בורקס כמו של פעם, ממולא בבשר מטגן עם בצל – עם סגירה כמו של הסבתות.
כזה טעים אתם חייבים להכין! פעם באולמי האירועים הייתה מנה שקראו לה – בורקס עם בשר ברוטב פטריות.
איך אהבתי לקבל את המנה הזו! המלצר תמיד היה מגיע לשולחן עם כף מיוחדת להנחת הבורקס בצלחת.
לאחר מכן טקס מזיגת רוטב הפטריות על הבורקס, וואוו… זה היה טעים, עד היום אני מדמיינת.
גם אצלנו מכינים את הבורקס בהשראת הימים ההם, אפשר להכין רוטב פטריות ולמזוג, זה מאוד יפה לאירוח.
היום הבאתי לכם מתכון נוסטלגי וטעים!
אהובים שלי♥מזמינה אתכם לבוא ולעקוב אחרי גם בעמוד האינסטגרם שלי! מבטיחה לכם שמאוד תהנו גם מהסרטונים בסטורי.
https://www.instagram.com/judithmorhaim/
מאחלת לכם המשך שבוע נפלא, מלא במטעמים.
מתכון להכנת בורקס במילוי בשר
החומרים:
חבילת בצק עלים מרודד
ביצה להברשה
שומשום – קצח לפיזור
למילוי הבשר:
רבע ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
מלח, פלפל שחור, טיפת כורכום
ההכנה:
מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הבשר ומטגנים, מפוררים בעזרת מזלג.
הבשר יקבל צבע אפור, להמשיך לטגן, להוסיף את התבלינים ולטעום.
להוריד מהאש ולקרר את התערובת.
ההרכבה:
מוציאים את הבצק מהמקרר, פותחים ומשטחים כמו גליון את הבצק, מרדדים קצת לאורך (לא לרוחב).
חותכים את הבצק לריבועים, כל חלק יחתך לשלוש ראו תמונה למעלה.
ממלאים כל ריבוע בבשר, משתדלים שהמילוי לא יברח החוצה, מביאים קצה לקצה וצובטים.
סוגרים את כל הבורקס מהצדדים בצורת מעיכה, עכשיו צובטים את הבצק עם האגודל והאצבע מלמטה למעלה.
תקבלו את הצורה היפה כמו שהאמהות של פעם היו עושות.
מורחים את הבורקסים בביצה טרופה, מעל מפזרים שומשום, אפשרי לפזר גם קצח.
ממכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות, זמן אפייה 30 דקות או עד השחמה, זהירות לא לשרוף את הבורקס.
מוציאים מהתנור ומקררים מעט, עכשיו ניתן לזלול.
שימו לב: אפשר לאחר האפייה לשמור את הבורקסים מכוסים היטב בניילון או קופסה ולהכניס למקפיא לשבוע.
אהבתי אני תמיד מכינה אבל הפעם אני יעשה כמוך
אשמח למתכון לרוטב פטריות
אוהבת כת כל המתכונים שלך את מסבירה ומפרטת במדוייק תודה רבה אלופה
היי אילנה, תודה על המחמאות
שמחה שאהבת את המתכון. רושמת לך כיצד להכין רוטב פטריות
1 בצל קטן קצוץ דק וקטנטן
5 – 6 פטריות טריות נקיות וקצוצות דק
1 כף קמח
מעט מים
מלח ופלפל שחור
ההכנה: במחבת שמים כף שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה (לא להשחים)
מוסיפים את הפטריות ואת התבלינים ומטגנים עד אשר כל התערובת משנה צבע ומתרככת
בקערה קטנה שמים את הקמח ו2 כפות של מים מערבבים היטב
מוזגים את התערובת למחבת, מערבבים היטב עד אשר אין גושים והתערובת חלקה, מוסיפים עוד רבע כוס מים (תלוי אם רוצים שיהיה סמיך או דליל)
בודקים אם יש מספיק מלח. מקררים עד להגשה.
מדהים רבע קילו 250 גרם מספיק לבצק עלים כולו?רוצה להכין 3 רולדות.תודה
היי ענת, את יכולה להוסיף עוד קצת בשר טחון, בואי נגיד חצי קילו יספיק