גרנולה ביתית
גרנולה ביתית עם שיבולת שועל, פקאנים אגוזי מלך שקדים וחמוציות – נרשמה התלהבות רבה.

גרנולה ביתית עם שקדים, אגוזי מלך, פקאנים וחמוציות. עדילי הקצינה שלי מבקשת מידי פעם לצייד אותה בגרנולה עם פירות ויוגורט, החלטתי לפנק אותה ולהכין גרנולה ביתית בריאה וטעימה כזו שתשאיר טעם של עוד! בדרך כלל עדי תעדיף לאכול אוכל ביתי ובריא. כאשר היא הגיעה מהבסיס וראתה את הגרנולה בתוך הקופסה לא הייתה מאושרת ממנה, לאחר הטעימה קיבלתי ממנה ציון יוצא מן הכלל.

החלטתי שגם את המתכון הזה אני חייבת לשתף אתכם, אומנם זה לא מתכון של עוגה אבל בהחלט מתכון בריא וטעים, אני בטוחה שרבים יכינו וישתפו אותי.

מאחלת לכולם שבוע טוב ומבורך עם בשורות טובות♥♥♥ אוהבת אתכם

 

בקערה שיבולת שועל שקדים אגוזים וחמוציות

יש לפתוח את התנור מידי פעם לערבב עם כף את התערובת עד אשר נקבל גוון זהוב

בקערה יוגורט עם פרות העונה – גרנולה ומעל מעט דבש

 

מתכון להכנת גרנולה ביתית

החומרים:

500 גרם שיבולת שועל ( לא אינסטנט )

כוס שקדים קצוץ גס

כוס אגוזי מלך קצוץ גס

כוס חמוציות

כוס אגוזי פקאן קצוץ גס

חצי כוס סילאן

חצי כוס דבש

רבע כוס שמן

קורט מלח

ההכנה:

בקערה שמים את שיבולת השועל, מכניסים את כל סוגי האגוזים והחמוציות ומערבבים.

בסיר קטן מוזגים את הסילאן הדבש והשמן, מחממים ומוזגים על התערובת שבקערה, מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב עד אשר כל התערובת מכוסה ברוטב.

לוקחים 2 תבניות של התנור ומקפדים אותן בנייר אפיה, מחלקים את התערובת בין שתי התבניות ומשטחים בצורה שווה.

מחממים את התנור על 180 מעלות, מכניסים כל פעם תבנית אחת, מידי פעם פותחים את דלת התנור ומערבבים את התערובת, כאשר התערובת מזהיבה וזה לוקח כ 20-25 דקות יש להוציא את התבנית מהתנור, בחוץ הגרנולה מתקשה. רק לאחר קירור מוחלט יש להכניס את הגרנולה לקופסה או לצנצנת.

הצעת הגשה: בצלחת עמוקה למזוג יוגורט, מעל להניח פירות עונה חתוכים, לפזר גרנולה ולבסוף מעט דבש או סילאן.

הנישנוש הכי טעים שיש

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן