שבלול פילו עם גבינות ומנגולד
שבלול מבצק פילו ממולא בגבינות עשירות וטעימות בתוספת של מנגולד – נפלא לארוחת ערב ולכל אירוע משפחתי!

 

כזה שבלול טעים מכינים למי שאוהבים! אבל חייבים גם להוסיף ליד זה כמה סלטים טריים וטובים ואז תהיו מסודרים.

במינימום של זמן, אתם יכולים להכין את המאפה שיקצור מלא מחמאות מהמשפחה ומהאורחים שלכם.

ניתן להכין את המאפה מראש ולפני ההגשה לחמם מעט בתנור.

 

הפעם השתמשתי  בגבינת קוואטרו פורמאג'י – שילוב מושלם של 4 גבינות בשקית אחת , מוצרלה, גאודה, מנצ'גו, גרנה פדנו.

 

כשהאיש שאיתי הגיע מהעבודה, פרסתי לו מהמאפה חתיכה נדיבה והגשתי, כמובן עם סלט צבעוני מלא בירקות.

תשמעו, קיבלתי ממנו מלא מלא מחמאות. תודו שממש כיף להכין ועוד יותר לקבל כאלה תגובות מחממות!

 

המתכון נעשה בשיתוף של מחלבות גד.

 

רוצו להכין את השבלול פילו גבינות, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי, באינסטגרם וגם בפייסבוק.

באהבה

שבלול פילו עם גבינות ומנגולד

החומרים להכנה: עלי פילו, גבינת קוואטרו פורמאג'י, גבינה בולגרית, ריקוטה פרסקה, שמן זית, עלי מנגולד, חמאה, מעט מלח

בקערה חומרי המילוי: מעבירים את כל הגבינות לקערה, מעל מוסיפים את עלי המנגולד שהקפצנו בחמאה במחבת, מערבבים היטב, טועמים, אם חסר טיפת מלח אז מוסיפים.

פותחים את החבילה של עלי הפילו שהפשרנו במקרר. מניחים נייר אפיה על השיש, מעל מניחים דף פילו, מורחים בשמן זית בעזרת מברשת, שמים מעל עוד דף של פילו וגם אותו מורחים בשמן.

מניחים לאורך הדף מילוי של הגבינות (תשאירו מילוי לעוד שלוש פעמים) מגלגלים בעדינות לגליל

משמנים מעט את הגליל

לוקחים תבנית בקוטר 26 מרופדת בנייר אפייה, מניחים את הגליל ומגלגלים אותו לשבלול

יוצרים עוד 3 גלילים ממולאים בגבינות, מכניסים לתבנית וכורכים בצורת שבלול עד הקצה של התבנית. מברישים בשמן זית, מפזרים מעל שומשום מכניסים לתנור שחומם מראש, זמן אפייה של חצי שעה או עד הזהבה.

 

 

מתכון להכנת שבלול פילו גבינות ומנגולד

החומרים: לתבנית בקוטר 24-26

8-10 דפי פילו מופשרים במקרר

1/4 כוס שמן זית או תרסיס שמן

30 גרם חמאה

4 עלי מנגולד שטופים ומנוקים מהחלק הלבן

3/4 שקית גבינת קוואטרו פורמאג'י של מחלבות גד – 4 סוגי גבינות בשקית אחת. מוצרלה, גאודה, מנצ'גו וגרנה פדנו

150 גרם גבינה בולגרית 16% של מחלבות גד

300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה של מחלבות גד (קופסא)

1/2 כפית מלח

שומשום לקישוט

 

אופן הכנה:

מנקים את עלי המנגולד מהחלק הלבן, שוטפים וקוצצים דק את העלים הירוקים.

במחבת על אש קטנה, מחממים 2 כפות שמן זית ו 30 גרם חמאה,מביאים להמסה, מוסיפים רבע כפית מלח.

מוסיפים את עלי המנגולד למחבת, מטגנים כ 3 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב, מכבים את האש ומקררים.

בקערה שמים את כל סוגי הגבינות,מעל מוסיפים את המנגולד שהתקרר, מערבבים היטב, אם חסר מלח מוסיפים טיפה.

 

על משטח עבודה מניחים נייר אפייה. לוקחים דף פילו ומניחים על נייר האפיה, מברישים את הדף בשמן זית, לוקחים דף שני ומניחים על הדף הראשון, גם אותו מברישים בשמן זית.

בחלק הרחב של העלה שמים מילוי גבינות, בערך 3 כפות, מגלגלים את הפילו לרולדה ומהדקים.

מגלגלים לשבלול, מניחים את השבלול הראשון באמצע התבנית על נייר האפייה.

חוזרים על הפעולה עם יתרת דפי הפילו, כל פעם 2 דפים משומנים  ומילוי של הגבינות, מגלגלים לרולדה.

לוקחים את הגליל השני ומשבללים בצורת עטיפה לשבלול הראשון ומצמידים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עד שמגיעים לדפנות של התבנית ומקבלים שבלול גדול ועגול.

מברישים את פני השבלול בשמן זית, מפזרים שומשום.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה של 35 דקות או עד השחמה קלה.

מוציאים מהתנור, לאחר מספר דקות שהמאפה התקרר מעט, לוקחים סכין וחותכים לפרוסות עבות ומתחילים בחגיגה.

 

טיפים ועצות:

1.במקום המנגולד אפשר להשתמש בכרישה או בזוקיני

2.אפשר להשתמש רק בגבינות ולוותר על הירק

3.אפשר לפזר מעל המאפה קצח או שומשום שחור

 

————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

6 Comments

  • חן הגיב:

    זה-נראה-טוב!!!!!!!!
    איזה כיף למשפחה שלך 3>
    והוראות ההכנה כל כך ברורות, ששמרתי לי את המתכון להכין בקרוב
    שבת שלום!

  • רותם הגיב:

    היי יהודית! פעם ראשונה באתר שלך והכל נראה מדהים! אנחנו משוויץ ולא יכולים להשיג את גבינות מחלבות גד שמופיעות במתכון, אשמח לדעת אם יש המלצה לגבי כמויות הגבינות כאשר נקנות בנפרד או פשוט לקנות בכמויות שתואמות ל"מיקס" שנמכר ע"י מחלבות גד? הכוונה אם ב3/4 שקית יש 225 גרם אז פשוט לחלק לארבע ולהשתמש בערך בכ57 גרם מכל סוג גבינה? כמו כן עד כמה קריטי אחוזי השומן במידה ולא נצליח למצוא 26%, העדיפות ליותר או פחות? תודה מראש ושבת שלום! 🙂

    • Judith הגיב:

      היי רותם, איזה כיף לדעת שגם משוויץ עוקבים אחרי♥ לגבי הגבינות את יכולה להשתמש בגבינה בולגרית שנמכרת במשקל הכוונה לגבינה קשה מלוחה. במקום מיקס של גבינות את יכולה לקנות גבינה צהובה מגוררת וגם גבינת מוצרלה מגוררת ועוד גבינה אחת שתהיה במרקם מעט רך. אחוזי השומן לא קריטי בכלל. עדיפות ליותר ברור. שבת שלום. אם יש עוד שאלות אני כאן

  • רחל הגיב:

    שלום תודה רבה על המכון ממש נראה טוב וברור,
    אפשר להקפיא את המאפה? אם כן, אז איך, לפני אפייה או אחרי?

  • רחליקה הגיב:

    מה אפשר לשים במקום גבינת ריקוטה ? אני מחר רוצה להכין את הבורקס פילו הזה .

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן