בייגלך עם שומשום
עוגיות שומשום מלוחות שאי אפשר להפסיק לנשנש. קריספיות, עדינות ועם הרבה נוסטלגיה וחמימות

כמעט בכל בוקר מוקדם אני עושה הליכה של 30 דקות לערך בשכונה שלנו , קצת לנשמה וקצת לבריאות. מטבע הדברים פוגשים על הדרך אנשים מאוד נחמדים שבמשך הזמן גם הופכים להיות חברים. את פרידה עטר הייתי רואה כמעט כל בוקר צועדת אבל לא אמרנו שלום אחת לשניה, יום אחד החלטתי להגיד לה בוקר טוב ומה נשמע ומאז נקשרו דרכנו – ומן הסתם סיפרתי לה על הבלוג שלי ועל אהבתי לאפייה ולבישול. היא מצידה אשה מאוד מפרגנת חמה ולבבית בקיצור נעים להיות בחברתה.

לאחר כל צעידה אני מציעה לה קפה ועוגה, אנחנו מתיישבות בגינה שלי ואני מכינה קפה ומכבדת בעוגה ועוגיות. יום אחד החליטה פרידה לעשות מעשה והביאה לי קופסא עם כעכים מלוחים ואמרה, "בבקשה יהודית תטעמי את העוגיות שלי, תגידי לי את חוות דעתך ואם אפשר אולי תפרסמי גם בבלוג שלך?" אני לוקחת את הקופסה, טועמת מהכעכים הקטנים והעדינים, דבר ראשון הרגשתי את הקראנצ'יות והטריות שלהם את המליחות העדינה ואת יופיים, כמובן שפרגנתי לה מיד על המשלוח וביקשתי ממנה רשות לפרסם את המתכון והנה הוא לפניכם.

 אשמח לראות תמונות שהכנתם את הבייגלך – שיתוף בתוצרים שלכם תמיד מרגש אותי!

בהזדמנות זו אני מבקשת להגיד לפרידה תודה על מתכון פשוט ונפלא של הבייגלך. גמר חתימה טובה לכל החברים היקרים שמפרגנים וקוראים♥

 

בייגלך עם שומשום

בקערת מיקסר עם וו לישה, מנפים את הקמח ומוסיפים אבקת אפיה ומלח

מוסיפים את המרגרינה, השמן והמים ומערבלי

לאחר לישה נקבל בצק רך גמיש ונוח לעבודה

בוצעים חתיכות שוות מהבצק ויוצרים כדורים קטנים, מרדדים עם הידיים לצורת נחש וסוגרים לבייגלה, טובלים בביצה טרופה ובשומשום

מסדרים את העוגיות בתבנית על נייר אפיה, מכניסים לתנור לאפי

לאחר שהעוגיות יצאו מהתנור

עם כוס תה זה הכי טעים

מתכון להכנת כעכים בציפוי שומשום

אפשר להכין חצי כמות ויוצאים 60-65 בייגלך קטנים
מכל הכמות של הקמח  יוצאים לנו 80 בייגלך בינוניים

החומרים:

1 ק"ג קמח פחות כוס
2 מרגרינה רכה (אפשר 1 מרגרינה ו-1 כוס שמן קנולה) בחבילת מרגרינה יש 200 גרם
2 שקיות אבקת אפיה (בשקית אחת יש 10 גרם)
1 כפית מלח גדושה
1 כוס מים מהברז (כוס מידה בדיוק ולא יותר)

לקישוט:

2 ביצים טרופות
שומשום לבזיקה (שקית של 500 גרם)

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה ( אפשר ללוש ביד) מנפים קמח מוסיפים את אבקת האפיה ומערבבים.
מוסיפים את המלח ואת המרגרינה או השמן ומתחילים ללוש לסירוגין מוסיפים את כוס המים. הבצק יוצא גמיש ונעים.
להוציא את הבצק מהקערה, להעביר למשטח עבודה מעט מקומח וללוש בידיים.
להכין 2 צלחות עמוקות, באחת שמים 2 ביצים וטורפים, בצלחת השניה שמים שומשום.
לוקחים מהבצק חתיכות קטנות ומגלגלים ביד לכדור ולאחר מכן יוצרים נחש דק וסוגרים לעיגול.
טובלים כל בייגלך קודם בביצה הטרופה ולאחר מכן בשומשום.
מניחים בתבנית על נייר אפיה במרווחים (בכל מגש נכנסים 16 בייגלך).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות . זמן אפיה 20-25 דקות או עד אשר מזהיב.
לצנן היטב ולהכניס לקופסה אטומה.

10 Comments

  • אוריה מורחי הגיב:

    מתה על המתכונים שלך!
    יש אפשרות להמיר את המרגרינה ל2 כוסות שמן? לא אוהבת להשתמש במרגרינה…
    תודה!!

    • Judith הגיב:

      היי אוריה, אם את מחליפה לשמן במקום מרגרינה, אל תשימי 2 כוסות, תתחילי עם כוס ואז תוסיפי טיפה אם חסר.

  • רחל הגיב:

    הי תודה
    אם אני מחלקת את המתכון לחצי
    יש הערות מיוחדות
    פשוט כל מרכיב לחלק לחצי?
    אני אשלב חמאה ושמן (לא מרגרינה)
    יעבוד?
    המון תודה

  • מירב הגיב:

    ראיתי מתכון כזה בדיוק עם שמרים.
    מה ההבדל במרקם?

    • Judith הגיב:

      היי מירב, נכון יש לי בבלוג בייגלך עם שמרים, גם הם טעימים בטירוף. כל אחד עם מרקם שונה.

  • קרן גורפינקל הגיב:

    היי שמי קרן אני כל כך נהנת המתכונים שלך
    המון תודה
    שאלה לגבי עוגיות הסומסום חמאה 200 גרם וכוס שמן?
    תודה וחתימה טובה

  • Judith הגיב:

    היי קרן, בדיוק, 200 גרם חמאה וקצת פחות מכוס שמן, לאחר שתלושי תיראי לפי המרקם, אם חסר טיפת שמן אז תוסיפי עוד.

  • רחל הגיב:

    הי
    אם אני רוצה עיוגיות קצת יותרמלוחות
    אז אפשר שתי כפיות על קילו קמח?
    האם ניסית?

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן