עוגת שוקולד הלו קיטי לנועם
עוגת שוקולד טעימה בציפוי של גנאש מריר חלב – עם תמונה של הלו קיטי וזילופי קצפת , אושר צרוף

נועמיקי הקטנה ביקשה שנערוך לה מסיבה לכבוד הפרידה מהמוצץ.

בספטמבר נועם נכנסת לגן עירייה, עדי ודור החליטו שצריך לגמול אותה מהמוצץ.

 

הם נסעו לחיפה לעץ המוצצים, עשו טקס פרידה למוצץ, הלילה הראשון עבר בשלום.

בבוקר היא סיפרה לי שבהתחלת הלילה היה לה קשה להירדם בלי המוצץ.

 

למחרת דור קנה לה 2 אוגרים, היא מאוהבת בהם, מטפלת ומשחקת איתם – חיית מחמד זה טוב לקטנטנים.

נועם ביקשה שנעשה מסיבה למוצץ, "סבתא, תכיני לי עוגת הלו קיטי" והיא בכלל מאוהבת באנה ואלזה.

עדי הזמינה דף סוכר עם הדמות של הלו קיטי, אני רציתי לזלף את כל העוגה עם הדמות.

 

בצהריים הבאתי את העוגה והכנסתי למקרר, כשנועם הגיעה מהגן הראתי לה את העוגה והיא מאוד שמחה "סבתא, אפשר ללקק את הקצפת"? אבל למה לא קישטת עם נצנצים? סבתא אוהבת אותך♥ רצתי מהר הביתה הבאתי את כל הנצנצים שהיו לי, יחד קישטנו.

 

מאחר והמצלמה עם התמונות סטילס לא הייתה איתי אתם לא יכולים לראות את הסוכריות הנוצצות, אבל באינסטגרם אפשר לראות.

 

קניתי לנועם גם מתנה – משחק הרכבה, עטפתי יפה, אני יודעת שהם אוהבים לפתוח את האריזות וזה מסקרן.

 

גם שוקולדים וחטיפים קניתי למסיבה, כמו שהיא ביקשה כששוחחנו בטלפון.

הכנתי בורקס משפחתי ופשטידת פטריות. עדי סידרה את השולחן עם כלים סגולים.

 

סבתא מזל הגיעה ממודיעין, התיישבנו והתחלנו לשיר, הקטנה ביקשה לאכול קודם מהעוגה.

חתכתי את העוגה וחילקתי לכולם, קריאות התפעלות הגיעו במיוחד מהקטנטנה

.

משתפת אתכם באהבה♥

 

עוגת שוקולד הלו קיטי לנועם

החומרים להכנת העוגה

בקערה: ביצים וסוכר

מקציפים לקצף תפוח ובהיר

מוסיפים את השמן בזרם דק ומערבבים

מוסיפים תמצית וניל ומערבבים

מוסיפים את הקקאו והשוקולית ומערבבים בתנועות עטיפה

מוסיפים חצי כוס מיץ תפוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה

מוסיפים את הקמח לסירוגין עם יתרת מיץ התפוזים, מערבבים בתנועות עטיפה

מערבבים בתנועות עטיפה עד שמקבלים תערובת חלקה ולא רואים את הקמח.

אפשר להשתמש בתבנית קפיץ רגילה מספר 24 אני השתמשתי ברינג, בתחתית שמתי נייר כסף ומעל נייר אפייה, סגרתי בצדדים בצורת קיפולים

מזגתי את התערובת לתבנית, מחממים תנור מראש על 180 מעלות, זמן אפייה של 35 דקות, קיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי

מוציאים את העוגה מהתנור, מקררים מעט

מקלפים את נייר הכסף והאפייה ומשחררים את העוגה, הופכים על צלחת – ישנה אפשרות להשאיר בתבנית הרגילה למי שלא אופה ברינג – מרטיבים את העוגה בסירופ סוכר

מכינים את הגנאש: שמים את קוביות השוקולד בקערה, מביאים לסף רתיחה את השמנת מתוקה, מוזגים על השוקולד

טורפים היטב עד שהשוקולד נמס והתערובת מבריקה

מוזגים את הגנאש על העוגה ( אני הלבשתי את הרינג על העוגה כדי לקבל מסגרת) מכניסים למקרר או למקפיא לחצי שעה להתמצקות

משחררים את הרינג: בעזרת סכין רטובה במים חמים, עוברים בדפנות העוגה ומשחררים, אני העברתי את העוגה למשטח הגשה. מניחים על השוקולד את הדמות של הלו קיטי: לפני זה גוזרים את התמונה מסביב לקוטר הרצוי. מכינים קצפת, מכניסים לשק זילוף עם צנטר קטן משונן, מזלפים מסביב וגם בדפנות

מתכון להכנת עוגת שוקולד הלו קיטי

תבנית עגולה מספר 24 או רינג

תמונת בצק סוכר של הלו קיטי (קונים בחנויות לצורכי אפייה)

החומרים לעוגת הבסיס:

5 ביצים L

3/4 כוס סוכר

כפית תמצית וניל

3/4 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים סחוט

חצי כוס קקאו וחצי כוס שוקולית (אפשרי רק כוס קקאו)

2 כוסות קמח עם 2 כפיות אבקת אפיה (או 2 כוסות קמח תופח)

החומרים לסירופ:

1/2 כוס מים

1/3 כוס סוכר

1 כפית תמצית רום

החומרים להכנת הגנאש:

100גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד חלב

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

החומרים להכנת הקצפת לזילוף:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 כף אבקת סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנת העוגה:

בקערת מיקסר: 5 ביצים שלמות וסוכר, טורפים עם המטרפה כ 4 דקות, נקבל קציפה תפוחה ובהירה.

מוסיפים את השמן בזרם דק וטורפים באיטיות. מוסיפים את תמצית הוניל וטורפים.

מסננים את הקקאו והשוקולית ומוסיפים לתערובת, מערבבים לסירוגין עם חצי כוס מיץ תפוזים.

מסננים את הקמח ומוסיפים לתערובת עם יתרת מיץ התפוזים שנשארה, מערבבים עד אשר כל הקמח נטמע.

משמנים תבנית מספר 24 מרפדים בתחתית עם נייר אפיה, אפשר להשתמש ברינג מספר 24.

אם משתמשים ברינג: מניחים נייר כסף על משטח עבודה, מעליו נייר אפייה, מניחים את הרינג על הנייר, מתחילים לקפל בתנועות עטיפה  ומכווצים עד אשר התבנית נאטמת מסביב, משמנים מעט את התבנית.

מניחים את הרינג בתבנית של התנור, מוזגים את התערובת לתוך תבנית הרינג ומיישרים.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפייה של 30-35 דקות, קיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים, לא לייבש את העוגה.

להוציא מהתנור.

הכנת הסירופ:

בקלחת קטנה: סוכר ומים, מביאים לרתיחה, מערבבים, מוסיפים את הרום ומכבים את האש.

מורחים את הסירופ על העוגה, אפשר למזוג באופן שווה על פני העוגה.

מי שהשתמש ברינג, משחררים את הנייר כסף והאפייה מהעוגה, הופכים על צלחת הגשה ואז מוזגים את הסירופ.

הכנת הגנאש:

שוברים את השוקולד לקוביות, שמים בקערה, מוזגים את השמנת מתוקה לסיר קטן, מביאים לסף רתיחה, שופכים את השמנת על השוקולד שבקערה, לאחר דקה טורפים היטב מהאמצע כלפי חוץ, עד אשר השוקולד נמס ונעשה מבריק.

מוזגים את הגנאש על פני העוגה, ( משאירים 2 כפות מהגנאש בצד להדביק את הלו קיטי) מכניסים את התבנית למקרר או למקפיא לחצי שעה.

לוקחים את דף הסוכר של הלו קיטי ( אני גזרתי לעיגול לפי קוטר התבנית) מורחים מעט מהגנאש שהשארנו על פני העוגה.

שמים את התמונה של הלו קיטי על העוגה ומהדקים. מכניסים בנתיים למקרר.

הכנת הקצפת:

שמים בקערת מיקסר: שמנת מתוקה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל, מקציפים על מהירות בינונית עד אשר מקבלים קצף יציב וחזק.

לוקחים שק זילוף, מכניסים לתוכו צנטר משונן עם פיה קטנה, מעבירים את הקצפת לשק זילוף, חותכים עם סכין את קצה הניילון.

מזלפים בעדינות סביב הדמות של הלו קיטי וגם מסביב לדפנות העוגה.

 

———————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

4 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן