קוסקוס אמיתי, תוצרת בית עם גרגרים כמו משי – בתוספת של מרק ושפע של ירקות. רוצו מהר להכין
היום הכנתי את המתכון המפורסם של אחותי ריקי – לראשונה הופיע בבלוג הראשון שלי מלפני 12 שנים.
בכל אירוע משפחתי אנחנו מגישים קוסקוס, רוב הזמן נכין אותו צמחוני עם מלא ירקות, ישנה אפשרות להוסיף כרעיים למי שאוהב.
אפילו בחג שבועות שהוא חג הגבינות, אנחנו שמים את הקוסקוס בקערה ענקית, לידו את סיר המרק עם מצקת. זה הכי טעים!
תכינו ותקבלו מלא קריאות תודה והתפעלות.
פעם, לפני שנים אמרתי לאחותי ריקי "מתי תלמדי אותי להכין את הקוסקוס שלך?" היא לימדה אותי מא'-ת' עם סבלנות רבה.
האמת שההכנה ממש קלה, לאחר שתכינו פעם אחת קוסקוס אמיתי ביתי, אתם תוותרו על השקיות הקנויות.
תעקבו כאן אחרי כל שלבי ההכנה של הקוסקוס, וגם של הכנת מרק הירקות. אתם תודו לי.
מאחלת לכם סופ"ש נעים וטעים. אל תשכחו לצלם ולתייג אותי, מצפה ומחכה לתגובות שלכם.
באהבה♥יהודית
מתכון להכנת קוסקוס ומרק ירקות
החומרים לקוסקוס:
1 שקית סולת (1 ק"ג)
כוס שמן רגיל
כוס וחצי מים
חצי כף שטוחה מלח
מעט מים לערבוב הגרגרים
להכין סיר של קוסקוס, קוסקוסייר. למלא מחצית הסיר במים ולשים לרתיחה על האש
להכין מסננת של קוסקוס
אופן הכנת הקוסקוס:
מכינים קערה קטנה עם מים, מעבירים רבע מהסולת לקערה בינונית נקיה.
מרימים עם היד חופן של מים מהקערה הקטנה, מתיזים על הסולת, מערבבים עם האצבעות לקבלת גרגרים קצת לחים.
שמים את המסננת על קערה גדולה או על סיר האידוי עם החורים, שמים את הגרגרים בתוך המסננת, מסננים עד שהגרגרים עוברים לסיר או לקערה. מכינים באותה צורה את יתרת הסולת, מעבירים הכל לתוך הסיר לאחר שמסננים.
מכסים את הסיר עם מכסה, שמים את הסיר על הקוסקוסייר, המים בתוכו חייבים לרתוח, מכסים את סיר האידוי עם מגבת מטבח.
מבשלים עשרים דקות עד חצי שעה, רואים שיוצאים אדים דרך המגבת. מכבים את האש.
לוקחים קערה גדולה, מעבירים בזהירות לתוכה את כל הקוסקוס, מוסיפים מעל מלח, שמן ומים, מערבבים היטב עם כף.
מעבירים שוב את כל הקוסקוס דרך מסננת אל תוך סיר האידוי, מניחים את סיר האידוי מכוסה על הקוסקוסייר, מעל מגבת מטבח.
לוקחים כף עץ, נועצים בקוסקוס ועושים ארובות. מבשלים כארבעים דקות עד שהקוסקוס נעשה רך ומשיי.
מכבים את האש. לאחר כמה דקות אפשר לפתוח את הקוסקוס עם מזלג.
בתאבון.
הכנת המרק:
החומרים:
1 בצל חתוך לרבעים
4 גזרים קלופים וחתוכים
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
3 קישואים חתוכים
חתיכת דלעת גדולה קלופה וחתוכה לריבועים גדולים
כרוב חתוך למי שאוהב
2 עלי סלרי
2 כפות שמן
1 קופסה של גרגרי חומוס משימורים (לשטוף ולסנן)
תבלינים:
חצי כף מלח
רבע כפית פלפל שחור
קמצוץ פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
חצי כף אבקת מרק (אפשר פחות או לוותר)
ההכנה:
בסיר גדול מוזגים את השמן, מעליו את הבצל, מטגנים עד שקיפות, מוסיפים את תפוחי האדמה והגזר, מערבבים קלות.
מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים קלות, מוסיפים את הסלרי החתוך, מערבבים.
מוסיפים מים חמים או רותחים לסיר, יש למלא מעל מחצית הסיר במים. נותנים למים לבעבע. מפזרים מעל את התבלינים, מערבבים.
מוסיפים את הקישואים החתוכים ואת הדלעת, מערבבים בעדינות. נותנים למרק להתבשל כחצי שעה או עד ריכוך על אש בינונית.
מכבים את האש. לאחר מספר דקות ניתן להגיש חם יחד עם הקוסקוס.
יאלללה לכו לבשל! בתאבון
—————————————————————————————————————————————-
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
כל המתכונים שלך מהממים אין מילה
היי יהודית, אני שמחה שאהבתם. תודה על המחמאה