש צורך להוסיף עוד מעט מלח.

חברים יקרים ♥ בתאבון ובהצלחה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן