קיש בטטה ברוטב בשמל
קיש בטטות נפלא עם רוטב בשמל וגבינות מדהימות, בצק פריך ופרוסות בטטה מתובלות בטימין וזיתי קלמטה.

כאלה קישים אני אוהבת, עם בצק נפלא, מעליו ירקות ולבסוף רוטב בשמל מוכן לבישול ואפייה שחוסך ממני את הטרחה להכינו.

 

הבשמל הינו מוצר איכותי על בסיס שמנת בתוספת גבינת גרנה פדנו, אגוז מוסקט ופלפל לבן. טעמו עשיר וארומטי ומרקמו סמיך.

מצויין לפסטות, לפיצה ביאנקה ובמיוחד לקישים ופשטידות.

 

כדי להכין את הקיש הנפלא הזה, אתם צריכים מתכון בסיסי להכנת הבצק. אחר כך אתם יכולים לשדרג עם כל ירק שחשקה נפשכם.

 

ו… אל תשכחו להוסיף גם סלט ירקות טעים שמתלווה עם המנה.

 

יש לכם כאן מתכון מנצח לחג השבועות♥

 

 

קיש בטטה ברוטב בשמל

החומרים להכנת תחתית הבצק

מכניסים את כל החומרים למעבד המזון (אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה) ברגע שמקבלים בצק עוצרים את פעולת המעבד

משטחים את הבצק על ניילון נצמד, סוגרים ומכניסים למקרר לשעה בערך

הבצק מוכן, הבטטה לאחר אפייה בתנור עם הרוטב, זיתי הקלמטה, גבינת קוואטרו, גבינת גדעז, רוטב בשמל.

 

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מעבירים לתבנית עגולה מספר 24 משומנת

דוקרים את הבצק, מוסיפים מחצית מרוטב הבשמל ומורחים על פני הבצק

מעל מניחים את פרוסות הבטטה האפויה

מפזרים מעל חופן גדול של גבינת קוואטרו פרומאג, על הגבינות מניחים את זיתי הקלמטה הקצוצים

חותכים את גבינת הגדעז לפרוסות ומניחים בצורה מעגלית על הזיתים

מורחים עוד שכבה של רוטב בשמל, מעל מניחים את יתרת הבטטה האפויה

מכניסים לתנור לאפייה, עד שרואים שהבצק אפוי והשחים בצדדים, נוגעים במרכז הקיש ובודקים שהגבינה יציבה ואפוייה.

קיש כזה טעים עוד לא אכלתם

 

מתכון להכנת קיש בטטה ברוטב בשמל

החומרים להכנת הבצק:

תבנית בגודל 24 ס"מ

2 כוסות קמח (פחות 2 כפות)250 גרם

1/2 כפית מלח

1 כף שטוחה של סוכר

175 גרם חמאה קרה חתוכה לריבועים

חצי כפית חומץ

3 כפות מים קרים או מי קרח

הכנת הבצק:

במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, שמים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה. מעבדים עד לקבלת פירורים.

מוסיפים את המים הקרים ואת החומץ, מעבדים עד לקבלת בצק ודי. עיבוד יתר פוגם.

מוציאים את הבצק מהמעבד, משטחים ועוטפים בניילון נצמד, מכניסים למקרר לשעה וחצי שעתיים בערך.

לאחר מכן משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ, מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מרפדים את התבנית בתחתית וגם בצדדים.

בעזרת מזלג עוברים על הבצק, מכניסים בנתיים את התבנית למקרר או למקפיא.

החומרים להכנת הבטטה:

2 בטטות בינוניות שתהיינה לא עבות

2 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

1 כפית עלי טימין טריים זה ממש מוסיף לטעם

חצי כפית מלח

הכנת הבטטות הצלויות:

מחממים את התנור על 180 מעלות חום עליון תחתון. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מקלפים את הבטטות, חותכים לפרוסות לא דקות מידי, מערבבים את הבטטות עם שמן הזית, שום כתוש, טימין ומלח, מסדרים בתבנית.

אופים כ 20 דקות, בודקים בעזרת מזלג, אם הבטטות רכות מוציאים מהתנור. משאירים את התנור דולק.

 

החומרים למילוי הקיש:

1 קופסה רוטב בשמל של מחלבות גד

1 גליל גדעז 16% שומן של מחלבות גד

שקית גבינות קוואטרו – 4 גבינות מגוררות של מחלבות גד

2 כפות זיתי קלמטה קצוצים

חצי כפית מלח

גבעולי טימין לקישוט

הרכבת הקיש:

מוציאים את התבנית מהמקרר, מערבבים את רוטב הבשמל שבקופסה, מניחים מחצית מהרוטב על הבצק שבתבנית.

מעל מניחים במעגלים מחצית מהבטטות הצלויות, לוקחים את שקית קוואטרו המגוררת ב 4 גבינות, מפזרים בנדיבות על השכבה העליונה.

מפזרים מעל את זיתי הקלמטה הקצוצים, מעל כל זה מניחים את גבינת הגדעז הפרוסה לפרוסות בעובי בינוני.

לוקחים את יתרת רוטב הבשמל ומורחים מעל,  מניחים במעגלים את יתרת הבטטות הצלויות.

מוזגים מעל כפית של שמן זית, מניחים את עלי הטימין על הבטטות. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.

זמן אפייה כ 40 דקות, עד שהקיש משחים כולל הבצק מסביב.

מוציאים מהתנור, אפשרי להבריש את הקיש בשמן זית, אפשרי לפזר מעט מלח ים.

לאחר שהקיש מתקרר מעט ניתן לחתוך לפרוסות ולהגיש.

מאחלת לכולם חג שבועות טעים

 

טיפים ושידרוגים:

1. להקפיד לא לעבד את הבצק יתר על המידה, אחרת הוא לא יצא פריך.

2. אפשר להוסיף לבצק טימין קצוץ, זה משדרג את הטעם.

3. לדקור את הבצק כדי שהוא לא יתרומם בזמן האפייה.

4. עדיף להכניס את הבצק למקפיא לפני מילוי הגבינות והירקות.

5.  אל תוותרו על גבינות טובות למילוי הקיש.

6.  אפשר לשדרג עם ירקות כמו: פטריות צרובות במחבת עם בצל, ברוקולי חלוט במים, חצילים קלויים, כרישה צרובה במחבת.

 

————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

 

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן