עוגת שוקולד של הבית
עוגת שוקולד של פעם, עם רום, מלא סירופ וקרם שוקולד – ללקק את האצבעות.

אחותי הגדולה שאלה אותי " למה את לא מכינה את המתכונים מהמחברת שלך? המחברת שמצאתי בבית של אמא!

החלטתי לשמוע בקולה של מרים, אחותי הבכורה, דפדפתי בדפים המצהיבים במחברת, כמה כיף להיזכר במתכונים ישנים וטובים.

הכנתי את העוגה הכושית עם רום, סירופ, וקרם שוקולד, במחברת היא רשומה "עוגה כושית של הבית".

במקור המתכון של בת דודתי רחל לזר, פעם היינו מכינים את העוגה בתבנית של התנור, התנורים היו קטנים וגם התבניות ואז זה התאים בול לכמות התערובת.

היום הכנתי את העוגה בתבנית חרסינה אובלית חסינת חום, אתם יכולים להכין בתבנית מתכת 25/30 מרובעת או מלבנית.

הכנסתי את העוגה לתנור ואמרתי לעצמי, " לכי לנוח קצת, העוגה תהיה בתנור לפחות  50 דקות", הלכתי לנוח, פתאום שמתי לב שיש ריח משגע בכל הבית, זה סימן שהעוגה מוכנה, קפצתי מהמיטה, בדקתי את העוגה עם קיסם, כיביתי את התנור והמתנתי כ 10 דקות.

הסירופ סוכר עם הרום כבר מוכן, הרתחתי שמנת מתוקה ומזגתי על השוקולד לקבלת גנאש. חוררתי את העוגה עם קיסם.

מזגתי את הגנאש המשגע על העוגה, פתאום אני רואה ששכחתי למזוג את הסירופ על העוגה, קיוויתי שהעוגה תהיה מספיק רכה

וטובה גם בלעדי הסירופ.

לאחר בחינה וטעימה, העוגה יצאה משגעת בטעם ובמרקם, אני לא מוותרת לכם על הסירופ, אתם חייבים למזוג על העוגה, ארשום לכם הכל באופן הכנת המתכון.

במתכון המקורי: בזמנו לא היה גנאש שוקולד, פשוט הייתי מפרישה כוס מתערובת השוקולד שבתוכה גם החלמונים, לאחר האפייה מורחת את הציפוי על העוגה, היום יש מודעות לחלמונים לא אפויים או מבושלים לכן שונה המתכון לטובה.

התחלתי לצלם את העוגה לאינסטגרם וגם לבלוג, סטיילינג, אור, חשיפה – מקבלת שיחה מעדי " אמא, אנחנו מוזמנים לחברה של נועם מהגן ולכן לא נבוא להתנחל" הצעתי שיבואו לקחת לפחות מהעוגת שוקולד לילדים וגם למבוגרים.

נועם טעמה ואמרה יאמייי, ביקשה שהארוז לחברים, היא יצאה מפתח הבית כאשר היא מחזיקה את המשלוחה בחרדת קודש.

תכינו תכינו, תקבלו מליון מחמאות.

באהבה ממני יהודית♥

עוגת שוקולד של הבית

עוגת שוקולד של הבית

החומרים להכנת העוגה

בסיר להמסה: חמאה, סוכר, קקאו ומים, מערבבים היטב על אש בינונית עד להמסה, מכבים את האש.

מפרידים את הביצים

טורפים את החלמונים ומוסיפים לתערובת השוקולד, טורפים מהר מהר שלא נקבל חביתה

מוסיפים את תמצית הרום ומערבבים

מסננים את הקמח התופח, מוסיפים את אבקת האפיה ומערבבים היטב, עד אשר הקמח נטמע לגמרי בתערובת

מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר שהשארנו בצד, נקבל קצף יציב וגמיש

מעבירים מחצית מהקצף לתערובת השוקולד, טורפים היטב, לאחר מכן מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בתנועות עטיפה עדינות עד אשר כל הקצף נטמע בתערובת

התערובת חלקה והומוגנית

משמנים תבנית אפייה בקוטר של 25/30

מוזגים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה של 50 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי

העוגה לאחר אפיה, מחוררים את פני העוגה על מנת למזוג את הסירופ ואת הגנאש שוקולד

 

מתכון להכנת עוגת שוקולד של הבית

החומרים לטורט:

6 ביצים L מופרדות

כוס וחצי סוכר

300 גרם חמאה

6 כפות קקאו

כוס וחצי קמח תופח

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

3/4 כוס מים

חצי בקבוקון של תמצית רום (אדום)

החומרים לסירופ:

חצי בקבוקון של תמצית רום (האדום)

1/2 כוס מים

2 כפות סוכר

כפית קוניאק (לא חובה)

החומרים לגנאש

150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

200 מ"ל שמנת מתוקה

לקישוט:

סוכריות צבעוניות

הכנת הטורט:

בסיר רחב: שמים את החמאה, הקקאו,  מחצית מכמות הסוכר והמים, שמים על אש נמוכה ומערבבים כל הזמן עד להמסה, מכבים את האש ומקררים.

טורפים את החלמונים (צהובים) ומוסיפים לתערובת השוקולד, טורפים במהירות עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים חצי בקבוקון של רום (כף) ומערבבים היטב.

בקערה שמים קמח מנופה ואבקת אפייה, מערבבים, מוסיפים את הקמח לתערובת השוקולד, מערבבים היטב עד אשר כל הקמח נטמע.

מקציפים את החלבונים, ברגע שנוצרות בועות אוויר מסביב מתחילים להוסיף את יתרת הסוכר שנשארה, ממשיכים להקציף עד שמקבלים קצף יציב ומבריק.

מעבירים שליש מהקצף לתערובת השוקולד ומערבבים היטב, מעבירים את יתרת הקצף לתערובת ובתנועות קיפול עדינות מטמיעים את כל הקצף.

משמנים תבנית בקוטר של 25/30 מוזגים את התערובת לתבנית ומשטחים בצורה שווה.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפייה של 50 דקות, נועצים קיסם במרכז העוגה, הוא צריך לצאת נקי.

מוציאים את העוגה מהתנור שתתקרר מעט.

מכינים את סירופ הסוכר:

בקלחת קטנה שמים את הסוכר המים והרום, מערבבים היטב על אש קטנה, ברגע שהסוכר התמוסס והתערובת מבעבעת מכבים את האש. עושים בעוגה חורים עם קיסם, מוזגים את הסירופ על העוגה.

מכינים גנאש שוקולד:

בקערה שמים את השוקולד השבור, בקלחת מוזגים את השמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה, מוזגים את השמנת הרתוחה על השוקולד

ממתינים כדקה ואז טורים מהאמצע כלפי חוץ, טורפים היטב ובמהירות, נקבל שוקולד מבריק וחלק.

מוזגים את הגנאש שוקולד על העוגה, מעבירים כף או פלטה על פני כל השוקולד ומשטחים.

קישוט:

אפשר לפזר על העוגה סוכריות צבעוניות

 

רוצו להכין, אל תשכחו לספר איך יצא לכם♥

 

————————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

14 Comments

  • דולית הגיב:

    תודה על עוד מתכון טעים!
    במידה ואני משתמשת בשמן. בכמה להמיר?
    תודה! 🙂

    • Judith הגיב:

      היי דולית, אני הייתי שמה שלושת רבעי כוס שמן ולא יותר

    • אילנה בשארי הגיב:

      היי אני רוצה להכין את העוגה יש אפשרות במקום חמאה שמן ואם כן מה הכמות לא מעוניינת בעוגה חלבית
      ואם אפשר גם לציפוי יש אפשרות אחרת במקום שמנת מתוקה או צימחית יש משהו אחר להוסיף תודה

      • Judith הגיב:

        היי אילנה, אני מעדיפה לא לעשות שינויים בעוגה. חמאה אפשר להחליף בכוס שמ. בקשר לציפוי אפשר להמיס בסיר, חצי כוס קקאו, חצי כוס סוכר, חצי כוס מים, 50 גרם שוקולד מריר, 100 גרם מרגרינה או רבע כוס שמן, על אש קטנה לערבב ולהביא להמסה.

  • שירלי הגיב:

    עוגה נדירה נמסה בפה

  • עלמה הגיב:

    הכנתי את העוגה והיא מעולה ממש!
    רכה כמו ענן
    הכנתי בתבנית עגולה קוטר 26 והיא ממש צנחה לי
    אולי הייתי צריכה להפחית בכמות?

  • Judith הגיב:

    היי עלמה, אין סיבה שהעוגה תצנח, יכול להיות שהתבנית הייתה קטנה מידי לכל כמות התערובת

  • רויטל הגיב:

    היי, הרום שלי הוא לא אדום, זה קריטי?

  • חגית הגיב:

    עוגה טעימה ומיוחדת במיוחד!!!!

  • Judith הגיב:

    היי חגית, אני שמחה שאהבת♥

  • מרים הגיב:

    יצאה מושלמת! תודה על המתכון.
    נ.ב. לא שמתי מי סוכר ועדיין יצאה מתוקה, טעימה, גבוהה ואורירית.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן