בואיקוס
בואיקוס טורקי מלא בגבינות משובחות! ואם זה לא מספיק אז תוסיפו גם זיתי קלמטה ואז החגיגה תהיה מושלמת.

בורקס בואיקוס בורקיטוס, כל השמות הם מהשפה הטורקית – הלדינו.

האמת שהמתכונים כל כך טובים וטעימים שאי אפשר להפסיק להכין! וכל פעם להשתדרג עם עוד מרכיבים טעימים.

בפעם הראשונה שהעלתי את המתכון נרשמה כזו התלהבות ובקשה למתכון.

החלטתי לצלם את השלבים ולהעלות את המתכון לבלוג כדי שגם אתם תהנו.

הקטנטנים אצלנו אוהבים לאכול את הבואיקוס לארוחת ערב. למבוגרים אני מכינה גם סלט ירקות גדול ואז הארוחה מושלמת.

מזמינה אתכם להיכנס לדף האינסטגרם שלי וגם לעמוד הסטורי – בו תמצאו את כל הסרטונים של שלבי הכנת המתכונים.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

כמו תמיד אוהבת ומעריכה אתכם♥♥♥

בואיקוס

החומרים להכנה

מכניסים את כל כל הגבינות לקערה, מוסיפים את הביצים והמים

מערבבים את כל התערובת היטב

מוסיפים את הקמח ומערבבים, אפשר עם כף או מרית

מוסיפים את זיתי הקלמטה הקצוצים, אפשר להשתמש בזיתים ירוקים מגולענים וקצוצים, מערבבים עד להטמעה

מגלגלים לכדורים בינוניים ומניחים בתבנית על נייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום

לטריות מירבית לא להשחים את הבואיקוס, ככה גם הקטנטנים יכולים לטעום. מי שאוהב אותם קרנצ'יים יכול להשחים

 

מתכון להכנת בואיקוס

מקבלים 35 יחידות

החומרים:

גביע קוטג' (250 גרם)

גביע גבינה לבנה (250 גרם)

250 גרם גבינה בולגרית

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

150 גרם גבינת קשקבל מגוררת

3 ביצים

1/4 כוס מים

3 כוסות קמח תופח

חופן של זיתי קלמטה חתוכים לעיגולים (אפשר עם זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים לעיגולים)

מלח ופלפל שחור לטעם (לא הרבה כי הגבינות מלוחות)

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום לפיזור

ההכנה:

בקערה שמים את כל הגבינות, הביצים והמים. מערבבים היטב את כל התערובת.

מוסיפים את הקמח ומערבבים, נקבל בצק מעט דביק וזה בסדר.

מוסיפים את הזיתים ומערבבים.

בנתיים מחממים את התנור על 180 מעלות. מכינים תבנית עם נייר אפייה.

יוצרים כדורים בגודל ממש בינוני, מניחים בתבנית במרווחים.

מורחים על הבואיקוס ביצה טרופה, מעל מפזרים שומשום.

מכניסים לתנור לאפיה של 20-25 דקות ולא יותר, או עד כדי השחמה קלה.

בתאבון♥

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן