אורז בוכרי עם גרגרי חומוס וגזר מגורר, רק מהמחשבה תרצו לאכול את כל מה שיש בסיר, קדימה תכינו לכבוד שישי שבת
לכבוד שבת החלטתי לשתף אתכם במתכון של אחותי ריקי האלופה! אני קוראת לו אורז בוכרי של ריקי.
לפני מספר חודשים העלתי ביום שישי תמונה לאחר כל הבישולים, מאחר ואהבתם את התמונה וחלקכם ביקש מתכון וקיבל וחלק אחר לא קיבל, אז הנה בבקשה גם אלבום תמונות יפה וגם מתכון הכי טעים.
אתם יכולים להוסיף את קציצות הבקר ברוטב עגבניות ואפונה עדינה, והנה קיבלתם ארוחת מלכים לשבת קודש.
מאחלת לכולם שבת טעימה מלאה בעונג ובמטעמים טובים.
מתכון להכנת אורז בוכרי:
החומרים:
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
1 גזר גדול קלוף ומגורר גס
1 בצל בינוני קצוץ
1 קופסה (שימורים) של גרגרי חומוס – לשטוף ולסנן
3 כפות שמן לטיגון
מלח-פלפל שחור ואבקת מרק
שלוש וחצי כוסות מים רגילים
אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים 3 כפות שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מעט , מוסיפים את הגזר המגורר וממשיכים לטגן עוד 2 דקות על אש בינונית, יש לערבב עם כף עץ.
מוסיפים את גרגרי החומוס השטופים ומערבבים, עכשיו יש להוסיף את התבלינים , כפית של מלח, חצי כפית פלפל שחור וכף של אבקת מרק, לערבב להוסיף את האורז השטוף ושוב לערבב.
למזוג מעל את המים שיכסו את האורז ועוד טיפה , יש להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לבדוק תיבול ואם חסר מלח זה הזמן להוסיף, לכסות את הסיר עם המכסה ולבשל על אש נמוכה כ 15-20 דקות. אפשר באמצע הבישול להסיר את המכסה לעשות חורים עם ידית הכף ומיד להחזיר את המכסה.
לאחר הבישול לא פותחים את המכסה, משאירים סגור ונותנים לאורז לספוג את הלחות הרצויה לו. לאחר חצי שעה להוריד את המכסה ולפתוח את האורז בעדינות עם מזלג.
הצעת הגשה: אפשר להגיש את האורז עם קציצות בקר מבושלות ברוטב עגבניות ואפונה עדינה.
בתאבון לכם ושבת מבורכת וטעימה
האם אפשר להשתמש בקינואה במקום אורז?
היי עדי, לא ניסיתי אף פעם להכין עם קינואה, אני משערת שזה אפשרי