עוגת שיפון גבוהה עם אגוזים ושוקולד
עוגת שיפון גבוהה בתוספת של אגוזים טחונים ושוקולד קצוץ – כזאת רכה, כל ביס ממנה זה עונג

 

הספר של נירה שויאר "עוגות לכל עת" הוא אבן דרך בשבילי, את העוגות הכי טעימות ומוצלחות הכנתי מהמתכונים שלה.

 

הייתי אמא צעירה שאוהבת לאפות. בימי שישי תמיד עלו על שולחננו 2 עוגות טעימות, אחת יבשה והשנייה עם קרם.

לאחר שבישלתי ואפיתי, הבית היה נקי ללא רבב, הילדים רחוצים, הייתי נכנסת לנוח לשעה עם ספר המתכונים.

כל כך אהבתי לדפדף בספר, להסתכל על התמונות ולהתעמק במתכון. כמעט את כל המתכונים הכתובים הכנתי.

במשך השנים שידרגתי את המתכונים לפי החומרים שהיו לי בבית.

 

בספר העוגה נקראת: עוגת שיפון קוקוס, עוגה קלה וגבוהה. שידרגתי אותה מעט ונתתי לה שם קצת שונה.

העוגה יוצאת מאוד גבוהה אם מכינים אותה לפי ההוראות, הרכות והטעם המשגע מורגשים בכל ביס.

 

אשמח שתכינו ותגיבו בבלוג. אם עדיין לא נרשמתם זה הזמן.

באהבה רבה♥

 

 

עוגת שיפון גבוהה אגוזים ושוקולד

החומרים להכנת העוגה

מקציפים חלבונים (לבנים) עם סוכר לקצף יציב, בקערה נפרדת טורפים חלמונים (צהובים)עם סוכר וסוכר וניל

מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, מים וגרירת תפוז, טורפים היטב

מסננים את הקמח מעל החלמונים, מוסיפים אבקת אפיה

מערבבים היטב בעזרת מטרפה

התערובת לאחר שטרפנו היא חלקה ויציבה

מוסיפים את השוקולד הקצוץ, האגוזים הטחונים (או שקדים טחונים) וקוקוס, מטמיעים את היבשים בתערובת

מעבירים 2 כפות מהקצף לתערובת, מערבבים כדי לדלל, עכשיו מעבירים את התערובת הכבדה לקצף, עושים זאת לסירוגין, מערבבים בתנועות עטיפה עדינות עד אשר כל הקצף נבלע לגמרי.

מעבירים את התערובת לתבנית סיר פלא, משומנת רק בתחתית ומעל מעט סוכר (לא משמנים את התבנית)

מכניסים לאפייה של שעה ורבע, או עד אשר מכניסים קיסם לעוגה והוא יוצא נקי ויבש – לא פותחים את התנור עד סיום זמן האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לגמרי. לחילוץ העוגה: מעבירים סכין מסביב לדפנות, הופכים את העוגה על צלחת הגשה

 

 

 

מתכון להכנת עוגת שיפון אגוזים ושוקולד

החומרים:

כל המידות לפי כוס אוניברסלית 240 מ"ל

לחמם את התנור על 170 מעלות (לא טורבו)

6 ביצים L מופרדות

כוס וחצי סוכר

1 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

גרירת תפוז

1 שקיק סוכר וניל (10 גרם)

קורט מלח

2 וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

חצי כוס קוקוס

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

50 גרם שקדים טחונים

50 גרם אגוזי מלך טחונים

1 כוס מים רותחים (לחלבי אפשר כוס חלב חם)

אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים

בקערת מיקסר עם מקצף, מקציפים את החלבונים (לבנים) ברגע שנוצרות בועות אוויר מסביב מוסיפים את הסוכר בהדרגה.

ממשיכים להקציף עד אשר מקבלים קצף יציב ומבריק. שמים את הקערה עם הקצף בצד.

בקערה גדולה מכניסים את החלמונים (צהובים) עם חצי כוס סוכר, סוכר וניל וקורט מלח, טורפים היטב עד אשר נקבל תערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים לקערה את השמן בזרם דק ובוחשים קלות, מוסיפים את מיץ התפוזים וגרירת התפוז ומערבבים.

מוסיפים את המים הרותחים ובוחשים, את הקמח ואת אבקת האפייה, טורפים במטרפה לתערובת חלקה.

מערבבים את הקוקוס השוקולד השקדים והאגוזים, מכניסים לתערובת ובוחשים עד להטמעה. (בחישת יתר פוגמת).

לוקחים שליש מהקצף ומעבירים לתערובת, טורפים קלות כדי לקבל תערובת קלה ודלילה.

מעבירים את כל התערובת הכבדה לקצף החלבונים שבקערת המיקסר, מקפלים את התערובת בתנועות קיפול עדינות

עד אשר כל הקצף נבלע בתערובת, התערובת תהיה חלקה ללא סימנים של קצף.

לוקחים תבנית גבוהה עם חור, אפשרי סיר פלא, משמנים רק את התחתית, אני חוזרת ואומרת רק את התחתית.

מפזרים טיפת סוכר על השמן שבתחתית, מוזגים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, זמן אפייה שעה ועשרים דקות.

בזמן האפייה לא פותחים את התנור ולא מציצים. לאחר מכן בודקים עם קיסם, אם יוצא נקי ויבש העוגה מוכנה.

מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים על רשת ונותנים לה להתקרר.

כדי לשחרר את העוגה עוברים עם סכין בדפנות עד למטה, הופכים את העוגה על צלחת הגשה.

לקישוט:

ניתן לפזר אבקת סוכר

 

 

——————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

16 Comments

  • ריקי הגיב:

    עוגה נפלאה

    • Judith הגיב:

      היי ריקי, תודה רבה ♥

    • nurit הגיב:

      תודה רבה על המתכון הכנתי והעוגה יצאה מהתנור גבוהה ויפה ( עדיין חמה).
      האם אין טעות בכמות הנוזלים ?(כוס שמן כוס מיץ תפוזים וכוס מים רותחים).
      התערובת אחרי הוספת הקמח יצאה לי רכה מידי לא יציבה כמו בתמונה של שלבי ההכנה ונאלצתי להוסיף קמח.
      העוגה טעימה מאוד . הכנתי רק עם כוס אחת סוכר .לדעתי אפשר גם קצת פחות . תודה רבה יהודית על מתכון נהדר

      • Judith הגיב:

        היי נורית, אין טעות בכמות הנוזלים. תמיד אפשר להוריד טיפה מכמות הסוכר אבל לא בהגזמה. העיקר שיצאה לך טעימה וטובה.

        • nurit הגיב:

          הי יהודית תודה על התגובה המהירה. מה היתרון בהוספת מים רותחים ולא פושרים? זה המיס לגמרי את השוקולד . בכל מקרה העוגה טעימה מאוד אנסה שוב בפעם אחרת כי יצאה קצת דחוסה בגלל הוספת הקמח נראה לי. והפעם אוסיף את השוקולד בסוף. תודה יהודית

  • חן הגיב:

    נראית נהדר, כמו כל מה שאת עושה!!
    ואיזה כיף שיש שלבי הכנה-מה שלא מותיר לי ברירה אלא ללכת לאפות את העוגה
    אנסה ואדווח 🙂

  • דורין הגיב:

    אני יודעת שכתבת בכותרת אבל מוודאת, לפי הרשימת רכיבים התכוונת לקמח שיפון?

  • חן הגיב:

    יצאה מוששש. איזה טעימה ואוורירית
    פעם ראשונה שאני מצליחה לשחזר את המתכון של סבתא 🙂
    תודה רבה!!!

  • מלי הגיב:

    יהודית עם איזה קמח אפשר אם כן יוץ משיפון וקמח רגיל כוסמין?

    • Judith הגיב:

      היי מלי, העוגה נקראת עוגת שיפון. לא משתמשים בקמח שיפון, רק בקמח רגיל. אם את רוצה להשתמש ב 2 קמחים שונים אפשר לנסות.

  • מירי הגיב:

    שלום יהודית, האם המים הרותחים לא פוגעים בקציפת העוגה?
    בדרך כלל את הקציפה מעבירים למעסה הכבדה ההוראות הם ההפך למה?
    תבנית עם רגליים הופכים בסוף האפייה לשעתיים כדי שהעוגה תישאר גבוהה את לא הפכת אותה האם היא יורדת בגובה.?
    העוגה נראית נהדר.

  • Judith הגיב:

    היי מירי, המים לא פוגעים במרקם של העוגה, תכיני לפי ההוראות ותיראי שהתוצאה היא מדהימה.
    לפעמים אני הופכת את התבנית על הרגלים, היא יורדת בגובה אבל לא יותר מידי

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן