פשטידת זוקיני וגבינות
פשטידת זוקיני וגבינות מושלמת לאירוח וקלה להכנה – כמו שאחותי מרים מכינה. מערבבים בקערה, מעבירים לתבנית ולתנור.

 

תודו שאין כמו פשטידה לארוחת ערב. תכינו גם סלט ליד והארוחה תהיה מושלמת.

 

כל פעם כשאני מכינה אותה נשמעות קריאות של התפעלות. לידיעתכם היא מתחסלת ממש במהירות!

ההכנה ממש קלה! מכניסים את כל החומרים לקערה, מערבבים היטב, מוזגים לתבנית ומכניסים לתנור.

 

כשעדי שלי והקטנטנים שלה מגיעים לאחותי מרים, היא תמיד מגישה להם פשטידת זוקיני, סלט גדול ולב רחב.

 

מחכה שתכינו, תגיבו כאן ותשתפו.

באהבה♥

 

פשטידת זוקיני וגבינות

החומרים להכנת הפשטידה

בקערה: מכניסים את כל הגבינות והיוגורט

 

מוסיפים את הביצים וטורפים היטב

מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים

מוסיפים את הזוקיני המגורר עם הקליפה – מערבבים היטב

לוקחים תבנית פיירקס או תבנית שהתחתית שלה לא נשלפת, משמנים את התבנית ובוזקים בתוכה פירורי לחם – מונע הדבקה של הפשטידה

מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים – בנתיים חיממנו את התנור מראש על 180 מעלות. מכניסים את הפשטידה לאפייה עד הזהבה, זמן אפייה כ 40 דקות

מתכון לכנת פשטידת זוקיני וגבינות

החומרים:

300 גרם גבינה בולגרית מפוררת

200 גרם גבינה צהובה מגוררת/ או פרמזן /או מוצרלה

2 גביעי יוגורט (400 גרם)

3 ביצים

3/4 כוס קמח (אפשר קמח תופח ולוותר על אבקת אפייה)

כפית וחצי אבקת אפייה

2 זוקיני שטופים ומגוררים עם הקליפה (על פומפיה גסה)

חצי כפית מלח

קורט פלפל שחור

ההכנה:

בקערה מכניסים את כל הגבינות והיוגורט ומערבבים.

טורפים את הביצים מכניסים לקערה ומערבבים.

מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת, מערבבים היטב

מוסיפים מלח, פלפל שחור ומערבבים.

מכניסים לקערה את הזוקיני המגורר ומערבבים.

לוקחים תבנית פיירקס 30/20 אפשר כל תבנית ממתכת עגולה מספר 24-26 שהתחתית שלה לא נשלפת.

משמנים היטב את התבנית, בוזקים מעל 2 כפות פירורי לחם, דואגים שפירורי הלחם ידבקו גם לדפנות.

ככה הפשטידה לא נדבקת לתבנית

מוזגים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת כף.

מכניסים את הפשטידה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ40-45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.

מוציאים מהתנור ונותנים לפשטידה להתקרר מעט. עכשיו אפשר לחתוך ולהגיש.

 טיפים והצעות:

1.אפשר להשתמש במקום יוגורט בגבינה לבנה או לערבב.

2.כל גבינה קשה שיש לכם בבית תהיה טובה. צהובה, מוצרלה, פרמזן, קשקבל.

3.אפשר להחליף את הזוקיני בקישואים, יש לסחוט היטב את הקישואים לאחר שמגררים.

4.אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה.

5.אל תייבשו את הפשטידה בתנור, תנו לה להיות קצת רכה.

6.פירורי לחם בתחתית ובדפנות עוזרות לפשטידה להיחלץ מהתבנית כשאתם פורסים.

————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

תגובה 1

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן