עוגת טורט ג'לי תפוחים עם קצפת
עוגת טורט במילוי של ג'לי תפוחים ומעל ציפוי של קצפת וניל. מבטיחה לכל מי שיכין תהיה חגיגה בפה!

טובה האלופה, אשתו של בן דודי רוני, זאת היא שנתנה לי את המתכון ומאז הכל היסטוריה.

כבר אז בלי ללכת ללמוד בבתי הספר לקונדיטוריה ידענו איך להכין עוגה עם אינסרט, אבל בסגנון שלנו!

כשטובה הייתה מזמינה אותנו אליה הביתה הייתי מאושרת, ידעתי שהיא תכין עוגה כמו השם שלה♥ עוגה טובה וטעימה.

בצעירותי קיבלתי ממנה שלל של מתכונים טובים וטעימים, את כולם טעמתי בביתה ולאחר מכן הכנתי ויישמתי במטבחי.

העוגת טורט מאוד קלה להכנה, אין צורך להפריד ביצים! דרך אגב הבסיס נהדר לעוד המון מתכונים עם קרמים שונים.

את הג'לי לימון תמצאו בסופרים ליד הקטגוריה של האינסטנט פודינג, אם לא תמצאו, אתם יכולים להשתמש בג'לי משמש או אננס.

את רסק התפוחים אפשר למצוא בקופסה גדולה או ב 4 גביעים קטנים כמו בתמונה.

המילוי הזה של הג'לי לימון מעורבב עם רסק התפוחים ילווה אתכם עוד שנים רבות, אתם תודו לי על המתכון.

תכינו תכינו, מחכה לראות את התוצרים שלכם!

אתם מוזמנים להיכנס לעמוד האינסטגרם שלי ולעשות עוקב. תמצאו גם סרטונים בסטורי בו אני מראה את המתכונים שאני מכינה במטבח הביתי שלי. https://www.instagram.com/judithmorhaim/

אוהבת אתכם♥יהודית

עוגת טורט ג'לי תפוחים עם קצפת

החומרים להכנת הטורט: ביצים, סוכר, קמח תופח ושמן

בקערת המיקסר מקציפים ביצים שלמות, בהדרגה מוסיפים את הסוכר עד שנקבל קציפה תפוחה ואוורירית

לאחר ההקצפה, תערובת הביצים תפוחה ובהירה

מוסיפים את הקמח לסירוגין, בתנועות עטיפה עדינות עוטפים עד להטמעה

הוספת השמן בזירזופים, בתנועות עטיפה עדינות לערבב עד הטמעה

משמנים תבנית מספר 26, מקמחים מעט, בתחתית שמים נייר אפיה מה שייקל עלינו לחלץ את העוגה מהתבנית. מוזגים את התערובת לתבנית

לאחר האפייה מקררים את העוגה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומקלפים את נייר האפיה, חותכים את העוגה ל2 חלקים

את החלק הראשון של הטורט מחזירים לתבנית

מכינים את הג'לי לימון, בקערה שמים מחצית מהאבקה שבשקית, מוזגים על זה 1 כוס מים רותחים וטורפים היטב. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים. מוגים על השכבה הראשונה של הטורט.

מוגים את הג'לי עם רסק התפוחים על השכבה הראשונה, מכניסים למקרר להתמצקות

השכבה הראשונה התמצקה לאחר שהייה במקרר

מניחים את החלק השני של הטורט על החלק הראשון, דוחסים עם היד

מניחים את החלק השני של הטורט על החלק הראשון, דוחסים עם היד

מוזגים על החלק העליון את הג'לי והתפוחים שהכנו מהמחצית שנשארה, מכניסים למקרר

מכינים קצפת ומצפים את העוגה, ניתן להכניס מחצית מהקצפת לשק זילוף עם צנטר משונן ולזלף מסביב

מתכון להכנת עוגת טורט ג'לי תפוחים עם קצפת

הטורט:
5 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר
קורט מלח(טיפה)
1 כוס מלאה קמח תופח
3 כפות שמן
חומרים למילוי:
1 קופסא של רסק תפוחי עץ ( שימורים )
1 חבילה של ג'ילי בטעם משמש או בטעם לימון
לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כפיות אבקת סוכר
2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ומלח עד אשר הקציפה תופחת יפה ומתבהרת.
להוסיף ידנית את הקמח ולעטוף בעדינות עד אשר הקמח נבלע בתערובת, להוסיף את השמן בהזלפה ולקפל.
לשמן תבנית מספר 26 מרופדת עם נייר אפיה ולקמח מעט את הדפנות. להכניס לתנור מחומם על 170 מעלות, זמן אפייה 35 דקות,   לאפות עד אשר קיסם הננעץ בטורט יוצא נקי. להוציא את הטורט מהתבנית לאחר שהתקרר היטב, לחצות לשניים.
בקערה לשים חצי משקית הג'לי, לשפוך 1 כוס מים רותחים ולערבב, להוסיף חצי קופסא של רסק התפוחים ולערבב, לשפוך על החצי הראשון של העוגה המונח בתוך התבנית , להכניס למקרר ל 10 דקות.
לשים מעל את החלק השני של הטורט ולהכין ג'לי מהחצי שנותר עם 1 כוס מים רותחים לערבב ולהוסיף את רסק התפוחים לשפוך מעל העוגה ולהכניס למקרר לפחות לשעה שעתיים עד אשר יתייצב.
להוציא את העוגה מהתבנית, בעזרת סכין לסמן בצדדים ולהוציא לצלחת הגשה.
הכנת הקצפת:
להכניס לקערה את השמנת הסוכר ואינסטנט פודינג וניל, להקציף עד אשר מתייצב.
למרוח שכבה נדיבה של קצפת על העוגה. לקחת שק זילוף ובתוכו לשים צנטר משונן, למלא עם הקצפת שנותרה ולזלף מסביב לעוגה.
אפשר לקשט עם דובדבנים מסוכרים.

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן