פשטידת פסטה חלבית
פשטידת פסטה חלבית – כזאת שלא תוותרו עליה בערב שבועות. השילוב של הגבינות עושה אותה מאוד רכה וענוגה.

כשאחותי הגדולה אומרת להכין את הפשטידה עם פסטה פטוציני, אני תמיד שומעת בקולה.

לאחר ההכנה והטעימה הבנתי את ההבדל, גם בחיתוך וגם בביס הראשון שנכנס לפה.

 

אתם יכולים להכין עם כל פסטה שאתם מוצאים בסופר.

 

לאחר שהכנתי וצילמתי, טעמתי ריבוע אחד משגע, פתאום הטלפון מצלצל,  "אמא תוציאי בבקשה את שקד מהגן, יש היום את חגיגות האליפות של מכבי חיפה בסמי עופר, יהיו פקקים גדולים". מיד נסעתי להביא את הקטנטן הזה מהגן, בדרך הוא ביקש שנעצור בפארק הדגים. בשכונה החדשה הקימו בריכת דגים, כל הילדים עומדים מסביב ושמחים מהמראה.

סיפרתי לשקד שהכנתי לו פשטידת פסטה, הוא מצידו כל מה שיש בו פסטה טעים לו, כזה מתוק.

כשהגענו לחנייה בדיוק עדי ונועם הגיעו, אחריהם גם דור. פתחתי שולחן, הכנתי סלט גדול חילקתי לכולם מהפשטידה, קיבלתי מלא מחמאות.

 

תכינו תכינו ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי בפייסבוק ובאינסטגרם. תספרו לי כאן בתגובות איך יצא לכם.

חג שבועות שמח לכולםאוהבת

 

פשטידת פסטה חלבית

מבשלים את הפסטה במים רותחים עם חצי כפית מלח

מבשלים 3 דקות פחות, שהפסטה לא תהיה ממש רכה, מסננים את הפסטה.

בקערה טורפים 4 ביצים

מוסיפים את כל הגבינות: גבינה לבנה, 1 שמנת חמוצה, גבינה בולגרית, צהובה מגוררת, גבינת טוב טעם ומערבבים

מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת, משביח את הטעם

מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים

מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים, אפשר אפילו עם כפות הידיים לערבב.

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, מגררים מעל מעט פרמזן מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על 190 מעלות, זמן אפייה כ 30 דקות או עד אשר החלק העליון נעשה שחום בהיר. בנגיעה המאפה יציב.

מחכים שהפשטידה תתקרר מעט ואז חותכים לריבועים

מתכון להכנת פשטידה חלבית:

החומרים:

300 גרם פסטה מסוג פטוציני – אפשר פסטה קרניים

1 קופסה גבינה לבנה 250 גרם

1 חבילה גבינה טוב טעם

1 גביע שמנת חמוצה

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

150 גרם גבינה צהובה מגוררת / מוצרלה מגוררת

50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

4 ביצים

מלח ופלפל לתיבול

ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ( בסיר, מים עם חצי כפית מלח, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הפסטה ומבשלים) מכבים את האש 3 דקות לפני, הפסטה לא תהיה רכה מידי. מסננים את המים מהפסטה.

בקערה שמים 4 ביצים שלמות וטורפים היטב, מוסיפים את כל הגבינות ומערבבים (שומרים קצת פרמז'ן מגורר לפזר על הפשטידה לפני האפייה) מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, בודקים תיבול.

מוסיפים את הפסטה על הגבינות ומערבבים היטב, אפשר לערבב עם הידיים.

משמנים תבנית 20/25 מעבירים את התערובת ומשטחים באופן שווה, מפזרים מעל את הפרמז'ן המגורר.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות, זמן אפייה כ 30 דקות או עד אשר הפשטידה נעשית שחומה, נוגעים באמצע ובודקים שהיא יציבה ולא רוטטת.

מוציאים מהתנור, לאחר כמה דקות ניתן לחתוך ולהגיש.

 

טיפים והערות:

  1. אפשר להשתמש בכל פסטה שתמצאו, קרניים או מסולסלת.
  2. כל גבינה קשה שיש לכם בבית תהיה טובה למתכון
  3. אפשר להכין את הפשטידה מראש ולהעביר למקרר, כשרוצים להגיש ניתן לחמם.

 

————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן