בורקס של פעם עם גבינות
בורקס של פעם, כמו בורקס העגלה – ממולא בגבינות נהדרות, הריח והטעם מטריפים.

בורקס גבינה שמעלה הרבה זיכרונות וגעגועים! בשבת שלחה אחותי רחל ( האלופה והמוכשרת) הודעה בוואסטאפ המשפחתי שנבוא כולנו אליה לבריכה.

מה זה כולנו? כל המשפחה! הבטיחה שתהיה ארוחת בוקר עם כוס קפה. הגענו וכמובן היה כיף לראות את כל הנכדים משכשכים במים.

המפגש תמיד יוצר אנרגיות טובות, גם לגדולים וגם לקטנים. שאלתי את אחותי רחל "איפה ארוחת הבוקר שהבטחת"? מיד היא קמה והביאה מגש גדוש בריבועי בורקס חמים ומריחים נפלא, ליד הבורקס הניחה ביצים קשות (חמינדוס) וליד מלפפון חמוץ.

כל מפגש אצל אחותי רחל הופך לחגיגה קולינרית ולחוויה טעימה ונהדרת.

המפגש והכיבוד הזכירן לי את בורקס העגלה מרחוב העצמאות בחיפה. כל בוקר כאשר הייתי יורדת מהאוטובוס לכיוון העבודה (בזק) עברתי ליד העגלה שעמדה על המדרכה, בתוך הווטרינה עמדו כאלה בורקסים מטריפים עם ריח משגע, ביצים קשות וחמוצים. האמת היא שיחסית הייתי קונה הרבה מהבורקס הזה! לא הייתה לי ברירה! כי לא תמיד התאפשר לי להביא סנדביץ מהבית, בגלל כל מטלות הבוקר עם הילדים.

לאחר שטעמתי את הבורקס אצל אחותי ונהנתי מכל ביס! החלטתי להכין את הבורקס בתוספת של גבינת שמנת של פיראוס על בסיס יוגורט יווני. תכינו ותתענגו מכל ביס.

חברים יקרים♥ מאחלת לכם סופ"ש טעים ונעים

בורקס של פעם עם גבינות

הכנת תערובת הגבינות

לשטח את כל תערובת הגבינות על שטח העלה

למרוח על העלה העליון ביצה טרופה ולפזר מעל שומשום וקצח

מתכון להכנת בורקס של פעם

החומרים:

1חבילה של בצק פילאס תורכי 600 גרם (מופשר לילה במקרר)

1 גבינת שמנת 25% של פיראוס על בסיס יוגורט יווני (225 גרם)

1 גבינה לבנה 5% (250 גרם)

1 גביע שמנת חמוצה

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

150 גרם גבינה בולגרית מגוררת

2 ביצים

2 כפות קמח

חצי כפית של מלח ומעט פלפל שחור

למרוח מעל:

ביצה טרופה

שומשום

קצח (למי שאוהב)

 

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מכניסים את כל סוגי הגבינות, מוסיפים את הביצים, הקמח, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומכניסים למקרר.

בתבנית של התנור מניחים נייר אפיה ומשמנים קלות. לוקחים את בצק הפילאס שהופשר לילה במקרר, חותכים אותו בדיוק לחצי

חלק ראשון משאירים על הניילון ומרדדים מעט לצדדים, מרימים את הבצק עם הניילון והופכים על נייר האפיה.

לוקחים את תערובת הגבינות ומשטחים על הבצק באופן שווה.

מרדדים את החלק השני של הבצק ומניחים על תערובת הגבינות, אם נשאר לכם שאריות מהצדדים אפשר לחתוך ולהוסיף בצדדים איפה שחסר.

בקערית קטנה טורפים בי-ה, מורחים את הביצה על הבצק, מפזרים שומשום וקצח.

מחממים תנור מראש על 180-190 מעלות, זמן אפיה כחצי שעה או עד אשר פני הבורקס ממש משחימים ומתפשט במטבח ריח נהדר.

מוציאים את התבנית ומניחים להתקרר כ 5 דקות, פורסים את הבורקס לריבועים ומגישים.

אפשר להגיש עם ביצים וחמוצים.

אפשר להגיש עם פלחי אבטיח.

אפשר להגיש עם סלט ירקות עשיר.

2 Comments

  • יעלי הגיב:

    יהודית יקירה,המקרר בביתי "סובל"מאינפלציה של שמנת חמוצה,ניתן להחליף את הגבינה הלבנה ואת גבינת השמנת יוגורט של פיראוס בשמנת חמוצה? (רק אותן,את שאר הגבינות אוסיף כפי שרדום במתכון) ואם זה אפשרי,יש צורך בעוד קמח /ביצה לייצוב המילוי?? אודה לך מאד מאד מאד אם תוכלי להשיב במהרה מפני שאני צריכה להכין זאת ממש בשעה הקרובה….אין סוף תודה מראש,יעלי.

    • Judith הגיב:

      היי יעלי, סליחה שלא עניתי לך עד כה, אפשרי להשתמש בשמנת חמוצה במקום הפיראוס, את יכולה להסמי טיפה את התערובת גבינות עם עוד כף קמח.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן