עוגת מספרים אור בת 16
עוגת מספרים מבצק פריך, בין השכבות קרם וניל – לקישוט מלא שוקולדים – כי אין חגיגה בלי עוגה!

כשאור אחיינית אהובה שלי פונה אלי בזו הלשון. "יהודית יש לי יום הולדת, את יכולה להכין לי עוגת מספרים?"

בטח שאני יכולה עניתי! בתוך ליבי ובמחשבתי, אני מגלגלת, אף פעם עוד לא הכנתי עוגת מספרים!

עכשיו אני צריכה לחפש מתכון בגוגל, להיכנס ליוטיוב ולבדוק איך מכינים!

בסופו של דבר התייעצתי עם אור חזן הקונדיטור המוכשר! הנה התוצאה הנפלאה♥

אור ביקשה במיוחד – קישוטים עם שוקולדים בלבד! כיאה לבני העשרה.

שבוע ימים אני מתרוצצת, מחנות ממתקים אחת לשנייה כדי לקנות לה מה שהיא אוהבת♥

הייתה מסיבת יום הולדת 16 משגעת! ככה טענו כל החברים של אור!

מזל טוב אור אהובה קטנה שלי♥ כל כך מהר הפכת מילדה קטנה לנערה.

תכינו תכינו את המתכון, שתפו אותי לאחר שתכינו ותצלמו. אל תשכחו לתייג גם חברים!

אם אתם עדיין לא עוקבים אחרי באינסטגרם זה הזמן https://www.instagram.com/judithmorhaim/

כל הסרטונים של שלבי הכנת העוגה נשמרו באינסטגרם בהיילייט.

תודה לכם קוראי היקרים! אוהבת♥ומעריכה.

 

עוגת מספרים – אור בת 16

החומרים להכנת הבצק: קמח, חמאה, אבקת סוכר, קמח שקדים וביצה. ישנה אפשרות להכין בצק בלי אבקת שקדים וחמאה, שיתאים לימי הקיץ החמים 200 גרם מרגרינה (או חמאה) 200 גרם אבקת סוכר, 300 גרם קמח, ביצה אחת.

במיקסר עם וו גיטרה: מכניסים חמאה רכה, אבקת סוכר ומערבלים לקרם

מוסיפים תוך כדי את הביצה וממשיכים לערבל את התערובת לקרם

התערובת קרמית ואוורירית

מוסיפים את השקדים הטחונים ואת הקמח, מערבלים עד לאחידות

הבצק התאחד, להפסיק את פעולת המיקסר, להוריד את הבצק למשטח עבודה מקומח

לעטוף בניילון נצמד – להכניס למקפיא לחצי שעה

לחלק את הבצק – אני חילקתי ל 4 חלקים, שיספיק לי לספרה 1 פעמיים ולספרה 6 פעמיים.

להניח נייר אפיה על משטח עבודה, לפזר עליו קמח, להניח את הבצק על הנייר ולפזר גם עליו קמח, לקמח את המערוך. לשים מעל הבצק עוד נייר אפייה ולרדד לעובי של סנטימטר וחצי.

לאחר רידוד לבדוק שהספרה נכנסת לתחום הבצק, אם לא ניתן טיפה לרדד בצדדים

להדק מעט את הספרה לבצק, לסמן בעזרת סכין חדה

לאחר שסימנו את הספרה, מורידים את הקרטון של הספרה 6 הצידה, מורידים את הבצק המיותר בעדינות ובזהירות.

לאחר שהורדנו את כל הבצק העודף שנשאר מסביב לספרה. לוקחים תבנית מגש של התנור, הופכים אותה לצד השני החלק לא העמוק, שמים את התבנית צמוד לנייר ומגלישים את הנייר עם הספרה לתבנית. מכניסים לאפייה.

מכינה פעמיים את הספרה 1 ופעמיים את הספרה 6. ככה שיהיו לי 2 שכבות מכל ספרה

ניתן לקנות קופסה עם מכסה בכל החנויות המתמחות לדברי אפייה, מניחה את השכבה הראשונה של הבצק האפוי 16. מכינה קצפת קרם וניל. מכניסה את הקצפת לשק זילוף עם צנטר חלק או צנטר משונן מזלפת עיגולים בצמידות

השכבה הראשונה מוכנה לאחר שזילפתי עליה את הקרם

מניחים בעדינות על הקרם את הספרות של השכבה השנייה. מזלפים גם על השכבה העליונה קרם.

אתם חושבים שהגזמתי? תראו כמה שוקולדים בשביל עוגה אחת!

מתכון להכנת עוגת מספרים

החומרים לבצק פריך : אפשרות ראשונה

מתכון שמתאים לקיץ

200 גרם חמאה (או מזולה)

200 גרם אבקת סוכר

300 גרם קמח

1 חלמון

החומרים לבצק פריך: אפשרות שנייה

מתאים לחורף

200 גרם חמאה

150 גרם אבקת סוכר

200 גרם קמח

150 גרם שקדים טחונים

1 חלמון

אופן הכנת בצק פריך:

במעבד מזון (אפשר במיקסר עם וו גיטרה)מכניסים קמח, מוסיפים מעל את אבקת הסוכר ואת השקדים הטחונים, מעבדים כדקה.

מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד שמקבלים פירורים. מוסיפים את הביצה, מעבדים עד קבלת בצק ודי.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

הכנת הספרות:

על נייר A 4 מדפיסים את הספרות שרוצים, למשל אני הדפסתי, ספרה 1 וספרה 6 – כדי לקבל את המספר 16.

גזרתי את הספרות והורדתי נייר מיותר.

חילקתי את הבצק ל 4 כדי לקבל 2 שכבות של בצק, ו 2 שכבות של קרם.

מרדדים כל חלק של בצק על נייר אפייה מקומח ומעליו עוד נייר כדי שהרידוד יהיה קל יותר. גובה הבצק יהיה כסנטימטר וחצי.

שמים את הספרה על הבצק ומהדקים, לוקחים סכין חדה ומסמנים את הספרה, בעדינות מורידים בצק עודף מסביב.

לוקחים תבנית תנור (השחורה) הופכים אותה על הצד הישר. מקרבים את התבנית צמוד לשיש ומגלישים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית.

מכניסים לאפייה על 180 מעלות, אפייה עד הזהבה ולא יותר. לא עוזבים את המטבח, הבצק נאפה מהר.

בצורה הזו מכינים את כל המספרים, מניחים על משטח עבודה עד לקירור.

החומרים לקרם:

500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

כפית תמצית וניל

מכניסים את כל החומרים למיקסר עם בלון מקציף. מקציפים עד אשר מקבלים תערובת חזקה ויציבה.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר חלק.

מניחים את זוג הספרות על מגש 16, או בתוך קופסא כמו בתמונה. מזלפים על כל שטח המספרים.

מניחים עוד שכבה של בצק פריך עם המספרים, חוזרים על פעולת הזילוף על החלק העליון.

קישוט:

להניח על הקרם: שוקולדים, ביצת הפתעה, מרשמלו, קליק קלאק,עוגיות אוראו מצופות בשוקולד, חרוזי סוכריות צבעוניים.

קישוט:

לחתוך פירות העונה ולהניח על הקרם: תותים, ענבים, קיווי, דובדבנים.

באותה המתכונת אפשר להכין עוגה עם אותיות.

מזל טוב♥♥♥

 

161 Comments

  • Rotem Atia הגיב:

    היי
    תודה רבה על המתכון דבר ראשון!
    האם יש אפשרות לשנות את המתכון מעט ולהפוך את הבצק הפריך לבצק פריך קקאו (כהה הכוונה) ? אם כן, איך ?

  • Judith הגיב:

    היי רותם
    אפשרי להפוך את הבצק פריך וניל לבצק כהה בתוספת של קקאו
    מפחיתים מכמות הקמח כ שלושת רבעי כוס ובמקום מוסיפים קקאו.

  • ניצן הגיב:

    היי יהודית, יופי של מתכון:) רציתי לשאול, לאיזה עובי לרדד את הבצק?
    תודה!

    • Judith הגיב:

      היי ניצן
      את הבצק מרדדים בעובי של סנטימטר וחצי

      • הילה הגיב:

        היי יהודית,
        אם אני רוצה לעשות קצפת עם ריבת חלב, האם היחסים משתנים?
        כמה זמן לפני האירוע רצוי לזלף ולקשט?
        האם יש דרך לוודא שהקצפת תהיה יציבה מספיק על מנת שלא תקרוס מהכובד של הכל?

        • Judith הגיב:

          היי הילה, אם תכיני לפי המתכון שרשמתי הקצפת לא תקרוס מכובד המשקל
          אני ממעדיפה לזלף ביום הארוע, אם אין ברירה אז יום אחד לפני
          הייתי מעדיפה שהקצפת תהיה חלקה בלי תוספות, למקרה ופתאום היא תתרכך מידי

        • חן הגיב:

          היי שלום שרשמת במתכון של הקית 300 גרם קמח התכוומת לקמח רגיל מה תופח איזה קמח בדיוק תודה ועוד משהו איך אני מודדת את הקילוגרימים בכוס מדידה או אפשר במכוס

    • יעל דודזון הגיב:

      היי, הכנתי את העוגה והספרים ממש התנפלו לי בתנור ובקושי ראו איזה מספר זה. אשמח שתגידי לי מה היתה הבעיה.
      תודה?

  • נוגה הגיב:

    היי יהודית מתכון מעולה, יש דלק לדעת מידות לא בגרמים?
    של הקמח והאבקת סוכר? תודה.

  • Judith הגיב:

    היי נוגה,
    1 כוס קמח (כוס מידה) שווה ל 140 גרם
    כוס אבקת סוכר שווה ל 120 גרם. את יכולה להשתמש בשקיות אבקת סוכר, בכל שקית יש 100 גרם

  • אורטלל הגיב:

    היוווש,יש אפשרות להשתמש בשמןן במקום.בחמאה??

  • מורן הגיב:

    תודה אבה על המתכון
    יישר כח

  • סשה הגיב:

    במה אפשר להחליף את השקדים?

    • Judith הגיב:

      היי סשה, את יכולה להכין את המתכון השני, הוא ללא אבקת שקדים. במיוחד רשמתי 2
      אופציות לבצק

  • מורן פרץ הגיב:

    היי
    נראה מעולה
    האם זה בסדר להכין את הבצק ולאפות ויום למחרת לצפות בקרם ?

    • Judith הגיב:

      היי מורן, זה מה שאני עושה, מכינה את המספרים ואופה אותם יום לפני, מקררת ומכסה
      למחרת מזלפת ומקשטת.

      • הדס הגיב:

        הי, במידה ואופה ום לפני את הבצק, כיצד לשמור אותו? במקרר?

        • Judith הגיב:

          היי רוני, את המספרים אני מניחה כל זוג אחד על השני וביניהם מפריד נייר אפיה, מראש שמה אותם על מגש גדול
          מכניסה את המגש בזהירות לתוך שקית ניילון גדולה נקיה (למשל של פח אשפה) למחרת אני מזלפת את הקרם ומקשטת.

          המספרים האפויים לא נכנסים למקרר, רק אחרי שמקשטים עם קצפת

        • Judith הגיב:

          היי הדס, אם אפית את המספרים יום לפני הזילוף , אין צורך להכניס את המספרים למקרר
          את המספרים אני מניחה כל זוג אחד על השני וביניהם מפריד נייר אפיה, מראש שמה אותם על מגש גדול
          מכניסה את המגש בזהירות לתוך שקית ניילון גדולה נקיה (למשל של פח אשפה) למחרת אני מזלפת את הקרם ומקשטת.

      • רוני הגיב:

        איך את שומרת את המספרים האפויים? במקרר?

  • אופיר הגיב:

    היי,
    זה קמח רגיל או קמח תופח?

  • מוריה הגיב:

    שלום, תודה על המתכון:)
    אני רואה שיש 2 אופציות לאיך להכין את הבצק,
    בפירוט של המתכון בתמונות התחלת עם החמאה והאבקת סוכר ואז ביצה ואז את הקמחים
    ובפירוט של המתכון במלל לאחר מכן התחלת עם הקמחים ואז החמאה ואז את הביצה
    אשמח לדעת למה יש שוני במתכונים ואיזה מתכון עדיף?
    תודה רבה!!

    • Judith הגיב:

      היי מוריה, אני מעדיפה להכין בקיץ את בצק מספר 1 ללא אבקת השקדים. יותר קל בקיץ לעבד ולרדד אותו.

    • יפית הגיב:

      הי כשהכנתי את העוגה כבר מספר פעמים אז הקצפת לא היתה כל כך מוצלחת יש הסבר לכך?

      • Judith הגיב:

        היי יפית, אם את מכינה לפי המתכון הכתוב, הקצפת חייבת לצאת יציבה לזילוף. את יכולה להוסיף עוד 2 כפות אינסטנט פודינג וניל כדי לייצב אותה.

  • ירדן הגיב:

    כמה זמן פחות או יותר הבצק צריך להיות בתנור?

    • Judith הגיב:

      היי ירדן, הבצק צריך להיות בתנור כ 10 דקות בערך, או ברגע שהבצק מזהיב בצדדים להוציא מיד, לא לגעת, חייב שיתקרר קודם.
      להזהר שלא ישרף בקצוות.

  • שיר ישעיהו הגיב:

    היי יהודית,
    צריך לשים ביצה שלמה או רק חלמון?

    • Judith הגיב:

      היי שיר, בבצק שמים 1 חלמון, אם יהיו חסרים נוזלים תמיד אפשר להוסיף טיפת מים

  • לימור הגיב:

    מתכון מעולה,הסברים מדוייקים,הכנתי כבר מספר פעמים,תודה רבה.

  • זיוה דדון הגיב:

    היי יהודית
    את החמאה צריך להמיס או כגוש

  • שרון הגיב:

    כמות הבצק שרשמת מספיקה ל -4 ספרות? פשוט באתרים אחרים כמות הבצק הזו נרשמה לספרה אחת והם אומרים להכפיל כמויות. אני צריכה להכין 10. תודה.

  • Judith הגיב:

    היי שרון, את הבצק מחלקים ל 4 – כבר יש לנו 4 מספרים
    מרדדים את הבצק לעובי שרשום וזה בדיוק מתאים

  • אסתר הגיב:

    איזה עוגה מהממת יצא מושלם

  • דניאל הגיב:

    היי אפשר להכין את הבצק הפריך ללא מיקסר או מעבד מזון?

  • דורין מסילתי הגיב:

    היי , בכל המתכונים לקרם, יש שימוש בגבינת מסקרפונה. פה אני רואה שלא השתמשת בה, מדוע לא?

    • Judith הגיב:

      היי דורין, את יכולה להוסיף לקצפת גבינת מסקרפונה, אני מעדיפה להכין קצפת רגילה ולזלף

  • אופק הגיב:

    היי מתכון מעולה, אין לי תבנית יש לך רעיונות איפה לשים את העוגה? המספר הוא 15.
    תודה!!

    • Judith הגיב:

      היי אופק, אפשר להניח את העוגה על מגש, או שקונים קופסת קרטון עם מכסה מחנות למוצרי אפייה

  • בר הגיב:

    היי האם כמות הבצק והקרם שרשמת יספיקו לספרה 5 ושתי לבבות קטנים?

    • Judith הגיב:

      היי בר, כן כמות הבצק והקרם יספיקו לספרה 5 וגם לקישוט

      • חן הגיב:

        היי שלום שרשמת במתכון של הקית 300 גרם קמח התכוומת לקמח רגיל מה תופח איזה קמח בדיוק תודה ועוד משהו איך אני מודדת את הקילוגרימים בכוס מדידה או אפשר במכוס

  • הדס הגיב:

    הכנתי את העוגה אך הבצק ממש התפרש בתנור בזמן האפיה לכל הכיוונים והצורה של הספרות נהרסה???
    יש לך מושג למה?

    • Judith הגיב:

      היי הדס, בקיץ מאוד קשה לעבוד עם בצק חמאה, עדיף להכניס אותו מידי פעם למקרר או למקפיא בזמן העבודה

    • Judith הגיב:

      היי הדס, כנראה שהבצק היה רך מידי, בכל זאת זה בצק חמאה, אם הוא היה קצת מתקשה במקרר ייתכן ולא היה מתפשט באפייה

  • נוי הגיב:

    היי בשלבים כתבת את אופן הכנת הבצק במיקסר אחרת מהמתכון באופן ההכנה באיזה דרך יותר כדי להכין?

  • נוי הגיב:

    היי, אופן הכנת הבצק בתמונות התחלת עם החמאה והאבקת סוכר ואז ביצה ואז את הקמחים
    ובאופן ההכנה במלל אחרי זה התחלת עם הקמחים ואז החמאה ואז את הביצה
    איזה מהדרכים יותר עדיף?

    • Judith הגיב:

      היי נוי, עדיף להכין כמו שרואים בתמונות, להקרים חמאה וסוכר ואחר כך את יתרת החומרים

  • אריאל הגיב:

    היי יהודית אני חדשה בכל הנושא הזה של אפייה. רציתי לדעת עם אופן ההכנה הוא קשה ויש אפשרות להכין את כל העוגה באותו יום כולל הזילוף ולהכניס למקרר?

    • Judith הגיב:

      היי אריאל, קודם כל בשעה טובה ובהצלחה. עדיף להכין את האותיות יום לפני ולאפות אותן, לכסות בעדינות עם ניילון או בתוך קופסא גדולה המיועדת לזה
      עדיף למחרת לזלף וגם לקשט, יש בזה הרבה עבודה.

  • לינוי הגיב:

    היי אם אני אכין את הבצק יום לפני הוא לא יתייבש?

    • Judith הגיב:

      היי לינוי, אפשר להכין את הבצק יום לפני וגם לאפות את המספרים, לעטוף עם ניילון בעדינות, למחרת לקשט עם קצפת וממתקים

  • טליה הגיב:

    היי כמה פעמים אני צריכה להכין את הבצק אם אני רוצה להכין את הספרה 12?

  • אורטל הגיב:

    היי בטעות הכנסתי לתערובת ביצה שלמה ולא חלמון.. זה קריטי?

    • Judith הגיב:

      היי אורטל, כנראה שתצטרכי להוסיף עוד קמח כדי לייצב את הבצק, מעניין איך יצא לך?

  • ליאור הגיב:

    היי , אפשר לשים את הבצק יותר מחצי שעה במקפיא ?

  • שיראל הגיב:

    היי , יש אפשרות להכין את העוגה ללא מיקסר או מעבד מזון?
    אפשר ללוש את הבצק עם היד ? או שהוא לא יצא טוב בלי מיקסר?

  • אני:) הגיב:

    שלום, בדיוק חיפשתי מתכון כזה ליומולדת של בעלי!!
    נראה מושלם!
    רציתי לשאול.. מאיפה השגת את המספרים עצמם? הם נראים מאוד גדולים..

    • Judith הגיב:

      היי, המספרים לא גדולים, זה נראה ככה בצילום. בזמנו קניתי בחנות המתמחה במוצרי אפיה, ערכה של כל המספרים

  • רניאל הגיב:

    לכמה מספרים הבצק מספיק?

  • תמר הגיב:

    היי, הכמות במתכון מספיקה למספר אחד של שתי שכבות, או לשני המספרים על כל ארבעת השכבות?
    תודה מראש

  • ברוריה הגיב:

    היי עשיתי את העוגה יצא מושלם
    הקצפת לא הספיקה לכל העוגה…. אולי צריך עוד שמנת

    • Judith הגיב:

      היי ברוריה, אני שמחה שהכנת ויצא לך מושלם
      בנוגע לקצפת, לי זה הספיק, מקווה שהסתדרת

  • ענבר הגיב:

    היי , במקום חמאה אפשר לשים מחמאה ?

  • מוריה הגיב:

    האם זה מתאים למספר 19?

  • יסמין הגיב:

    שלום יהודית, אני רוצה לשאול מה עדיף להשים בקרם של העוגה, אבקת סוכר או סוכר רגיל?

  • נויה הגיב:

    הכנתי ויצא מושלםםםםםםםםם האומנם התפרק לי המספר אבל סידרתי את זה
    והקפת פעם ראשונה שיצא לי קצפת כל כך יציבה וטובה
    תודה על הכול

  • Judith הגיב:

    היי נויה, יופי שיצאה לך מושלמת, שמחה שהצלחת להתגבר על המכשול וסידרת את הספרה, והקצפת שיצאה מושלמת♥

  • נופר הגיב:

    הייי?
    רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות את הגרסה של החורף אבל לא לשים את כל כמות השקדים, למשל 50 שקדים ולהמיר את ה100 לקמח.

    תודה!

    • Judith הגיב:

      היי נופר, את יכולה להפחית מכמות השקדים ולהשלים את זה בקמח

    • רחלי הגיב:

      היי,האם יש לך מתכון מוצלח לקצפת פרווה
      ואיך אפשר לשמור על הפירות שלא ישחירו?

      • Judith הגיב:

        היי רחלי, אם את משתמשת בשמנת צמחית אין צורך להוסיף כלום, השמנת בעצמה מאוד מתוקה, בזמן ההקצפה היא הופכת להיות יציבה מאוד.
        בנוגע לפירות שלא ישחירו על העוגה, מוכרים בחנויות מתמחות חומר שנקרא נפז' ואז מורחים על הפירות. בבית אפשר לקחת ריבת משמש להוסיף לה טיפת מים ולהבריש את הפירות, הם יבריקו וישמרו על עצמם.

  • רונה כהן הגיב:

    היי. אני רוצה להכין. נראה מתכון מעולה 🙂 אם אני נמצאת בול בין העונות, איזו גרסה של הבצק היית ממליצה להכין? ההבדלים הם משמעותיים בטעם? תודה מראש!

  • Judith הגיב:

    היי רונה, תכיני את הגירסה הראשונה, זה ילך לך ביותר קלות

  • אופיר הגיב:

    היי לא רשמת כמה זמן צריך לאפות בתנור?? ואיך ..טורבו או לא.ועל כמה מעלות??

    • Judith הגיב:

      היי אופיר, אני אופה רק בחום עליון תחתון, לא בטורבו.
      על 170 מעלות זמן אפייה עד הזהבה קלה בערך כעשר דקות תלוי בתנור, הבצק מתקשה בחוץ

  • Anastasia הגיב:

    הי , כל סיפרה היא בגודל a4?

  • Judith הגיב:

    היי אנסטסיה, כן, הדפסתי על דף 4A

  • בתיה הגיב:

    הי
    רציתי לדעת אם אני יכולה להכין את המתכון של הקיץ בחורף?
    או להכין את של החורף ללא אבקת השקדים?
    מה עדיף?

    • תמר הגיב:

      היי יהודית, עשיתי את המתכון הראשון ויצא לי מאוד יבש אז הוספתי מים, וכנראה קצת יותר מדי ועכשיו זה ממש נוזלי ואי אפשר לעבוד עם הבצק.
      מה אפשר לעשות?

      • יעל הגיב:

        היי יהודית, עשיתי את המתכון הראשון ויצא לי מאוד יבש אז הוספתי מים, וכנראה קצת יותר מדי ועכשיו זה ממש נוזלי ואי אפשר לעבוד עם הבצק.
        מה אפשר לעשות?

        • Judith הגיב:

          כשבצק יוצא נוזלי אפשר לתקן – בהוספת קמח במידה הנכונה עד לקבל בצק שנוח לעבודה.

  • Judith הגיב:

    היי בתיה, תכיני את המתכון בלי השקדים, ככה תהיה לך הצלחה בטוחה.

  • תמר הגיב:

    היי יהודית, עשיתי את המתכון הראשון ויצא לי מאוד יבש אז הוספתי מים, וכנראה קצת יותר מדי ועכשיו זה ממש נוזלי ואי אפשר לעבוד עם הבצק.
    מה אפשר לעשות?

    • Judith הגיב:

      היי תמר, לא היה צורך להוסיף הרבה נוזלים, בדרך כלל מוסיפים 1 כף של מים וזה מסתדר. מעניין מה התוצאה

  • שהם הגיב:

    העוגה נראת ממש טוב!היא תספיק לכתוב 13?

  • אבישג הגיב:

    באיזה גודל המספרים? הם נראים ממש גדולים? תוכלי לומר לי באיזה חנות קנית אותם ואת הקופסא?

    • Judith הגיב:

      היי אבישג, המספרים בגודל דף A4. קניתי את ערכת המספרים בחנות המתמחה במוצרי אפייה, החנות נסגרה לצערי.
      קופסא בגדלים שונים ניתן לרכוש בכל חנויות המתמחות במוצרי אפייה.

  • יהל הגיב:

    היי 🙂 אני רוצה להכין את העוגה. נראה מתכון ואתר מעולה!! רציתי לשאול, עייני בכמה מתכונים וכמעט בכולם היה כתוב לרדד את הבצק לעובי חצי ס"מ וכאן כתוב לרדד לס"מ וחצי. האם זו טעות או ככה באמת צריך?

  • Judith הגיב:

    היי יהל, אם תרדדי לפי ההוראות תקבלי מספרים מושלמים, אם את רוצה לרדד לעובי דק יותר את יכולה לנסות.

  • דקלה הגיב:

    שלום
    אני ממש התבאסתי
    הבצק יצא מתוק מדי! וקשה ולא פריך כפי שציפיתי

  • Judith הגיב:

    היי דקלה, מצטערת שלא הצליח לך. אפייה זה ניסוי וטעיה

    • ויולה הגיב:

      היי,
      האם ניתן להכין את העוגה עם הקצפת יום לפני, ורק לקשט בפירות או שוקולד ביום אחרי לפני הגשה

      • Judith הגיב:

        היי ויולה, ניתן, אני מעדיפה לא להשאיר יותר מיום במקרר. לכן אם את מכינה היום ומכניסה למקרר למחרת תקשטי וגם תגישי.

  • אביטל הגיב:

    נראה מתכון מעולה……. שווה יל להכין???

  • נחמה הגיב:

    נראה מקסים, האם אפשר להקפיא את בסיסי הבצק? וביום שנדרש להוציא לזלף ולקשט?

    • Judith הגיב:

      היי נחמה, זה בצק פריך, מעולם לא ניסיתי להקפיא מחשש שהוא לא יהיה פריך לאחר ההפשרה

  • דבורה הגיב:

    אפשר להשתמש בקצפת ריצ' או חובה בשמנת להקצפה? (פשווט זה מה שיש לי בבית)
    וזה יצא טעם אותו דבר?

  • A הגיב:

    היי
    תגידי אני חייבת מיקסר? או מעבד מזון?
    כי כיאלו אם אני שמה חמאה אז אני צריכה מיקסר חלבי ואין לי מיקסר חלבי
    תודה!!!

    • Judith הגיב:

      היי, את יכולה ללוש את הבצק באופן ידני. תקציפי את החמאה והסוכר עם מזלג או מטרפה.

  • צליל הגיב:

    תודה רבה על המתכון, ניסיתי להכין ידני, והצליח ?
    רציתי להעלות תמונה אך לא הצלחתי …
    זה יצא בצק קטן ואופתע מאוד אם הוא יספיק ל4 מספרים חחחח
    תודה רבה

  • ציפי הגיב:

    היי
    האם ניתן לשמור את בסיס העוגה יומיים?

    • Judith הגיב:

      היי ציפי, עדיף שלא לשמור את הבסיס הפריך יומיים לפני השימוש, יש לו נטיה להתרכך

  • הדב הגיב:

    נראה ממש מגניב את אלופה יש לך כושר הסבר
    מעולהההההה

  • Judith הגיב:

    היי דב, תודה רבה! משתדלת להסביר הכי טוב בשבילכם.

  • אירה הגיב:

    היי יקירה, האם הבצק יספיק לספרה 1 בגודל A3? ואם לא, בכמה להגדיל את הכמויות? תודה!

  • אילה הגיב:

    היי, אני רוצה להכין את הבצק היום ומחר לזלף ולקשט ולשמור עד מוצאי שבת בקופסה סגורה של עוגה במקרר. איך לשמור את הבצק האפוי? במקרר או מחוץ למקרר?

    • Judith הגיב:

      היי אילה, עוטפים את הבצק ומשאירים במקום שאף אחד לא יגע וישבור אותו. עכשיו מזג האוויר קר, לכן ניתן לאפות יום ליפני את הבצק.

  • נעמה הגיב:

    היי , אם אני רוצה להכין רק את המספר 9 בגוגל a4, עדיף להשתמש באותה כמות בצק ולעשות את זה עבה יותר או שפשוט לעשות חצי מכמות הבצק? במידה ואעשה את הבצק עבה יותר זה אמור לצאת בסדר או שישה את המספר?

  • Judith הגיב:

    היי נעמה, כמות החומרים מדוייקת לבצק. אני לא הייתי מנסה לשנות לחצי. אפשר לרדד את הבצק טיפה יותר עבה.
    מהבצק שנשאר תמיד אפשר להכין עוגיות טעימות.

  • מלכי הגיב:

    המספרים התנפחו בתנור ואבדו את הצורה שלהם

    • Judith הגיב:

      היי מלכי, לא ברור לי מדוע בצק פריך מאבד צורה. יכול להיות שהוא היה מלכתחילה ממש רך עד נוזלי.

  • עטרה הגיב:

    היי, אפשר להשתמש במחמאה??

  • לינוי הגיב:

    היי יהודית , האם אפשר להמיר את הקצפת לקצפת פרווה ? אם כן, איך?

    • Judith הגיב:

      היי לינוי, ניתן להחליף לשמנת מתוקה צמחית, השמנת הצמחית מאוד מתוקה אין צורך להוסיף לה סוכר.
      לרוקן את הקופסא לתוך קערת מיקסר ולהקציף.

  • חן מליח הגיב:

    היי שלןם קציתי לשאול עם אני רוצה להכין תמתכון של החורף אני חייבת לשים שקדים ועם אני לא רוצה בגלל אלרגיה וגם טעם אני יכולה לוותר על זה ועדין הבמק יצא טוב

  • אביה הגיב:

    היי יהודית יש אפשרות להחליף את המרגרינה/ החמאה בשמן?

  • אביה הגיב:

    היי:) יש אפשרות להחליף את המרגרינה/ החמאה בשמן?

  • לירון הגיב:

    היי האם יש תחליף טבעוני לחלמון ביצה רוצה להכין טבעוני

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן