עוגת מספרים אור בת 16
עוגת מספרים מבצק פריך, בין השכבות קרם וניל – לקישוט מלא שוקולדים – כי אין חגיגה בלי עוגה!

כשאור אחיינית אהובה שלי פונה אלי בזו הלשון. "יהודית יש לי יום הולדת, את יכולה להכין לי עוגת מספרים?"

בטח שאני יכולה עניתי! בתוך ליבי ובמחשבתי, אני מגלגלת, אף פעם עוד לא הכנתי עוגת מספרים!

עכשיו אני צריכה לחפש מתכון בגוגל, להיכנס ליוטיוב ולבדוק איך מכינים!

בסופו של דבר התייעצתי עם אור חזן הקונדיטור המוכשר! הנה התוצאה הנפלאה♥

אור ביקשה במיוחד – קישוטים עם שוקולדים בלבד! כיאה לבני העשרה.

שבוע ימים אני מתרוצצת, מחנות ממתקים אחת לשנייה כדי לקנות לה מה שהיא אוהבת♥

הייתה מסיבת יום הולדת 16 משגעת! ככה טענו כל החברים של אור!

מזל טוב אור אהובה קטנה שלי♥ כל כך מהר הפכת מילדה קטנה לנערה.

תכינו תכינו את המתכון, שתפו אותי לאחר שתכינו ותצלמו. אל תשכחו לתייג גם חברים!

אם אתם עדיין לא עוקבים אחרי באינסטגרם זה הזמן https://www.instagram.com/judithmorhaim/

כל הסרטונים של שלבי הכנת העוגה נשמרו באינסטגרם בהיילייט.

תודה לכם קוראי היקרים! אוהבת♥ומעריכה.

 

עוגת מספרים – אור בת 16

החומרים להכנת הבצק: קמח, חמאה, אבקת סוכר, קמח שקדים וביצה. ישנה אפשרות להכין בצק בלי אבקת שקדים וחמאה, שיתאים לימי הקיץ החמים 200 גרם מרגרינה (או חמאה) 200 גרם אבקת סוכר, 300 גרם קמח, ביצה אחת.

במיקסר עם וו גיטרה: מכניסים חמאה רכה, אבקת סוכר ומערבלים לקרם

מוסיפים תוך כדי את הביצה וממשיכים לערבל את התערובת לקרם

התערובת קרמית ואוורירית

מוסיפים את השקדים הטחונים ואת הקמח, מערבלים עד לאחידות

הבצק התאחד, להפסיק את פעולת המיקסר, להוריד את הבצק למשטח עבודה מקומח

לעטוף בניילון נצמד – להכניס למקפיא לחצי שעה

לחלק את הבצק – אני חילקתי ל 4 חלקים, שיספיק לי לספרה 1 פעמיים ולספרה 6 פעמיים.

להניח נייר אפיה על משטח עבודה, לפזר עליו קמח, להניח את הבצק על הנייר ולפזר גם עליו קמח, לקמח את המערוך. לשים מעל הבצק עוד נייר אפייה ולרדד לעובי של סנטימטר וחצי.

לאחר רידוד לבדוק שהספרה נכנסת לתחום הבצק, אם לא ניתן טיפה לרדד בצדדים

להדק מעט את הספרה לבצק, לסמן בעזרת סכין חדה

לאחר שסימנו את הספרה, מורידים את הקרטון של הספרה 6 הצידה, מורידים את הבצק המיותר בעדינות ובזהירות.

לאחר שהורדנו את כל הבצק העודף שנשאר מסביב לספרה. לוקחים תבנית מגש של התנור, הופכים אותה לצד השני החלק לא העמוק, שמים את התבנית צמוד לנייר ומגלישים את הנייר עם הספרה לתבנית. מכניסים לאפייה.

מכינה פעמיים את הספרה 1 ופעמיים את הספרה 6. ככה שיהיו לי 2 שכבות מכל ספרה

ניתן לקנות קופסה עם מכסה בכל החנויות המתמחות לדברי אפייה, מניחה את השכבה הראשונה של הבצק האפוי 16. מכינה קצפת קרם וניל. מכניסה את הקצפת לשק זילוף עם צנטר חלק או צנטר משונן מזלפת עיגולים בצמידות

השכבה הראשונה מוכנה לאחר שזילפתי עליה את הקרם

מניחים בעדינות על הקרם את הספרות של השכבה השנייה. מזלפים גם על השכבה העליונה קרם.

אתם חושבים שהגזמתי? תראו כמה שוקולדים בשביל עוגה אחת!

מתכון להכנת עוגת מספרים

החומרים לבצק פריך : אפשרות ראשונה

מתכון שמתאים לקיץ

200 גרם חמאה (או מזולה)

200 גרם אבקת סוכר

300 גרם קמח

1 ביצה

החומרים לבצק פריך: אפשרות שנייה

מתאים לחורף

200 גרם חמאה

150 גרם אבקת סוכר

200 גרם קמח

150 גרם שקדים טחונים

1 ביצה

אופן הכנת בצק פריך:

במעבד מזון (אפשר במיקסר עם וו גיטרה)מכניסים קמח, מוסיפים מעל את אבקת הסוכר ואת השקדים הטחונים, מעבדים כדקה.

מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד שמקבלים פירורים. מוסיפים את הביצה, מעבדים עד קבלת בצק ודי.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

הכנת הספרות:

על נייר A 4 מדפיסים את הספרות שרוצים, למשל אני הדפסתי, ספרה 1 וספרה 6 – כדי לקבל את המספר 16.

גזרתי את הספרות והורדתי נייר מיותר.

חילקתי את הבצק ל 4 כדי לקבל 2 שכבות של בצק, ו 2 שכבות של קרם.

מרדדים כל חלק של בצק על נייר אפייה מקומח ומעליו עוד נייר כדי שהרידוד יהיה קל יותר. גובה הבצק יהיה כסנטימטר וחצי.

שמים את הספרה על הבצק ומהדקים, לוקחים סכין חדה ומסמנים את הספרה, בעדינות מורידים בצק עודף מסביב.

לוקחים תבנית תנור (השחורה) הופכים אותה על הצד הישר. מקרבים את התבנית צמוד לשיש ומגלישים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית.

מכניסים לאפייה על 180 מעלות, אפייה עד הזהבה ולא יותר. לא עוזבים את המטבח, הבצק נאפה מהר.

בצורה הזו מכינים את כל המספרים, מניחים על משטח עבודה עד לקירור.

החומרים לקרם:

500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

כפית תמצית וניל

מכניסים את כל החומרים למיקסר עם בלון מקציף. מקציפים עד אשר מקבלים תערובת חזקה ויציבה.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר חלק.

מניחים את זוג הספרות על מגש 16, או בתוך קופסא כמו בתמונה. מזלפים על כל שטח המספרים.

מניחים עוד שכבה של בצק פריך עם המספרים, חוזרים על פעולת הזילוף על החלק העליון.

קישוט:

להניח על הקרם: שוקולדים, ביצת הפתעה, מרשמלו, קליק קלאק,עוגיות אוראו מצופות בשוקולד, חרוזי סוכריות צבעוניים.

קישוט:

לחתוך פירות העונה ולהניח על הקרם: תותים, ענבים, קיווי, דובדבנים.

באותה המתכונת אפשר להכין עוגה עם אותיות.

מזל טוב♥♥♥

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו לעקוב אחרי באינסטגרם

Instagram has returned invalid data.
כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו