עוגת שוקולד טוויסט
עוגת שוקולד מיוחדת המזכירה את טעמו של החטיף טוויסט, ללא קמח ומ-5 מצרכים בלבד. ויש גם ציפוי קרם שוקולד מענג.

הפעם החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגת שוקולד מיוחדת המזכירה בטעמה את החטיף טוויסט. העוגה נטולת קמח, אפשר להכינה עם שקדים טחונים או עם אגוזים טחונים, לבחירתכם.

בכל שישי נשאלת אותה השאלה, אמא הכנת את עוגת השוקולד טוויסט?זה אומר שיש לעוגה מעריצים והכל בגלל שהיא ממש מעדן.

תמיד אפשר לקשט אותה בכל מה שמתחשק לכם, עם גנאש שנשאר מהציפוי או עם שבבי קוקוס מסביב, לגלגל את הגנאש שנשאר ולהניח מסביב כמו טראפלס, תקשטו כיד הדמיון הטובה עליכם.

העוגה מתאימה לכל ימות השנה ובמיוחד לשבתות וחגים, תכינו אותה לחגי תשרי הקרבים ובאים. תקבלו מליוני מחמאות.

עוגת שוקולד טוויסט

עוגת שוקולד טוויסט – אפשר לקשט עם שוקולד לבן ולעשות צורה של לבבות

 

החומרים להכנת העוגה

להוסיף את השקדים או האגוזים הטחונים לתערובת השוקולד

הוספת קצף החלבונים לתערובת בתנועות עטיפה עדינות

להעביר את התערובת לתבנית משומנת המכוסה בפירורי שקדים

ככה ניראת העוגה לאחר אפייה

הגנאש לציפוי מוכן

לצפות את העוגה עם הגנאש

מתכון לעוגת שוקולד טוויסט

חומרים לעוגה:


200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
4 ביצים מופרדות
100 גרם סוכר (חצי כוס)
100 גרם אגוזי מלך טחונים (1 כוס)

אופן ההכנה:


– במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה בפולסים להשגיח כל הזמן (אפשר על בן מארי).
-להפריד את הביצים, לטרוף את החלמונים ולהוסיף לתערובת השוקולד המצוננת.
– להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר בשתיים שלוש פעמים.
– להוסיף את קצף הביצים בתנועות עטיפה לשוקולד.
– לבסוף להוסיף גם את האגוזים הטחונים ולעטוף בעדינות.
– להעביר את התערובת לתבנית משומנת מספר 24 ולאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
– זמן אפייה 35-40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ פנימה יוצא עם פירורים לחים (לא לייבש את העוגה).

לקרם הגנאש:


200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
מיכל שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:


– לקחת קערה ולהניח בתוכה את השוקולד השבור.
– בקלחת לשים את השמנת המתוקה ולהביא  לסף רתיחה.
– לשפוך את השמנת על השוקולד לחכות דקה ולטרוף מהאמצע כלפי חוץ עד אשר יצא קרם מבריק.
– למזוג את הקרם בעדינות על העוגה בעודה בתוך התבנית אפשר לסמן מסביב עם סכין על מנת לעשות רווח ואז השוקולד חודר גם לצדדים.

לקישוט: להמיס 50 גרם שוקולד לבן במיקרוגל, ניתן להכניס לשקית של סנדביץ לעשות חור ולזלף נקודות בצדדים לקחת קיסם ולעבור על הנקודות ואז תצא לכם צורה של לבבות.

 

 

10 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן