צלי בקר עם פטריות

לכבוד ראש השנה החלטתי לכבד אתכם במתכון של צלי בקר חגיגי עם פטריות שמפניון. מתכון אמיתי ואותנטי של אליס בן נעים אשר ירעיד לכם את בלוטות הטעם.

אליס אשה חמה לבבית חייכנית ונדיבה עם ידי זהב, ביתה תמיד פתוח וגם ליבה, אלופה במלאכת הבישול והאפייה. כאשר פניתי אליה בבקשה לקבל מתכון של צלי בקר היא מיד נרתמה למלאכה ונתנה לי הוראות מדוייקות איזה נתח של בשר לקנות. קבענו יום ושעה ואני התייצבתי בביתה חמושה במצלמה החדשה שדודי הבן שלי העביר לי.

נכנסתי למטבחה של אליס ובזוית העין אני רואה שולחן חג ערוך בטקסיות רבה, מפה לבנה, כלי אוכל נאים, פמוטים, כוס לקידוש, מפיות וחבקנים, אגרטל מדהים ביופיו עם פרחים.

שאלתי מדוע ערכת שולחן? תשובתה, "נו אבל את רוצה לצלם נכון"! כן עניתי,  והיא- אז צריך שיהיה שולחן יפה לחג ועליו נגיש את האוכל ונצלם.

כבר אמרתי לכם שאליס אשה נאה עם בית יפה וכלים נאים! טוב אז ניגשנו למלאכת הכנת הצלי בקר, שיטת העשייה כל כך טובה ומוצלחת שהמוגמר היה כזה טעים ורך שלא האמנתי על עצמי שאני שכמעט לא נוגעת בבשר אוכלת ממש פרוסה שלמה.

לאחר ההכנה סידרנו את הצלי בצלחת הגשה נאה והוספנו את האורז הטעים עם הפרות היבשים וכמובן את הפסטיות עם הכבד המעלפות.

ניגשנו למלאכת הצילום ועינכם רואות התמונות אמיתיות ואכילות.

תודה לך אליס יקרה על מתכון נהדר וטעים, תודה על הסיפורים היפים שלך על משפחתך, עלייתכם מאגדיר מרוקו ועל חבלי הקליטה וכמובן על החיים בחיק המשפחה המורחבת והאוהבת.

תודה שפתחת בפני דלת המובילה לדברים נפלאים.

 

בפרוס השנה החדשה אני מבקשת לאחל לכולם שנה טובה ופוריה ,שנת שלום ובטחון והלוואי ויתגשמו כל משאלות ליבנו לטובה ♥

צלי בקר עם פטריות

מניחים חתיכת נייר כסף ומעל נייר אפייה, מוזגים שמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח

צלי מספר – 5 – מורידים את ניילון האריזה

לאחר שטיפה וניגוב מניחים את הנתח על התבלינים והשמן – עושים לבשר עיסוי ומורחים את כל התבלינים עליו

עוטפים את הנתח עם נייר האפייה והנייר כסף, סוגרים בצדדים כמו בונבון ומכניסים לאפייה לשעתיים וחצי

קוצצים 2 בצלים – חותכים סלסלת פטריות לרבעים ואת הקטנים להשאיר שלמים

שמים בתחתית הסיר שמן ומטגנים את הבצל לשקיפות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן מעט, מכסים עם המכסה

מוציאים את הנתח מהמקרר, פותחים את נייר הכסף ואוספים את כל נוזלי הציר לקערה. חותכים את הצלי לנתחים בעזרת סכין משוננת או סכין לחם.

מניחים את פרוסות הצלי מעל הפטריות ומוזגים את הציר ששמרנו בקערה, מוסיפים תבלינים ומעט מים ומבשלים.

הצעת הגשה

 

מתכון להכנת צלי בקר עם פטריות

 

החומרים:

נתח בשר בקר לצלי מספר 5 ( אני השתמשתי בקפוא הרגיל לא עם המים )

4 כפות שמן זית

1 כף גדושה פלפל שחור גרוס

כפית מלח (הבשר מוכשר אין צורך בהרבה מלח)

יריעה של נייר כסף

1 נייר אפיה

אופן ההכנה:

חותכים נייר כסף בגודל כפול מנתח הבשר, מניחים את הנייר כסף על משטח העבודה ( שיש) מעליו שמים את נייר האפייה.

מוזגים באמצע הנייר שמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח.

לוקחים את נתח הבשר, מוציאים מהניילון ושוטפים מתחת למים זורמים, מניחים את הנתח על נייר האפייה ומתחתיו נייר כסף.

מעסים את הנתח מכל צדדיו עם התבלינים, סוגרים כמו מעטפה ובצדדים לסגור כמו בונבון.

להניח את הנתח בתבנית אפיה , להכניס לאפייה של שעתיים וחצי בדיוק חום על 180 מעלות.

לאחר האפייה להשאיר עוד שעה בתנור כדי שהמיצים יישארו בתוך הבשר, לצנן בחוץ  ( לא להוריד את נייר הכסף ) לאחר מכן להכניס למקרר לכמה שעות להתייצבות ( אפשר לילה).

אחרי צינון של כמה שעות במקרר להוריד את נייר הכסף, את נתח הבשר להניח על קרש חיתוך. את הציר שנשאר בנייר הכסף להעביר לקערה (לא לזרוק).

לקחת סכין מסור טובה ,לחתוך את נתח הצלי לפרוסות לא עבות ולא דקות , אפשר להשתמש בחלק מהפרוסות ואת השאר להקפיא לפעם הבאה בשקית וואקום.

לקחת מעט מהציר להכניס לכוס חד פעמית וגם אותו להקפיא לפעם הבאה (זאת אפשרות).

 

החומרים לרוטב:

2 סלסלות של פטריות שמפיניון מנוקות וחתוכות לשתיים, את הקטנים להשאיר שלמים

1 בצל בינוני קצוץ

3 כפות שמן צמחי (קנולה)

1 כפית פלפל שחור טחון

רבע כף אבקת מרק עוף

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

בסיר שטוח שמים את הבצל הקצוץ ומעל את השמן קנולה מטגנים לשקיפות, מוסיפים מעל את הפטריות החתוכות ( חלקן שלמות ).

מטגנים 3 דקות ומערבבים מעט עם כף עץ , שמים את המכסה על הסיר ולבשל עד שיגיר נוזלים.

להוריד את הסיר מהגז, לסדר מעל את נתחי הבשר בצורה יפה, להוסיף את ציר הבשר (שהפך להיות מעט נוקשה) מעל להוסיף תבלינים.

את הפלפל השחור ואת אבקת המרק ולבסוף להוסיף חצי כוס מים, לטלטל מעט את הסיר ולהניח על האש עד אשר ירתח.

מיד להנמיך את האש ולבשל בדיוק 20 דקות עד שהנוזלים מתאדים מעט ( מדי פעם להשקות את נתחי הבשר עם הרוטב).

יש לטעום מהרוטב אם חסר מעט מלח יש להוסיף טיפה.

להגיש חם על צלחת הגשה עם הרוטב והפטריות, מעל אפשר לקשט עם פטרוזיליה קצוצה.

 

הפסטיות האישיות ממולאות עם כבד ובצל מטוגן – האורז הלבן עם תוספת של פירות יבשים.

 

חתימה טובה♥

 

צלי בקר מוגש לשולחן

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן