עוגת שוקולד מיוחדת המזכירה את טעמו של החטיף טוויסט, ללא קמח ומ-5 מצרכים בלבד. ויש גם ציפוי קרם שוקולד מענג.
הפעם החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגת שוקולד מיוחדת המזכירה בטעמה את החטיף טוויסט. העוגה נטולת קמח, אפשר להכינה עם שקדים טחונים או עם אגוזים טחונים, לבחירתכם.
בכל שישי נשאלת אותה השאלה, אמא הכנת את עוגת השוקולד טוויסט?זה אומר שיש לעוגה מעריצים והכל בגלל שהיא ממש מעדן.
תמיד אפשר לקשט אותה בכל מה שמתחשק לכם, עם גנאש שנשאר מהציפוי או עם שבבי קוקוס מסביב, לגלגל את הגנאש שנשאר ולהניח מסביב כמו טראפלס, תקשטו כיד הדמיון הטובה עליכם.
העוגה מתאימה לכל ימות השנה ובמיוחד לשבתות וחגים, תכינו אותה לחגי תשרי הקרבים ובאים. תקבלו מליוני מחמאות.
מתכון לעוגת שוקולד טוויסט
חומרים לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
4 ביצים מופרדות
100 גרם סוכר (חצי כוס)
100 גרם אגוזי מלך טחונים (1 כוס)
אופן ההכנה:
– במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה בפולסים להשגיח כל הזמן (אפשר על בן מארי).
-להפריד את הביצים, לטרוף את החלמונים ולהוסיף לתערובת השוקולד המצוננת.
– להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר בשתיים שלוש פעמים.
– להוסיף את קצף הביצים בתנועות עטיפה לשוקולד.
– לבסוף להוסיף גם את האגוזים הטחונים ולעטוף בעדינות.
– להעביר את התערובת לתבנית משומנת מספר 24 ולאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
– זמן אפייה 35-40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ פנימה יוצא עם פירורים לחים (לא לייבש את העוגה).
לקרם הגנאש:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
אופן ההכנה:
– לקחת קערה ולהניח בתוכה את השוקולד השבור.
– בקלחת לשים את השמנת המתוקה ולהביא לסף רתיחה.
– לשפוך את השמנת על השוקולד לחכות דקה ולטרוף מהאמצע כלפי חוץ עד אשר יצא קרם מבריק.
– למזוג את הקרם בעדינות על העוגה בעודה בתוך התבנית אפשר לסמן מסביב עם סכין על מנת לעשות רווח ואז השוקולד חודר גם לצדדים.
לקישוט: להמיס 50 גרם שוקולד לבן במיקרוגל, ניתן להכניס לשקית של סנדביץ לעשות חור ולזלף נקודות בצדדים לקחת קיסם ולעבור על הנקודות ואז תצא לכם צורה של לבבות.
עוגה טעימה מאד, מתכון מעולה וקל להכנה
היי קרן, תודה רבה. שמחה שאהבת את העוגה♥
לילדים קטנים.מה תחליף לאגוזים?תודה.כל מתכון שלך מעולה
היי עטרה, העוגה במיוחד עם אגוזים טחונים או שקדים טחונים והיא מתאימה לצליאקים.
האם אפשר שמן במקום חמאה ומה הכמות המידה וכן
היי בת שבע, אפשר להשתמש בשמן כשלושת רבעי כוס ואפילו פחות
איזה גודל תבנית את ממליצה ?
היי אסיף, אני ממליצה על תבנית עגולה מספר 24
אכלתי את העוגה וישנה בעייה גדולה……אי אפשר להפסיק לאכול.
יהודית עוגה יוצאת מן הכלל טובה.
יישר כוח.
היי אלון, כיף לדעת שנהנת מהעוגה, רק בשמחות, תודה
היי, במידה ופחות מתחברים לכל סוגי האגוזים וכולי.. האם ניתן להכין ללא שברי אגוזים וכיוצ?
היי ליאור, ניתן לוותר ולהוסיף במקום שלושת רבע כוס קמח. אין אפשרות להכין ללא אגוזים ולוותר גם על קמח בתור אופציה.
האם יש פתרון לצליאקים? ז"א האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן?
תודה
היי גילה, העוגה בלי קמח יש בה שקדים טחונים.
היי גילה, העוגה היא ללא גלוטן, רק עם אגוזי מלך טחונים או שקדים טחונים.
אפשר במקום האגוזים , שקדים טחונים?
אפשרי עם שקדים טחונים.
האם אפשר במקום החמאה להשתמש בנטורינה?
מעוניינת להכין את העוגה בגרסת פרווה.
היי יעל, בהחלט אפשר להחליף את החמאה בנטורינה כדי לקבל עוגת פרווה. תחליפי גם את השמנת מתוקה בשמנת צמחית.
שלום יהודית, האם אפשר להמיר את האגוזים בקמח?
אם כן באיזה כמות?
היי אלינור, אפשר להמיר את האגוזים ולהשתמש בשלושת רבעי כוס קמח
היי
אפשר להמיר בקמח שקדים?
היי אור, אפילו מומלץ, גם אני מחליפה לעיתים לקמח שקדים.
היי יהודית איזה גודל הביצים?
תודה מראש????
הייתמי, בכל המתכונים אני משתמשת בביצים מספר לארג
היי יהודית
את השוקולד הלבן לקישוט לזלף לאחר שהעוגה קרה כן ?
היי גני, העוגה לא ממש קרה, הכוונה לשוקולד המריר הוא עדיין יהיה מימי ועליו לזלף את השוקולד הלבן ולעבור עם קיסם מסביב
הי
האם אפשר להכין את העוגה עם שוקולד ללא סוכר ועם תחליף סוכר(כמו סוכר למשל)?
היי גוקה, אפשר לנסות להכין עם שוקולד ללא סוכר, גם תחליף סוכר ייתכן ויהיה טוב במקרה הזה. מקווה שהחלבונים יוקצפו טוב עם התחליף סוכר.
אין על המתכונים שלך אלופה ❤?❤
היי אפר, תודה רבה על המחמאה♥
במתכון רשום אגוזי מלך. כשאץ אמרת בתגובה עדיף קמח שקדים, הכוונה במקום ? או בנוסף? אם עדיף אז למה לא רשום אותו, מבולבלת טיפה….
היי פיר, אני מתכוונת במקום. או שמשתמשים באגוזי מלך או שמשתמשים בקמח שקדים.