כרעי עוף מתובלים ומבושלים על מצע של אורז! כל זה נכנס לתנור ויוצא תבשיל טעים ומנצח.
מתכון שהולך איתי לאורך כל הדרך! כל מי שקיבל ממני את המתכון מברך אותי ומחמיא.
במקור המתכון הוא בהשראת קטיה כהן, עבדנו יחד בחברת "בזק". כהרגלנו בהפסקות היינו מעבירות רשמים וחוויות.
אורז ועוף זה שילוב מנצח, הדבר הכי מנחם והכי טעים… בדרך כלל אני מכינה את התבשיל לקראת שבת.
אפשרי להחליף את הפלפלים ברצועות גזר, או רצועות של קישואים.
המנה מאוד מזינה ומשביעה! בפרט שהילדים כעת בחופש. יש בתבשיל אורז, עוף וגם ירקות וזה טעים ברמות על חלל.
לאחר האפייה בתנור התבשיל מקבל מרקם וטעם כמו של ה"טביט". זה מזכיר במעט את ה"קאדישי" שאמא הייתה מכינה.
ממליצה לכם בחום להכין וגם לשתף אותי לאחר ההכנה. מבטיחה לכם שלאחר הפעם הראשונה תכינו עוד מלא פעמים.
אשמח לראות אתכם עוקבים אחרי גם באינסטגרם, להינות מהסרטונים שלי בסטורי על שלבי הכנת המתכון.
https://www.instagram.com/judithmorhaim/
תכינו ואל תשכחו לצלם ולשלוח לי תמונות, תייגו גם את החברים שלכם!
אוהבת ♥ יהודית
מתכון להכנת עוף על מצע ירקות ואורז
החומרים להכנה:
3 חלקי כרעיים שטופים ונקיים (חתוכים לשוק וירך)
1 בצל גדול חתוך לפרוסות עגולות
1 עגבנייה גדולה מגוררת
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
2 כוסות אורז
2 כפות שמן לטיגון
4 כוסות מים
תבלינים:
כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כפית כורכום, 2 כפיות פפריקה מתוקה, 1 כף אבקת מרק
אופן ההכנה:
שוטפים את האורז ומסננים, מעבירים את האורז לתבנית ומשטחים באופן שווה בכל הצדדים.
בסיר גדול ועמוק, מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מעל מוסיפים את רצועות הפלפל ואת העגבנייה המגוררת.
מטגנים ומערבבים את הירקות.
מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים קלות, מוסיפים מעל את התבלינים ומערבבים, מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים כחצי שעה, טועמים, אם חסר מלח אפשר להוסיף עכשיו.
מכבים את האש. לאחר 5 דקות מוציאים את חלקי העוף מהסיר ומסדרים בתבנית, מוסיפים מעל את כל הירקות.
מוזגים את הרוטב לאט ובעדינות. מכסים את התבנית בנייר אפיה, מעל מהדקים חתיכה של נייר כסף.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כשעה, הנוזלים נספגים בתבשיל.
======================================================================================
אשמח לראות את התגובות שלכם בבלוג, תשאירו הודעה כדי שאדע שהייתם כאן! אם הכנתם תשתפו אותי כדי שהתגאה בכם♥
המתכון נראה נהדר .
את לא מבשלת את האורז קודם חצי בישול ?
היי אורלי, אין צורך לבשל את האורז לפני, הוא מתבשל בתנור עם הנוזלים כמעט שעה. יוצא רך וטעים
באיזה סוג של אורז משתמשים ?
היי חנה, אני משתמשת באורז בסמטי קלאסי של סוגת
נראה מצויין שווה לנסות נתת לי ריעון לצהרים תודה אשמח לעוד רעיונות טעימים גם לצמחונים
היי מיכל, כיף לדעת, באהבה
היי המתכון נראה מעולה
משאירים את הכיסוי של הנייר אפייה והנייר אלומיניום לאורך כל האפייה בתנור?
היי רחלי, את הכיסוי של נייר אפייה ואלומיניום משאירים על התבנית עד סוף האפייה.
אפשר לוותר על אבקת המרק?
היי אביגיל, אפשרי לוותר על אבקת המרק, לפני זה תבדקי שיש מספיק מלח, לטעום זה חשוב.