עוגת טורט במילוי של ג'לי תפוחים ומעל ציפוי של קצפת וניל. מבטיחה לכל מי שיכין תהיה חגיגה בפה!
טובה האלופה, אשתו של בן דודי רוני, זאת היא שנתנה לי את המתכון ומאז הכל היסטוריה.
כבר אז בלי ללכת ללמוד בבתי הספר לקונדיטוריה ידענו איך להכין עוגה עם אינסרט, אבל בסגנון שלנו!
כשטובה הייתה מזמינה אותנו אליה הביתה הייתי מאושרת, ידעתי שהיא תכין עוגה כמו השם שלה♥ עוגה טובה וטעימה.
בצעירותי קיבלתי ממנה שלל של מתכונים טובים וטעימים, את כולם טעמתי בביתה ולאחר מכן הכנתי ויישמתי במטבחי.
העוגת טורט מאוד קלה להכנה, אין צורך להפריד ביצים! דרך אגב הבסיס נהדר לעוד המון מתכונים עם קרמים שונים.
את הג'לי לימון תמצאו בסופרים ליד הקטגוריה של האינסטנט פודינג, אם לא תמצאו, אתם יכולים להשתמש בג'לי משמש או אננס.
את רסק התפוחים אפשר למצוא בקופסה גדולה או ב 4 גביעים קטנים כמו בתמונה.
המילוי הזה של הג'לי לימון מעורבב עם רסק התפוחים ילווה אתכם עוד שנים רבות, אתם תודו לי על המתכון.
תכינו תכינו, מחכה לראות את התוצרים שלכם!
אתם מוזמנים להיכנס לעמוד האינסטגרם שלי ולעשות עוקב. תמצאו גם סרטונים בסטורי בו אני מראה את המתכונים שאני מכינה במטבח הביתי שלי. https://www.instagram.com/judithmorhaim/
אוהבת אתכם♥יהודית
מתכון להכנת עוגת טורט ג'לי תפוחים עם קצפת
3/4 כוס סוכר
קורט מלח(טיפה)
1 כוס מלאה קמח תופח
3 כפות שמן
1 קופסא של רסק תפוחי עץ ( שימורים )
1 חבילה של ג'ילי בטעם משמש או בטעם לימון
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כפיות אבקת סוכר
2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל
במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ומלח עד אשר הקציפה תופחת יפה ומתבהרת.
להוסיף ידנית את הקמח ולעטוף בעדינות עד אשר הקמח נבלע בתערובת, להוסיף את השמן בהזלפה ולקפל.
לשמן תבנית מספר 26 מרופדת עם נייר אפיה ולקמח מעט את הדפנות. להכניס לתנור מחומם על 170 מעלות, זמן אפייה 35 דקות, לאפות עד אשר קיסם הננעץ בטורט יוצא נקי. להוציא את הטורט מהתבנית לאחר שהתקרר היטב, לחצות לשניים.
לשים מעל את החלק השני של הטורט ולהכין ג'לי מהחצי שנותר עם 1 כוס מים רותחים לערבב ולהוסיף את רסק התפוחים לשפוך מעל העוגה ולהכניס למקרר לפחות לשעה שעתיים עד אשר יתייצב.
להוציא את העוגה מהתבנית, בעזרת סכין לסמן בצדדים ולהוציא לצלחת הגשה.
הכנתי ויצא נהדר. איזה רכות וטעם משגעים.
היי לאה, אני שמחה. כיף לדעת שהכנת ויצא לך טעים.