עוגת גזר מושלמת
עוגת גזר מושלמת, כזו רכה ועסיסית – לדעתי הכי טעימה שאכלתי! כדאי לכם להכין.

האמת שמזמן לא הכנתי את העוגה. חגיי תשרי זו סיבה טובה להכין ולהשוויץ, העוגה מזכירה מעט את עוגת הדבש אבל יותר משובחת ועסיסית.

אתמול עדי הזמינה את בנות המשפחה לערב של כיף, בין כל המטעמים כיכבה גם עוגת הגזר. לאחר שאכלנו מכל התקרובת הטעימה עדילי הכינה לכולן שתייה חמה

אני הגשתי את העוגות שלי ובניהן עוגת הגזר.

קיבלתי כאלה מחמאות שזה ממש משמח ועושה טוב בנשמה! ורדושה שאלה מה שמתי למעלה שזה כזה קראנצ'י, הסוד הוא אבקת סוכר מומסת עם מים.

לביתי עדילי היקרה♥ מאחלת לך בריאות והצלחה, אושר ושמחה. תודה על אירוח נפלא. שנזכה תמיד להיות משפחה מלוכדת!

 

עוגת גזר מושלמת

החומרים להכנת העוגה

בקערה שמים את הקמח, הסוכר, הקינמון, אבקת סודה לשתייה ומלח, מוסיפים שמן ומערבבים

טורפים לתוך התערובת את הביצים, מכניסים את הגזר המגורר ומערבבים

משמנים תבנית פרח, מעבירים את התערובת לתבנית

מכניסים את התבנית לתנור לאפייה

כל כך רכה ועסיסית

מתכון לעוגת גזר

חומרים :

3 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר (אפשר קצת פחות)
1 כוס שמן
4 ביצים טרופות
2 כוסות גזר מגורר
1 כפית מחוקה מלח
1 כפית מחוקה סודה לשתייה
2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

בקערה גדולה לסנן קמח, להוסיף קינמון וסוכר לערבב, להוסיף סודה לשתייה ומלח, להוסיף את השמן ולאחר מכן את הביצים הטרופות לערבב ממש מעט ולהוסיף את הגזר המגורר בערבוב קצר.

לחמם את התנור מראש ל – 180 מעלות ואפיה של 40-45 דקות (לא לאפות יותר מידי) עד אשר קיסם יוצא נקי.

לקחת תבנית  פרח, אפשר מסיליקון ולשמן, להעביר את כל התערובת לתבנית ולהכניס לתנור לאפייה.

אפשר להשתמש בתבניות אינגליש קייק.

לאחר האפייה ניתן לבזוק אבקת סוכר.

הפעם – ערבבתי  50 גרם אבקת סוכר עם 1 כף של מים מהברז וערבבתי היטב, עד אשר התערובת הופכת לנוזלית, אם צריך אפשר להוסיף עוד טיפת מים. לאחר כמה דקות שפכתי על העוגה מסביב בתנועות של זליגה.

תכינו תכינו, תקבלו מלא מחמאות♥

 

24 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן