עוגת מייפל פרווה
עוגת מייפל רכה וענוגה, עם נגיעות של קינמון ואגוזי מלך, מעל זרזיף של רוטב מייפל.

עוגה מאוד נוסטלגית! קלילה וטעימה המתאימה לכל ימות השנה, מתאימה לבוקר ולערב ולשבתות וחגים.

בפעם הראשונה שאכלתי את עוגת המייפל זה היה אצל אחותי ריקי, כבר סיפרתי לכם על אחותי ריקי נכון? "ריקי ידי זהב". עם המתכונים הנהדרים שלה.
במיוחד אהבתי את הנגיעה של הקינמון והמייפל שעושים את העוגה למנצחת.

הפעם הכנתי את העוגה בגירסת הפרווה, במקום שמנת חמוצה הוספתי מיץ תפוזים. מי שרוצה יכול להפוך אותה לחלבית.

אשמח לדעת אם הכנתם או אהבתם את המתכון, שיתופים ותיוגים באינסטגרם יתקבלו בברכה♥

אוהבת אתכם תמיד♥ יהודית

עוגת מייפל פרווה

החומרים להכנת העוגה

בקערה: ביצים שלמות, סוכר וסוכר וניל, להקציף כ 5 דקות עד שנקבל תערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים את השמן בזרזיפים וממשיכים להקציף

מוסיפים מעט מהקמח לסירוגין עם מיץ התפוזים

לסירוגין, קמח ומיץ תפוזים, מערבבים עד להטמעה

מכינים תבנית סיר פלא משומנת ומקומחת, אפשרי להשתמש בתבניות אינגליש קייק

לאחר שיצקנו את התערובת לתבנית, מפזרים מעל, קינמון ואגוזי מלך מרוסקים,. מכניסים לאפייה

משחררים את העוגה מהתבנית, עוברים עם סכין בדפנות, הופכים את העוגה על צלחת ולאחר מכן הופכים שוב על צלחת הגשה.

 

מתכון להכנת עוגת מייפל

החומרים לעוגה:

5 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
חצי כוס מיץ תפוזים (לחלבי 1 מיכל שמנת חמוצה)
3/4 כוס שמן
כוס וחצי קמח תופח מנופה

לקישוט: 

2 כפות של קינמון
חופן של אגוזי מלך קצוצים
רוטב מייפל למזיגה מעל העוגה כ- 5 כפות
סיר פלא לאפיה – או 2 תבניות אינגליש קייק
תנור מחומם מראש ל 180 מעלות

אופן ההכנה: 

במערבל חשמלי מכניסים את הביצים השלמות והסוכר ומתחילים להקציף, ההקצפה תימשך כ- 8-10 דקות עד אשר הקצף תפוח ובהיר.
יש להוסיף את הסוכר וניל ולהמשיך להקציף כדקה.
להוסיף את השמן לאט, לטרוף קלות עד הטמעה.
להמשיך לערבב באופן ידני, להוסיף את הקמח המנופה ולסירוגין את המיץ תפוזים. תתקבל תערובת יציבה וחלקה.
לשמן ולקמח את תבנית האפייה, למזוג את כל התערובת ולשטח.
על העוגה יש לפזר מעט מהקינמון ומעל את אגוזי המלך הקצוצים.
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל 170-180 מעלות.
משך האפייה כ- 40-45 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
יש להוציא את העוגה ולהניחה לקירור בטמפרטורת החדר כ – 5-7 דקות. לאחר מכן לזרזף את המייפל על פני העוגה.

תכינו תכינו יהיה לכם ממש טעים

8 Comments

  • עירית מרום הגיב:

    נראה טעיפ וקל להכנה

  • ג׳ניה הגיב:

    היי, נראה כל-כך טעים!! אבל אין לי מיץ תפוזים, האם אפשר להמיר במשהו אחר? כמו מים? ואם כן ואז באיזו כמות?

    • Judith הגיב:

      היי ג'ניה, את יכולה להשתמש בחצי כוס מים במקום מיץ תפוזים, או אפילו בחצי כוס חלב

  • טל הגיב:

    מה עשויה להיות הסיבה שהעוגה יצאה נמוכה?

  • Judith הגיב:

    היי טל, גם שלי לא יוצאת מאוד גבוהה, אבל מאוד טעימה. ייתכן והיא לא הספיקה ממש להאפות בתנור, או שמזגת עליה את הסירופ בעודה חמה מאוד, לכןן היא גם שקעה

  • אודליה הגיב:

    היי ניסיתי לעשות את העוגה פעמיים
    פעם באינגליש קייק ופעם בסיר הפלא ובשתי הפעמים העוגה יצאה מפוררת לרמה שאי אפשר לחתוך פרוסה היא פשוט מתפוררת
    למה זה קורה?

    • Judith הגיב:

      היי אודליה, לא ברור לי מדוע העוגה התפוררה לך, אין שום סיבה. מקווה שפעלת לפי הוראות וכמויות החומרים במתכון.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן