שבלולי סינמון – קינמון
שבלולים עם קרם קינמון חמאתי משגע – יש להם כמה שמות: סינמון, סינבון, קינמון, סינרול. אתם חייבים להכין כבר לשבת הקרובה!

אני אוהבת להכין עוגות שמרים: שוקולד, אגוזים, תפוחים. בעודי נערה בת 13 הכנתי לאחים שלי שבלולי שוקולד.

 

עדילי התקשרה ושאלה "אמא, איזה עוגת שמרים את מכינה לשבת?" שמרים שוקולד כמובן עניתי לה!

אולי הפעם תכיני לנו שבלולי סינמונים!

 

לקחתי את המתכון של בצק השמרים שלי מהבלוג שנקרא מירי שרון, הכנתי קרם קינמון והופה… יש מתכון חדש.

 

אל תתבלבלו ותחששו מאופן ההכנה הארוך, אתם יודעים שאני אוהבת לכתוב באריכות. המתכון ממש קל להכנה.

 

רוצו להכין – כי השבלולים טעימים והריח שמתפשט במטבח סופר משגע!

סופ"ש מתוק ומהנה באהבה

 

שבלולי סינמון – קינמון

החומרים להכנת הבצק: קמח, סוכר, שמרים, חמאה, חלב, ביצים, מלח

בכלי קטן שמים את החמאה והחלב, על אש קטנה מביאים להמסה, מקררים

בקערת מיקסר: קמח, שמרים וסוכר, מערבבים

מוסיפים את הביצים

מערבלים ותוך כדי מוסיפים את החלב והחמאה שהמסנו, הנוזל חייב להיות פושר ולא חם. ממשיכים לערבל עוד 5 דקות

 

לאחר שהבצק מתגבש ונצמד לוו לישה מוסיפים את המלח ומעבדים עוד 3 דקות סהכ 10 דקות לישה

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעבדים אותו ידני ויוצרים כדור, מעבירים לקערה משומנת, משמנים את הבצק ומכסים בניילון. אפשר להעביר את הבצק מכוסה לילה למקרר. אפשר לעבוד איתו מיד לאחר התפחה של שעה או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

מכינים קרם קינמון: חמאה, סוכר חום כהה, קינמון. מערבבים עד אשר מקבלים קרם חלק

מחלקים את הבצק ל 2 חלקים. מרדדים חלק ראשון לעלה על משטח מקומח

מורחים את הקרם ומגלגלים לרולדה

חותכים את הרולדה לפרוסות שוות. את יתרת הבצק מרדדים, מורחים קרם ומגלגלים. אפשר גם למרוח ממרח שוקולד

חותכים לפרוסות שוות

משמנים תבנית, אפשר להניח בתחתית נייר אפיה משומן. מניחים את הבלולים עם הצד החתוך כלפי מעלה, לא לצופף הבצק עוד יתפח.

לאחר התפחה, מורחים ביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות. זמן אפייה כ 25 דקות. לא לייבש את העוגה, עדיף להוציא מהתנור 2 דקות לפני.

מורחים על העוגה סירופ סוכר מיד לאחר האפייה

טעיםםםםםםםםם

 

מתכון להכנת שבלולי סינמון – קינמון

כל המשקלים בכוס מדידה אוניברסלית

החומרים לבצק:

500 גרם קמח (שלוש וחצי כוסות מדידה אוניברסליות)

1 כף שמרים יבשים

חצי כוס סוכר

100 גרם חמאה

1 כוס חלב (אפשרי מים)

2 ביצים

חצי כפית מלח

ההכנה:

בסיר קטן על אש קטנה, מחממים ומערבבים את החמאה עם החלב עד להמסה בלבד, משאירים בצד שיתקרר.

בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים היבשים.

מוסיפים לקערה את הביצים הטרופות, מתחילים לערבל ותוך כדי מוסיפים את החלב עם החמאה שבנתיים התקררו.

מערבלים עם וו גיטרה כ 5 דקות, מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 5 דקות, סה"כ 10 דקות ערבול, הבצק מעט דביק.

משמנים קערה נקיה, מוציאים את הבצק הרך מקערת המיקסר,ללוש את הבצק ולכדרר לכדור.

להכניס את הבצק לקערה המשומנת ולמרוח שמן על כל הבצק. לכסות בניילון ולהכניס למקרר ללילה.

אפשר להתפיח מיד כשעה או עד הכפלת הנפח ולהתחיל לעבוד.

מילוי:

100 גרם חמאה רכה

כוס סוכר חום כהה הרטוב

כף וחצי קינמון

מערבבים את החומרים עד שמקבלים קרם משחתי.

לציפוי:

1 ביצה טרופה

לסירופ:

1 כוס מים

חצי כוס סוכר

2 כפות מיץ לימון

ההרכבה:

לאחר מנוחה של לילה במקרר, מוציאים את הקערה מהמקרר ומניחים על השיש כרבע שעה.

מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים.

מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את החלק הראשון של הבצק. מקמחים את המערוך.

מרדדים את הבצק לעלה או מלבן של 25 ס"מ / 30 ס"מ לא חובה לדייק.

מורחים את העלה עם מחצית מקרם הקינמון, מגלגלים לרולדה ארוכה.

חותכים כל רולדה ל 10 חלקים (שושנים).

משמנים תבנית עגולה או מרובעת מספר 28-26 מניחים בתחתית נייר אפיה משומן (לא חובה)

מניחים את השושנים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מעלה, אין להניח בצמידות, הבצק תופח.

את החלק השני של הבצק גם מרדדים ומורחים עליו קרם קינמון. (אפשר גם ממרח שוקולד)

מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים חצי שעה עד הכפלת הנפח.

מורחים על השבלולים ביצה טרופה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה 25 דקות.

חשוב לא לאפות יותר מידי כדי שהשבלולים לא יתייבשו.

בזמן האפייה מכינים את הסירופ:

שמים בסיר קטן את המים והסוכר מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד כ 5 דקות.

לאחר האפייה מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים מיד את מחצית הסירופ סוכר על השבלולים.

באותו האופן מכינים את יתרת הבצק.

טיפים ועצות:

1.אפשרי להכניס את כל החומרים של הבצק לקערה ולערבל (לא חובה להמיס את החמאה והחלב)

2.אפשר למרוח על העלה את החמאה הרכה ומעליה את הסוכר והקינמון ( במקום לערבב למשחה)

3. מי שרוצה לשדרג  כמו בניו יורק ולמרוח מעל ציפוי גבינתי:

100 גרם גבינת שמנת, 50 גרם חמאה רכה, כוס ורבע אבקת סוכר, תמצית וניל, קורט מלח, לערבב ולמרוח על השבלולים בעודם חמים.

4. אם חסר לכם מילוי, תמיד אפשר למרוח ממרח שוקולד שיש לכם בבית.

————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

6 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן