שבלולים עם קרם קינמון חמאתי משגע – יש להם כמה שמות: סינמון, סינבון, קינמון, סינרול. אתם חייבים להכין כבר לשבת הקרובה!
אני אוהבת להכין עוגות שמרים: שוקולד, אגוזים, תפוחים. בעודי נערה בת 13 הכנתי לאחים שלי שבלולי שוקולד.
עדילי התקשרה ושאלה "אמא, איזה עוגת שמרים את מכינה לשבת?" שמרים שוקולד כמובן עניתי לה!
אולי הפעם תכיני לנו שבלולי סינמונים!
לקחתי את המתכון של בצק השמרים שלי מהבלוג שנקרא מירי שרון, הכנתי קרם קינמון והופה… יש מתכון חדש.
אל תתבלבלו ותחששו מאופן ההכנה הארוך, אתם יודעים שאני אוהבת לכתוב באריכות. המתכון ממש קל להכנה.
רוצו להכין – כי השבלולים טעימים והריח שמתפשט במטבח סופר משגע!
סופ"ש מתוק ומהנה ♥ באהבה
מתכון להכנת שבלולי סינמון – קינמון
כל המשקלים בכוס מדידה אוניברסלית
החומרים לבצק:
500 גרם קמח (שלוש וחצי כוסות מדידה אוניברסליות)
1 כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה
1 כוס חלב (אפשרי מים)
2 ביצים
חצי כפית מלח
ההכנה:
בסיר קטן על אש קטנה, מחממים ומערבבים את החמאה עם החלב עד להמסה בלבד, משאירים בצד שיתקרר.
בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים היבשים.
מוסיפים לקערה את הביצים הטרופות, מתחילים לערבל ותוך כדי מוסיפים את החלב עם החמאה שבנתיים התקררו.
מערבלים עם וו גיטרה כ 5 דקות, מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 5 דקות, סה"כ 10 דקות ערבול, הבצק מעט דביק.
משמנים קערה נקיה, מוציאים את הבצק הרך מקערת המיקסר,ללוש את הבצק ולכדרר לכדור.
להכניס את הבצק לקערה המשומנת ולמרוח שמן על כל הבצק. לכסות בניילון ולהכניס למקרר ללילה.
אפשר להתפיח מיד כשעה או עד הכפלת הנפח ולהתחיל לעבוד.
מילוי:
100 גרם חמאה רכה
כוס סוכר חום כהה הרטוב
כף וחצי קינמון
מערבבים את החומרים עד שמקבלים קרם משחתי.
לציפוי:
1 ביצה טרופה
לסירופ:
1 כוס מים
חצי כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
ההרכבה:
לאחר מנוחה של לילה במקרר, מוציאים את הקערה מהמקרר ומניחים על השיש כרבע שעה.
מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים.
מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את החלק הראשון של הבצק. מקמחים את המערוך.
מרדדים את הבצק לעלה או מלבן של 25 ס"מ / 30 ס"מ לא חובה לדייק.
מורחים את העלה עם מחצית מקרם הקינמון, מגלגלים לרולדה ארוכה.
חותכים כל רולדה ל 10 חלקים (שושנים).
משמנים תבנית עגולה או מרובעת מספר 28-26 מניחים בתחתית נייר אפיה משומן (לא חובה)
מניחים את השושנים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מעלה, אין להניח בצמידות, הבצק תופח.
את החלק השני של הבצק גם מרדדים ומורחים עליו קרם קינמון. (אפשר גם ממרח שוקולד)
מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים חצי שעה עד הכפלת הנפח.
מורחים על השבלולים ביצה טרופה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה 25 דקות.
חשוב לא לאפות יותר מידי כדי שהשבלולים לא יתייבשו.
בזמן האפייה מכינים את הסירופ:
שמים בסיר קטן את המים והסוכר מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד כ 5 דקות.
לאחר האפייה מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים מיד את מחצית הסירופ סוכר על השבלולים.
באותו האופן מכינים את יתרת הבצק.
טיפים ועצות:
1.אפשרי להכניס את כל החומרים של הבצק לקערה ולערבל (לא חובה להמיס את החמאה והחלב)
2.אפשר למרוח על העלה את החמאה הרכה ומעליה את הסוכר והקינמון ( במקום לערבב למשחה)
3. מי שרוצה לשדרג כמו בניו יורק ולמרוח מעל ציפוי גבינתי:
100 גרם גבינת שמנת, 50 גרם חמאה רכה, כוס ורבע אבקת סוכר, תמצית וניל, קורט מלח, לערבב ולמרוח על השבלולים בעודם חמים.
4. אם חסר לכם מילוי, תמיד אפשר למרוח ממרח שוקולד שיש לכם בבית.
————————————————————————————————————————————-
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
האים אפשר להפוך לפרווה ??
היי אסתר, במקום חמאה להשתמש במרגרינה מזולה, במקום חלב להשתמש במים.
אפשר שמן במקום חמאה?
היי לילך, אפשר להשתמש בשמן במקום בחמאה.
במה ניתן להשתמש כתחליף לביצים?
תודה
היי שריתה, לדעתי לא כדאי להחליף במתכון הזה לתחליף אחר במקום הביצים
לפעמים ניתן להשתמש במחית תפוחים או בטחינה, במקרה הזה לא ממליצה.