אורז כזה חגיגי תכינו בכל הזדמנות, הצבע הצהוב המהמם, גרגרי החומוס הבצל והשמיר המטוגנים יהפכו זאת לחגיגה
להגיע לאחותי רחל ולטעום מהאורז הטעים שלה זו ממש חגיגה! גם אם אגיד לה שאני לא רעבה היא תכריח לטעום.
כששאלתי את אחותי מי נתן לך את המתכון הטעים הזה? היא ענתה, המתכון של פנינה אשתו של דוד יעקב. תודה לדודה פנינה היקרה על מתכון נפלא, אני בטוחה שהוא נלקח מבית אמא כי הוא מזכיר בהחלט את כל מתכוני האורז הפרסיים הטעימים.
לפני כחודש חגגנו לנועם הקטנה יום הולדת משפחתית וחברית, האורז הזה גם הוא הוכן והוגש לשולחן ע"י אחותי רחל.
כולם ניגשו אלי…לבעלת הבית ושאלו מי הכין את האורז? רוצה לספר לכם שתוך דקות ספורות נטרף סיר שלם.
גם האורחים שמשתתפים בתחרות איירומן וישראמן התמוגגו ובהחלט נהנו.
תודה לאחותי רחל על מתכון נפלא.
מתכון להכנת אורז חגיגי עם גרגרי חומוס ושמיר
החומרים:
2 כוסות אורז שטוף ומושרה
1 קופסת שימורים של גרגרי חומוס (לשטוף ולסנן)
צרור של שמיר
1 בצל גדול קצוץ
שמן לטיגון האורז והבצל
תבלינים:
מלח
פלפל שחור
כורכום
טיפת קינמון
אופן ההכנה:
למזוג 2 כפות שמן לסיר בינוני, להוסיף את האורז המסונן ולטגן קלות, להוסיף את גרגרי החומוס השטופים ולטגן כדקה על אש קטנה.
להוסיף לסיר 3 כוסות מים בדיוק (אותה כוס שמדדתם את האורז) להוסיף את המלח והכורכום ולבשל את האורז, לכסות ולהנמיך את האש עד אשר המים נספגים והאורז נעשה אחד אחד.
במחבת שמים 2 כפות שמן ואת הבצל הקצוץ, מטגנים עד אשר הבצל משחים, מוסיפים כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וטיפת קינמון
מטגנים, מוסיפים את השמיר הקצוץ ומטגנים קלות, מכבים את האש.
מוסיפים את הבצל והשמיר לסיר האורז ומערבבים בעדינות.
בתאבון לכולם
היי יהודית,
במתכון כתבת אורז מושרה.
מה זה אורז מושרה?
אשמח לפרטים.
תודה
היי נדיוש, הכוונה היא לשטוף את האורז ולהכניס אותו לקערה עם מים, להשאיר בקערה כחצי שעה ולאחר מכן לשטוף ולסנן.
מהמם
היי, תודה לך אניאלה
וואו יצא פשוט מעדן!!! תודה יהודית היקרה!
היי דפנה, כמה מרגש לדעת שהכנת ויצא לך טעים♥
נראה מעולה! מכינה לשבת 3>
שאלה: למה מוסיפים את הבצל המטוגן רק אחרי הבישול?
לא כדאי לטגן, להוסיף אורז, חומוס ומים ולבשל כדי שהבצל ייתן טעם לאורז בבישול?
תודה רבה!!
היי חן, את הבצל מטגנים יחד עם השמיר, זה נותן את כל הטעם לאורז
חבל שהתגובה שלי לא התפרסמה
בכל מקרה- הכנתי את האורז לפי ההוראות בדיוק
והוא נטרף תוך 2 שניות (לא מגזימה!)
תודה יהודית על מתכון מנצח שבטוח אכין שוב ושוב ושוב 🙂
היי חן, לא ראיתי את התגובה הקודמת שלך. אני שמחה שהכנת את האורז ויצא לך מושלם, איזה כיף♥