קציצות טונה אפויות
קציצות טונה אפויות בתנור, הן ממכרות ברמות מטורפות! מתחסלות ברגע, כמו גרעינים.

בכל יום שני אני רוקדת ריקודי שורות עם דדה לוסקי המרקיד האגדי!

לאחר ההרקדה אני וחברותי, רחל, אתי, ליליאן, ואילנה יושבות לארוחת בוקר, אין בית קפה או מסעדה ברדיוס החיפאי שלא ביקרנו בו!

תמיד יש לנו על מה לדבר, מלבד העניינים המשפחתיים האישיים וכמובן ענייני בזק (לאחר 30 שנה).

השבוע חברתי רחל כהרגלה מספרת מה היא הכינה, הפעם לנכדים, הם הגיעו לביקור מולדת מאמריקה.

רחל היא בקטע של האוכל הבריא, תמיד מחפשת עוגות או עוגיות ללא סוכר ועם שיבולת שועל.

הפעם היא עניינה אותנו בקציצות טונה אפויות עם שיבולת שועל טחונה. יכול להיות שזה טעים, אבל אני החלטתי ללכת על פירורי לחם.

הנכדים שלה חיסלו את הקציצות בעודן חמות על תבנית האפייה. האורחים שהזמינה טרם הגיעו! לכן היא נאלצה להכין נגלה שנייה.

הכנתי אתמול את הקציצות, האמת שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, זה ממש ממכר! אני ואישי אכלנו לארוחת הערב עם תפוחי אדמה פחוסים בתנור (גם לתפוחי האדמה האלה יעלה מתכון מסודר).

לקחתי גם לעדי מהקציצות המטריפות (שמתי בצלחת וכיסיתי בנייר כסף) הן נשמרו חמות וטריות. עדי טעמה קמצוץ כי חיכתה לדור שיגיע, נועמיקי כבר אכלה 2 קציצות.

היום מוקדם בבוקר טלפון מעדי, " אמא, לא השאירו לי פירור מהקציצות, נועם ודור אכלו את הכל…..". זה רמז גס שאני צריכה היום להכין שוב♥

תכינו תכינו, אני מחכה לראות את היצירות שלכם ולהשוויץ בכם בסטורי.

אם אתם עדיין לא עוקבים אחרי באינסטגרם זה הזמן https://www.instagram.com/judithmorhaim/

יש גם סרטונים בסטורי של שלבי הכנת המתכונים, שווה וכדאי! אשמח לראות אתכם עוקבים!

תודה שקראתם עד הסוף! כנראה שאהבתם! גם אני אוהבת אתכם♥♥♥ קוראי היקרים.

קציצות טונה אפויות

החומרים להכנה

בקערה כל החומרים לתערובת: טונה מסוננת ומפוררת, פטרוזיליה קצוצה, בצל מגורר, 2 ביצים, פירורי לחם, קטשופ, מיונז, תבלינים

מערבבים היטב את כל החומרים, טועמים ובודקים תיבול

מניחים נייר אפייה בתבנית, משמנים, אפשר בספריי התזה. משמנים את כפות הידיים ויוצרים קציצות, מניחים את הקציצות בתבנית במרווחים

מכניסים לתנור שחומם מראש, לאחר כ8 דקות אפייה הופכים את הקציצות לצד השני וממשיכים לאפות עוד כ 5-8 דקות עד שהתחתית משחימה

מתכון להכנת קציצות טונה אפויות

החומרים:

2 קופסאות שימורי טונה בשמן

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 בצל בינוני מגורר

חצי כוס פירורי לחם

2 ביצים

1 כף של קטשופ

1 כף של מיונז

חצי כפית מלח

קמצוץ של פלפל שחור (אפשר יותר למי שאוהב)

שמן או ספריי למריחה

אופן ההכנה:

מסננים את הטונה, משאירים מעט מהשמן. בקערה: שמים את הטונה ומפוררים עם מזלג שלא יהיו גושים.

מוסיפים פטרוזיליה קצוצה דק, בצל מגורר על פומפיה, 2 ביצים, פירורי לחם, מלח ופלפל, מיונז וקטשופ.

מערבבים ידנית, אם התערובת מידי רכה אפשר להוסיף עוד מפירורי הלחם (לא להגזים) תשאירו אותן רכות.

בודקים תיבול, אם חסר מלח אפשר להוסיף.

מחממים את התנור על 180 מעלות, זמן אפיה משני הצדדים כרבע שעה, או עד השחמה.

ההרכבה:

מניחים נייר אפיה בתבנית של התנור, מורחים מעט שמן או מתיזים ספריי שמן.

לוקחים מהתערובת ויוצרים כדורים, פוחסים מעט את הכדור ומניחים בתבנית במרווחים.

מורחים או מתיזים טיפת שמן על כל הקציצות לפני כניסה לתנור.

מכניסים לתנור שחומם מראש, לאחר כ 8 דקות הופכים את הקציצות לצד השני, הקציצות משחימות מלמטה.

לאחר 5 דקות נוספות לבדוק האם הצד השני גם הוא שחום. להוציא מהתנור ולקרר מעט.

בכמות הזו נקבל  כ 18-20 קציצות מטריפות.

אתם עוד כאן? רוצו להכין, מחכה לראות את התמונות שלכם!

בתאבון!

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו לעקוב אחרי באינסטגרם

Instagram has returned invalid data.
כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו