עוגת שוקולד של פעם
עוגת שוקולד עם הרבה געגועים, מתאימה לכל ארוע, עם מרקם של פעםםםם.

אבל את המתכון הזה אני מכינה כבר למעלה מ 20. אני אגלה לכם מהיכן! יש לי גזיר עיתון מלפני כך וכך שנים.

בגזיר כתוב שהמתכון  -"שייך לישראל אהרוני".

העוגה שאני מכינה שנים רבות בחגי תשרי, במיוחד לצאת יום הכיפורים. לפני כיפור עדי שואלת אותי, אמא האם את מכינה שוב את העוגת שוקולד הזו!

אפשר לאפות אותה באינגליש קייק – או בתבנית פרח עגולה עם חור.

גם עוגת הטורט לימוני שלי מנצחת , שתיהן תמיד מנצחות. בקרוב ארשום לכם גם את המתכון לטורט לימון.

שנה טובה וחתימה טובה.

 

עוגת שוקולד של פעם

 

 

החומרים להכנת העוגה

הקצפת החלמונים עם סוכר עד אשר התערובת נעשית תפוחה מוסיפים את תמצית הוניל

לסנן את הקמח והקקאו לתערובת ולערבב

מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב, מוסיפים את הקצף בהדרגה לשוקולד עד אשר כל התערובת נעשית אחידה

להעביר את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה משומן

 

 

אפשר לאפות את העוגה בתבנית פרח

עוגת שוקולד של פעם

החומרים:

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
4 כפות אבקת קקאו
3/4 כוס סוכר
200 גרם קמח תופח(כוס מלאה ועוד שליש)
2 כפיות תמצית וניל
6 ביצים
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

בקערת זכוכית מכניסים חמאה ושוקולד וממיסים במיקרוגל (בפולסים) בערך דקה וחצי , ומערבבים היטב .
מפרידים את הביצים, מקציפים את החלמונים(הצהובים) עם הסוכר לקצף תפוח ובהיר. מוסיפים את השוקולד ותמצית הוניל ומערבבים ,מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים בקצרה לתערובת אחידה וחלקה.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים (הלבנים) עם 1/4 כפית מלח, עד שמתקבל קצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד בשני פעמים להשוואת מרקמים  ומקפלים בתנועות עטיפה עדינות, ערבוב יתר פוגם.
לוקחים תבנית הכי טוב עם חור באמצע, משמנים בחמאה ןמפזרים בתחתית ובדפנות מעט סוכר. שופכים את התערובת לתוך התבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות, ואופים בערך 40-45 דקות.
בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט, לוקחים צלחת והופכים את העוגה עליה.

בוזקים אבקת סוכר מעל

אפשר לאפות את העוגה בתבנית פרח עם חור או בסיר פלא.

 ולאוהבי השוקולד: אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם רבע מיכל של שמנת מתוקה

ולזלף מעל העוגה עם כף.

 

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן