קרקרים טבעוניים עם גרעינים ובלי גלוטן
קרקרים כאלה טעימים שלא תפסיקו לנשנש – עם גרעינים, בלי ביצים ובלי גלוטן

הצילו…..שמישהו יקח ממני את הקרקרים האלה, לא מפסיקה לנשנש, תוך כדי הצילום חיסלתי חצי תבנית.

אחרי הצהריים עדי הגיעה, מסרה לי את שקדי לידיים, נועם רצה לסבא.

עדי ניגשה לפי הריח לקרקרים במטבח, נישנשה עוד ועוד ואמרה בדיוק מה שאני אמרתי "אמא, קחי את זה ממני"

לא לקחתי, זה טעים, שתאכל! מה שנשאר הכנסתי לקופסה – לא לפני שגם אישי טעם ואמר שזה אחד הקרקרים הממכרים ביותר.

עשינו לקטנטנים מקלחות, הלבשנו אותם בפיג'מות.

הכנתי סלט גדול עם מלא עלים ירוקים כמו שאוהבים, הוצאתי את כל הגבינות מהמקרר, עדי הביאה גם פשטידה.

סידרתי את השולחן לארוחת ערב, דור בעלה של עדי הגיע מהעבודה, אמרתי לו, "אולי תטעם מהקרקרים שבקופסא ותחווה דעה"

הוא להבדיל מאיתנו לא סתם נישנש, מרח גבינה על הקרקרים שזה סופר טעים.

רגע לפני שהם נסעו הביתה, עדי שאלה אם דור יכול לקבל מה שנשאר מהקרקרים לעבודה.  אמרתי לה שיקח את כל הקופסה כדי שמחר אני לא אצטרך לנשנש עוד.

רוצו להכין, אל תשכחו להגיב כאן ולשתף אותי.

תודה שאתם עוקבים, קוראים ונהנים♥

קרקרים טבעוניים עם גרעינים ובלי גלוטן

החומרים להכנת הקרקרים

בקערה: מערבבים את כל החומרים היבשים

בקערה: מערבבים את כל הרטובים

מאחדים בין שתי התערובות, מערבבים היטב

לוקחים תבנית תנור מרפדים בנייר אפייה, מוזגים מחצית מהתערובת לתבנית

משטחים דק דק את התערובת בעזרת כף או פלטה על פני כל התבנית- משהים כ 10 דקות, בנתיים מדליקים את התנור על 180 מעלות. מכניסים לאפייה של 20 דקות, מסובבים את התבנית בתנור כדי שכל השכבה תאפה אחיד לעוד כ 20 דקות, מוציאים מהתנור

לאחר קירור של 10 דקות אפשר לשבור לחתיכות

מכניסים את הקרקרים לקופסא או צנצנת אטומה

מתכון להכנת הקרקרים

הכמות: 2 תבניות תנור

החומרים היבשים:

3/4 כוס גרעיני חמנייה (120 גרם)

1/3 כוס גרעיני דלעת (60 גרם)

3/4 כוס זרעי פשתן (120 גרם)

1/3 כוס זרעי צ'יה ( 60 גרם)

1/3 כוס שומשום בהיר (60 גרם)

1/3 כוס שומשום שחור (60 גרם)

1/2 כוס קורנפלור

1 כף סוכר חום

כפית וחצי מלח רגיל

רבע כפית פלפל שחור

לחומרים הרטובים:

380 מ"ל מים רותחים (כוס וחצי)

1/4 כוס שמן זית

2 כפות גדושות טחינה גולמית

ההכנה:

בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים היבשים.

בקערה אחרת מערבבים את החומרים הרטובים.

מוזגים את החומרים הרטובים על היבשים, מערבבים היטב עד לאחידות והטמעת כל הקורנפלור, התערובת יחסית נוזלית וזה בסדר.

מחממים את התנור על 170-180 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, משמנים עם טיפה אבל ממש טיפת שמן זית שנשארה בכוס, יוצקים מחצית מהחומר לתבנית, בעזרת פלטה או כף מיישרים דק דק עד שכל פני התבנית מתכסה. משהים בחוץ כ 7-8 דקות.

אופים כ 40-45 דקות, לאחר 20 דקות פותחים את התנור ומסובבים את התבנית כדי שהאפייה תהיה אחידה.

מוציאים מהתנור, לאחר 5 דקות בחוץ שוברים עם הידיים את הקרקר הענק לחתיכות שרצויות לכם.

לבלילה שנותרה לנו בקערה מוסיפים כף מים רותחים ומערבבים היטב.

מרפדים תבנית שנייה בנייר אפיה ומשמנים קלות, מוזגים את התערובת ומשטחים באופן דק.

מכניסים את התבנית מיד לתנור בלי השהייה, אופים שוב כ 40 דקות, לאחר 20 דקות לסובב את התבנית לאפייה אחידה.

שוברים את הקרקר הענק לגודל הרצוי לכם, לאחר קירור מוחלט מכניסים לקופסא אטומה. הקרקרים נשמרים מעל שבוע, אצלי חוסל תוך חצי שעה.

 

————————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

 

 

10 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן