עוגת שוקולד של נועם
עוגת שוקולד שהקטנטנים אוהבים – כזאת שמביאים לגן למסיבות ולימי הולדת

העוגה שנועמיקי אוהבת להביא למסיבות ימי ההולדת, ולגן הילדים.

 

עדילי מתקשרת, "אמא, תירשמי לי בבקשה את המתכון לעוגת השוקולד עם הריבועים".

בשמחה רושמת את המתכון, אוהבת שמכינים והתוצאה יוצאת מושלמת.

 

את הגנאש אני מוזגת בעוד העוגה חמה, השוקולד גולש לכל הפינות ובין הריבועים.

 

אפשר לגוון בקישוט, לפזר קוקוס על כל ריבוע, סוכריות צבעוניות, לבבות צבעוניים, סוכריות חרוזים מבריקים.

 

כידוע הקטנטנים אוהבים עוגת שוקולד מקושטת, אז תרוצו להכין להם כזאת!

 

ההכנה ממש קלה והתוצאה סופר טעימה!

 

באהבה רבה♥

עוגת שוקולד של נועם

החומרים להכנת העוגה

מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר עד שמקבלים קצף תפוח ובהיר

מוסיפים את השמן ומקציפים בעדינות, מוסיפים את המים וממשיכים להקציף לתערובת חלקה וקצפית. מוסיפים את תמצית הוניל, מוסיפים קורט מלח, טורפים בעדינות עד להטמעה.

בקערה מערבבים את כל היבשים

מוסיפים את היבשים לקערת הביצים המוקצפות, מערבבים בתנועות עטיפה, נקבל תערובת שוקולדית חלקה

מוזגים את התערובת לתבנית מרובעת משומנת 25/30, מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, זמן אפיה של 35 דקות או עד אשר קיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים, מציינת שאין לאפות את העוגה עד יובש.

מוציאים את העוגה מהתנור, לאחר 4 דקות כשהעוגה חמה חותכים לריבועים

 

מכינים את הגנאש שוקולד מריר

לאחר שטרפנו היטב את השוקולד עם השמנת מתוקה שרתחה, נקבל גנאש חלק ומבריק, מוזגים את הגנאש על כל פני העוגה

דואגים שהשוקולד יכסה את כל הריבועים

מפזרים סוכריות צבעוניות על כל ריבוע

מתכון להכנת עוגת שוקולד של נועם

החומרים:

לפי כוס מדידה אוניברסלית

3 ביצים L

כוס סוכר ועוד 2 כפות

1 כוס מים

3/4 כוס שמן

כפית תמצית וניל

קורט מלח

כוס וחצי קמח רגיל

חצי כוס קקאו

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

לציפוי העוגה:

מיכל שמנת להקצפה (250 גרם)

200 גרם שוקולד מריר

ההכנה:

לקערת מיקסר מכניסים את הביצים השלמות ואת הסוכר, מקציפים כ 7 דקות עד אשר הקצף נעשה בהיר ותפוח.

מוסיפים את השמן בהדרגה וממשיכים לטרוף, מוסיפים את המים, את תמצית הוניל וקורט מלח, מקציפים עד לאחידות.

בקערה מערבבים את כל היבשים: קמח, קקאו ואבקת אפייה. מוסיפים את היבשים לתערובת הקצף ב2 פעמים.

מערבבים בתנועות עטיפה עדינות בעזרת מרית, ברגע שכל הקמח והקקאו נטמעים והתערובת נעשית חלקה מפסיקים לערבב.

משמנים את התבנית ומוזגים את התערובת לתוכה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, חום עליון תחתון לא טורבו.

לאחר כ 35 דקות תלוי בתנור שלכם, בודקים בעזרת קיסם, אם הוא יוצא עם פירורים לחים מוציאים את העוגה מהתנור, לא לייבש אותה.

לאחר 4 דקות בעוד העוגה חמה חותכים אותה לריבועים שווים.

מכינים את הציפוי לעוגה: בקערה שמים את השוקולד המריר השבור לקוביות, מביאים את השמנת לסף רתיחה, מוזגים על השוקולד.

לאחר דקת המתנה טורפים את השוקולד עם השמנת, נקבל תערובת שוקולדית חלקה ומבריקה. מוזגים את הגנאש שוקולד על העוגה.

מקשטים כל ריבוע עם סוכריות צבעוניות.

טיפים והערות:

1.אפשר לקשט עם קוקוס, או עם סוכריות בצורת לבבות או חרוזים.

2.לא לייבש את העוגה, הקיסם צריך לצאת עם פירורים לחים

3.לחתוך לריבועים כשהעוגה חמה, למזוג את הגנאש שוקולד כשהעוגה חמה.

4. אני אופה בחום עליון תחתון , לא טורבו.

—————————————————————————————————————————————

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

 

 

 

 

5 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן