עוגת שכבות וניל ריבה וקוקוס
עוגת שכבות פרווה מנצחת – וניל ריבה וקוקוס. תהנו מכל ביס!

עוגת שכבות מענגת! כזו שלוקחים ממנה ביס, פתאום מרגישים חגיגה של טעמים בפה.

אני אוהבת להכין את העוגה הזו! קודם כל היא מאוד טעימה, מקבלים עליה מלא מחמאות.

היא מתאימה מאוד לסופי שבוע, מאחר והיא פרווה. לכן, לאחר ארוחת שבת ניתן להגישה לשולחן.

דרך אגב, אתם יכולים להשתמש בממרח שוקולד במקום הריבה. אני אוהבת לשנות, כל פעם מכינה עם ממרח אחר.

רושמת לכם כאן את הסיפור הנוסטלגי של העוגה! לראשונה עלה לבלוג הראשון שלי לפני כ 7 שנים.

"לפני כשבועיים הוזמנו לחתונה של גבריאל ומיה רייס! חתונה מיוחדת, מקסימה, יפה, טעימה ושמחה, הלוואי על כולם.

פירחה אמא של גבי (גבריאל ) אותה אני מכירה זה עידן ועידנים (עבדנו יחד בחברת בזק) הייתה מאושרת שכולנו הגענו לחגוג איתה את חתונת בנה.

מאחר והחתונה נערכה ליד פתח תקוה "ג'ויה מיה" (אני צפונית) היה לנו (החברות) הרבה זמן לפטפט ולהעביר חוויות שלא הספקנו בטלפון.

רותי כהרגלה מדברת ומספרת לנו סיפורים מעניינים……אני כהרגלי שואלת אותה האם יש לה מתכון חדש וטעים.

" כן יש לי, מתכון שדודה שלי הייתה מכינה עונה רותי (תתארו לעצמכם בן כמה המתכון?) והיא קראה לה עוגת 6-6-6"

אחרי שרשמתי את כל המצרכים על ההזמנה של החתונה, עשיתי שינויים קלים, הפעם וויתרתי על הכמויות של 6-6-6.

 

אני חייבת לציין שהמתכון טוב גם לימי הפסח, ישנה אפשרות להשתמש בקמח תופח של פסח.

אני מביאה לכם את המתכון הטעים והמיוחד של רותיק'ה חברתי משכבר הימים. תודה רבה על עוגה טעימה וקלה".

 

מאחלת לכם  קוראי היקרים! סופ"ש טעים ומקסים♥אוהבת

 

עוגת שכבות וניל ריבה וקוקוס

החומרים להכנת העוגה

בקערה: חלמונים, סוכר וסוכר וניל. טורפים עד אשר התערובת נעשית בהירה ותפוחה מעט

מוסיפים לתערובת את השמן בזרם דק, ממשיכים להקציף

מוסיפים את מיץ התפוזים

מוסיפים מיץ לימון

מוסיפים גרירת לימון

מוסיפים את הקמח התופח וטורפים לאחידות

משמנים תבנית מספר 24-26 מעבירים את כל התערובת לתבנית ומיישרים

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ -20-25 דקות או עד אשר העוגה מתייצבת ומזהיבה

מקציפים את החלבונים, ברגע שנוצרות בועות מסביב, מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מקציפים עד אשר הקצף יציב. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים עם כף בעדינות.

בקערה קטנה: שמים 2 כפות ריבה, מערבבים היטב

מורחים על העוגה את הריבה

על הריבה מורחים את הקצף ומיישרים, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, לאפייה של 20 דקות או עד שהמרנג יציב.

אפשר לבזוק על העוגה אבקת סוכר. מעבירים סכין בדפנות העוגה ומשחררים את התבנית בזהירות

מתכון להכנת עוגת שכבות וניל ריבה וקוקוס

החומרים לתחתית:

6 חלמונים(צהובים)

4  כפות סוכר

2 שקיקי סוכר וניל (20 גרם)

רבע כוס שמן

מיץ מחצי תפוז סחוט

מיץ מחצי לימון סחוט

כפית גרירת לימון

1 כוס קמח תופח

לשכבה השנייה:

2 כפות גדושות של ריבה אדומה

לשכבת הקוקוס:

6 חלבונים (לבנים)

3/4 כוס סוכר

100 גרם קוקוס (1 כוס)

אופן הכנת התחתית:

בקערה מניחים את החלמונים (צהובים) מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הוניל.

מקציפים את התערובת עד אשר מקבלים קציפה בהירה, מוסיפים את השמן בזרם דק ומקציפים קלות.

מוסיפים את מיץ התפוזים, מוסיפים את מיץ הלימון ואת גרירת הלימון ומערבבים.

מוסיפים את הקמח המנופה ומקציפים עד לאחידות ודי.

משמנים תבנית מספר 24-26,  מוזגים את התערובת ומשטחים.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ -20 -25 דקות או עד להזהבה (רצוי להכניס קיסם ולבדוק אם יוצא נקי).

להוציא את התבנית מהתנור ולקרר מעט.

שכבה שניה:

בקערה קטנה לערבב 2 כפות של ריבה אדומה, למרוח את הריבה על פני התחתית האפויה.

שכבה שלישית:

בקערה להכניס את החלבונים ולהתחיל להקציף, לאחר שנוצרות מסביב בועות יש להוסיף את הסוכר בשתיים שלוש פעמים.

להמשיך להקציף עד שמתקבל קצף מבריק ויציב, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות. יוצקים את תערובת הקוקוס על הריבה ומשטחים באופן שווה.

מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ- 20 דקות או עד אשר מזהיב.

להוציא את העוגה מהתנור ולקרר.

לקישוט:

לאחר שהעוגה התקררה אפשר לבזוק עליה אבקת סוכר

כדי לחלץ את העוגה מהתבנית, מעבירים סכין מסביב לדפנות ומחלצים, מניחים על צלחת הגשה.

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן