עוגת תופין דבש נהדרת

עוגת דבש רכה ועסיסית – עם ריחות מבשמים של דבש וקינמון, כזאת שנמסה מיד בפה

 

ראש השנה מתקרב ואתם בטח חושבים איזו עוגה להכין לערב חג! אל תחשבו הרבה, תכינו את עוגת תופין דבש.

מהעוגות דבש היותר טובות, לא להאמין כמה רכות ועונג יש בה! אחרי פרוסה ראשונה רוצים עוד, זה מתבקש.

 

האיש שאיתי הגיע בצהריים, יהודית יש ריח נפלא בבית! "ברור זה הדבש והקינמון".

פרסתי לו חתיכה, המחמאות הגיעו מהר מאוד.

 

צילמתי וערכתי שוב את המתכון. העוקבים שלי באינסטגרם שלחו לי הודעות, מדוע עוגת התופין שלך לא נמצאת בבלוג החדש?

לאחר שנברתי בבלוג העכשווי וגם בבלוג הקודם, מסתבר שהם ממש צודקים, המתכון לא עבר.

עכשיו המתכון כאן וכולם יוכלו ליהנות ממנו ולהכין לערב ראש השנה.

 

מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה

שנה של בריאות איתנה

שנה של אהבת חינם – אהבת השונה והאחר

שנה בה יתגשמו כל משאלות ליבכם לטובה

באהבה ממני♥

 

עוגת תופין דבש נהדרת

החומרים להכנת העוגה

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומבריק

בקערה נפרדת: מכניסים חלמונים (צהובים) שמן, דבש, קינמון ומלח, טורפים היטב

מוסיפים את הרטובים לקצף בתנועות קיפול עדינות

לאחר קיפול נקבל תערובת חלקה

מסננים מעל את הקמח, מוסיפים את אבקת האפיה, מערבבים בתנועות עטיפה, עד שהקמח נבלע בתערובת.

משמנים ומקמחים תבנית מספר 26, מעבירים את התערובת לתבנית

מחממים את התנור מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 55-60 דקות, חום עליון תחתון, העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכז יוצא נקי, צבע העוגה יהיה שחום. מוציאים את העוגה מהתנור להצטננות, לאחר כעשרים דקות ניתן לשחרר את העוגה מהתבנית.

 

 

מתכון לעוגת תופין דבש נהדרת

החומרים:

5 ביצים L מופרדות

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

3/4 כוס דבש

כפית קינמון

קורט מלח

כוס וחצי קמח

1 כפית גדושה אבקת אפייה

לקישוט:

אבקת סוכר

ההכנה:

מעבירים את החלבונים לקערה גדולה, מתחילים להקציף, בזמן שנוצרות בועות קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ממשיכים להקציף עד שמקבלים קצף יציב ומבריק.

בקערה אחרת: חלמונים, דבש, שמן, קינמון ומלח, טורפים ידנית, עד שהתערובת נעשית אחידה.

מוסיפים את תערובת הרטובים לקצף הביצים בתנועות עטיפה עדינות.

מוסיפים לקערה את הקמח ואת אבקת האפייה, מערבבים בתנועות עטיפה, עד שהקמח נבלע בתערובת.

משמנים תבנית מספר 26 מפזרים מעט קמח בתחתית ובדפנות. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות חום עליון תחתון, זמן אפייה כ 55- 60 דקות.

העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכז יוצא נקי וצבע העוגה שחום.

מוציאים מהתנור ומצננים כעשרים דקות. עוברים עם סכין בעדינות בדפנות לאחר מכן ניתן לשחרר את העוגה לצלחת הגשה.

בוזקים מעל העוגה אבקת סוכר.

 

 

———————————————————————————————————————————————

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

2 Comments

  • לינוי הגיב:

    האם אפשר להוסיף ציפורן ואגוזים?

    • Judith הגיב:

      היי לינוי, אפשרי להוסיף ציפורן אבל ממש לא הרבה, יש לתבלין תכונה להשתלט
      הייתי מעדיפה בלי אגוזים, יש בבלוג מתכון לעוגת דבש אגוזים.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן