עוגת רוגלך שמרים שוקולד

עוגת רוגלך  כזו עסיסית – מלאה בשוקולד וגם בסירופ מתקתק! לא תרצו להפסיק להכין אותה.

הפעם בגירסה שונה, את הרוגלך קרואסון הנחתי בתבנית עגולה, בזמן האפייה נעשה חיבור ומקבלים עוגה יפיפיה.

אני אוהבת להכין עוגות שמרים, בפרט שוקולד. תמיד מנסה כל מתכון שמתקבל אצלי, מתוק או מלוח.

את המתכון לבצק קיבלתי מאליס בן נעים האלופה. יש לי בבלוג עוד מתכונים נהדרים שלה♥

כשראיתי את התמונה של קרן אגם באינסטגרם לעוגת הרוגלך המשגעת! החלטתי גם אני להכינה. קרן את מקסימה♥ תודה על ההשראה.

הפעם הכנתי את הבצק בגירסת הפרווה. למילוי השוקולד הוספתי שמן במקום חמאה. ככה תוכלו להכינה לארוחת שבת.

בגלל שהעוגה יצאה חגיגית, שחומה ומבריקה – כולם קפצו עליה ולא נשאר פירור.

העוגה נשמרת טרייה כ -5 ימים, מה שאומר שהבצק לא קשה, רך וטעים.

אפשר למלא את הרוגלך גם בסוכר קינמון ושמן, או בסוכר ואגוזי מלך טחונים .

אני כאן לכל שאלה שתרצו לשאול אותי! אשמח שתגיבו.

אפייה מהנה ונעימה♥ חיבוק אוהב ממני.

עוגת רוגלך שמרים ושוקולד

עוגת רוגלך שמרים ושוקולד

עוגת רוגלך שמרים שוקולד

החומרים להכנת בצק שמרים

בקערת מיקסר מתפיחים את השמרים: 2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית, 2 כפות סוכר, חצי כוס מים. לערבב היטב ולהשאיר מכוסה עד אשר נוצרים בועות ותפיחה

מוסיפים את הסוכר, הביצים, השמן וגרידת הלימון ומערבלים

מנפים את הקמח ומוסיפים לקערה, ממשיכים לערבל

מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי בחישה,מערבלים על מהירות בינונית כ 8 דקות עד אשר מקבלים בצק אחיד המתלפף סביב וו הלישה

מורידים את הבצק למשטח מקומח, לשים ויוצרים כדור , מכניסים את הבצק לקערה משומנת, משמנים את הבצק מעל ומכסים בניילון ובמגבת, מתפיחים כשעה להכפלת הנפח

מורידים את הנפח עם האגרוף, מתפיחים שוב כעשרים דקות

מחלקים את הבצק ל4חלקים, מרדדים כל חלק לעלה דק על משטח מקומח.

מכינים את מילוי השוקולד: בקערה שמים שמ, קקאו, סוכר סוכר וניל וטיפת מים, מערבבים עד אשר מקבלים משחה. מכניסים למקרר

מרדדים את הבצק לעלה דק, מורחים שכבה נכבדת של שוקולד על כל העלה חותכים את העלה למשולשים, מגלגלים כמו רוגלך או קרואסון

מרפדים תבנית עגולה בנייר אפיה משומן. מניחים בצמידות את הרוגלך, אפשרי גם למלא בשכבות אחד על השני

לאחר התפחה, מורחים ביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, לאפיה של 20 דקות

 

כשהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר, מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים את סירופ הסוכר

 

מתכון להכנת רוגלך שמרים עם שוקולד

החומרים לבצק:

1ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית)

כוס וחצי סוכר

3 ביצים

כוס שמן

חצי כפית גרירת לימון

2 וחצי כוסות מים פושרים – חצי כוס להתפחת השמרים

ההכנה:

בקערת מיקסר: שמים את 2 כפות השמרים, 2 כפות סוכר וחצי כוס מים חמימים(להפריש מהחומרים מהמתכון), מערבבים היטב.

משאירים להתפחה, ברגע שיש בועות והשמרים תפחו אפשר להוסיף את יתרת החומרים.

לאחר כ 7 דקות השמרים תפחו בקערה, מוסיפים את הסוכר, את הביצים והשמן, מערבלים היטב, מוסיפים מעל את גרירת הלימון ומערבבים.

מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי שהמיקסר עובד לאט לאט, משתמשים בכל כמות הקמח, מוסיפים את  2 כוסות המים שנשארו, מערבלים עם הוו לישה כ 8-10 דקות.

הבצק רך ומעט דביק. מורידים את הבצק למשטח עבודה מקומח לשים את הבצק ויוצרים כדור.

משמנים קערה גדולה ומכניסים אליו  את כדור הבצק, משמנים גם את פני הבצק, מכסים בניילון ובמגבת גדולה.

מתפיחים כשעה, הבצק יכפיל את נפחו. לאחר שעה מוציאים אוויר מהבצק בעזרת כף היד, לשים מעט ומתפיחים עוד רבע שעה.

 

למילוי השוקולד:

חצי כוס שמן

1 כוס סוכר

5 כפות קקאו

1 שקית סוכר וניל

שמים את כל חומרי המילוי בקערה מערבבים היטב עד שמקבלים שוקולד משחה.

אפשר להכניס למקרר שיתקשה

לציפוי: ביצה טרופה עם כף מים. אפשר לפזר שומשום מעל

לסירופ סוכר:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

2 סוכר וניל

כף מיץ לימון

שמים את כל החומרים בסיר קטן, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מורידים לאש קטנה ומבשלים כ 5 דקות.

אופן ההרכבה:

מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים. מרדדים חלק ראשון לעלה על משטח מקומח. מורחים רבע מכמות השוקולד על פני העלה.

נעזרים בגלגלת או בסכין, חותכים את העלה למשולשים קו לאורך, קו לרוחב, ואחר כך לצדדים.

מגלגלים כל משולש לקרואסון, מהצד הרחב עד לקצה לשפיץ. אפשר להכין אותם בגודל בינוני.

תבנית עגולה מספר 26 מרופדת בנייר אפיה ומשומנת.

מניחים את הרוגלך בתוך התבנית על נייר האפייה, אפשר לסדר אותם באופן חופשי.

מורחים על הרוגלך ביצה טרופה עם כף מים.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 25 דקות , פני העוגה ישחימו ובמטבח יתפשט ריח נפלא.

מוציאים מהתנור ומוזגים על העוגה מעט מרוטב הסוכר.

 

הצעות מה להכין עם יתרת הבצק:

אפשר להכין עם יתרת הבצק עוד עוגת רוגלך # אפשר להכין קרנץ' בתבנית אינגליש קייק# אפשר לשים את הקרואסונים רוגלך

בתבנית רגילה של התנור במרווחים ולאפות.

 

אפייה נעימה♥

2 Comments

  • פרידה הגיב:

    הי, הכנתי את הבצק והא יצא ממש דליל ולא התגבש לבצק, גם אחרי תפחה. משהו בכמות של המים נראה שגוי.
    בנתיים שמתי במקרר, אולי עד מחר הבצק התגבש יותר ואפשר יהיה לעבוד איתו או שיש לך רעיון אחר?

    • Judith הגיב:

      היי פרידה, אם הבצק יוצא דליל מוסיפים לו מעט קמח בזמן הלישה.
      אם הוא יוצא קשה מוסיפים מעט מים בזמן הלישה.
      מקווה שלאחר התפחה הבצק יצא טוב. תיידעי אותי

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן