עוגת תפוחים בחושה
עוגת תפוחים בחושה בקלי קלות, אפשרי להוסיף שוקולד צ'יפס אשר משביח את טעמה, לאחר שתכינו לא תרצו להפסיק ליישר

מתכון ישן ונושן לעוגת תפוחים בחושה. בשנתיים האחרונות אני מכינה אותה עם תפוחי פינק ליידי, הם חמצמצים, טעימים ומתאימים מאוד לעוגת תפוחים.

ברוב המקרים אני מכינה אותה בתבנית אינגליש קייק, אבל אם אני רוצה לקחת לחברים או לאירוע מסוים כמובן שאבחר בתבנית של סיר פלא שהיא יפה ומרשימה. לפעמים אני מוסיפה לתערובת שוקולד קצוץ אשר משביח את טעמה.

אתם מוזמנים להכין את העוגה כבר לסופ"ש הקרוב ולשמור את המתכון גם לראש השנה.

ואגלה לכם סוד, היום הכנתי אותה שוב. עוד מעט עדי הקצינה שלי תגיע, תריח את ריח התפוחים והקינמון ותגיד "אימוש, הכנת עוגה!"

חברים יקרים! אתם יודעים שאני משתפת אתכם רק במתכונים טובים וטעימים. מאחלת לכם אפיה מהנה ומוצלחת.

בקלי קלות | עוגת תפוחים בחושה לראש השנה

החומרים להכנת העוגה

בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית

מוסיפים לתערובת מחצית מהקמח

 

מוסיפים מחצית מהשמנת ומערבלים מוסיפים את יתרת הקמח והשמנת וממשיכים לערבל. מוסיפים תמצית וניל

מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים ידנית עם כף מעץ

מרפדים בנייר אפיה ומשמנים מעט 2 תבניות אינגליש קייק מחלקים את התערובת ביניהן

העוגות נאפות בתנור, ניתן להוסיף לתערובת לפני האפיה שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ

מתכון להכנת עוגת תפוחים בחושה

החומרים:
200 גרם חמאה רכה (או כוס שמן קנולה)
1 כוס סוכר
3 ביצים גודל L
1 גביע שמנת חמוצה (או אשל או יוגורט)
350 גרם קמח תופח (3 כוסות מדידה)
חצי כפית קינמון
כפית תמצית וניל
3-4 תפוחי גרנד סמית או תפוחי פינק ליידי

 המתכון מספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה או 1 תבנית עגולה של סיר פלא מספר 26 (עם החור באמצע)

אופן ההכנה:

– מחממים את התנור על 170 מעלות.
– בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה והסוכר, לאחר שנוצר קרם יש לגרד מהצדדים עם מרית גומי.
– מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה וממשיכים לערבל.
– מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת לסירוגין עם השמנת חמוצה, מוסיפים את הקינמון ותמצית הוניל, עד אשר מקבלים תערובת חלקה.
– קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מוסיפים בהדרגה את התפוחים לתערובת ובוחשים עם כף עץ.
– כעת אם רוצים ניתן להוסיף שוקולד קצוץ (בערך 50 גרם) או שוקולד צ'יפס ולערבב.
– משמנים ומרפדים את התבניות בנייר אפיה, יוצקים את התערובת לתבניות.
– מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, זמן אפיה של 40 דקות.
– בודקים עם קיסם עץ אם העוגה אפויה, מכניסים את הקיסם באלכסון אם הוא יוצא נקי העוגה מוכנה.
– מוציאים מהתנור ומצננים לפני שפורסים מהעוגה המענגת.
למה אתם מחכים? גשו למטבח ותכינו אפילו עם הילדים הקטנים. העוגה קלה ופשוטה להכנה. והכי חשוב שהיא רכה, נימוחה ולא נשארת הרבה זמן אלה מתחסלת מיד.

10 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן