עוגת גזר מושלמת, כזו רכה ועסיסית – לדעתי הכי טעימה שאכלתי! כדאי לכם להכין.
האמת שמזמן לא הכנתי את העוגה. חגיי תשרי זו סיבה טובה להכין ולהשוויץ, העוגה מזכירה מעט את עוגת הדבש אבל יותר משובחת ועסיסית.
אתמול עדי הזמינה את בנות המשפחה לערב של כיף, בין כל המטעמים כיכבה גם עוגת הגזר. לאחר שאכלנו מכל התקרובת הטעימה עדילי הכינה לכולן שתייה חמה
אני הגשתי את העוגות שלי ובניהן עוגת הגזר.
קיבלתי כאלה מחמאות שזה ממש משמח ועושה טוב בנשמה! ורדושה שאלה מה שמתי למעלה שזה כזה קראנצ'י, הסוד הוא אבקת סוכר מומסת עם מים.
לביתי עדילי היקרה♥ מאחלת לך בריאות והצלחה, אושר ושמחה. תודה על אירוח נפלא. שנזכה תמיד להיות משפחה מלוכדת!
מתכון לעוגת גזר
חומרים :
3 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר (אפשר קצת פחות)
1 כוס שמן
4 ביצים טרופות
2 כוסות גזר מגורר
1 כפית מחוקה מלח
1 כפית מחוקה סודה לשתייה
2 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
בקערה גדולה לסנן קמח, להוסיף קינמון וסוכר לערבב, להוסיף סודה לשתייה ומלח, להוסיף את השמן ולאחר מכן את הביצים הטרופות לערבב ממש מעט ולהוסיף את הגזר המגורר בערבוב קצר.
לחמם את התנור מראש ל – 180 מעלות ואפיה של 40-45 דקות (לא לאפות יותר מידי) עד אשר קיסם יוצא נקי.
לקחת תבנית פרח, אפשר מסיליקון ולשמן, להעביר את כל התערובת לתבנית ולהכניס לתנור לאפייה.
אפשר להשתמש בתבניות אינגליש קייק.
לאחר האפייה ניתן לבזוק אבקת סוכר.
הפעם – ערבבתי 50 גרם אבקת סוכר עם 1 כף של מים מהברז וערבבתי היטב, עד אשר התערובת הופכת לנוזלית, אם צריך אפשר להוסיף עוד טיפת מים. לאחר כמה דקות שפכתי על העוגה מסביב בתנועות של זליגה.
תכינו תכינו, תקבלו מלא מחמאות♥
אבל, אבל, אבל, זה לא טבעוני…. 🙁
גם אני התבעסתי על הביצים… 🙁
היי ורד, אני מצטערת אבל העוגה היא פרווה, לא טבעונית. שנה טובה
את צודקת, אכן העוגה אינה טבעונית, הכוונה הייתה לרשום שהעוגה היא פרווה. איתך הסליחה
2 כוסות סוכר זה ממש הרבה!!!! אפשר כוס אחת??
היי ענת,
בעיקרון אפשר להפחית מכמות הסוכר, כוס ועוד טיפה לשימוש.
וואו איזה עוגה מעולה!!! כולם בבית ממש עפים עליה! תודה:)))
היי שלי,
יופי שהכנת , שמחה שכולם אוהבים את עוגת הגזר. בכיף
אם אתה מוריד כוס סוכר מהמתכון האם צריך בשביל הנפח להוסיף משהו אחר?
היי, ניתן להפחית מכמות הסוכר, אין צורך להוסיף תחליף
עוגה מעולה !השתמשתי בכוס סוכר אחת והזלפתי כפית מייפל מעל כל אינגליש קיק יצא אש וכן בהגשה עשיתי את הערבוב עם האבקת סוכר והמים
היי לילי, מרגשת את. שמחה לדעת שעשית שידרוגים ויצא לך טעים
היי יהודית
תגידי אם אין לי קמח תפוח ורק קמח רגיל מה אני צריכה לעשות?
היי אנה, אם אין לך קמח תופח, תשתמשי בקמח רגיל ותוסיפי שקית אבקת אפיה
היי יהודית,
ראיתי שאם אין לי קמח תופח להוסיף שקית אבקת אפייה, השאלה אם שקית על כל כוס קמח או לכל המתכון בכלל?
היי סטפני, שקית אבקת אפיה לכל המתכון.
כמה תבניות אינגליש קייק יוצאות?
היי, 2 תבניות אינגליש קייק לעוגת הגזר
תודה רבה! מתכון מעולה!
לא נשאר כלום לשבת:)
היי רבקה, אני שמחה שאהבת את המתכון, כיף שמכינים והכל מתחסל מיד
נראה שיש טעויות במתכון. כפית מלח ? הרבה יותר מדי. כפית סודה בנוסף על קמח תופח ? יצאה עוגה מ ז ע ז ע ת . חבל. מטעויות לומדים.
את יכולה להסתכל על התגובות, העוגה טעימה ומושלמת
גם לי נראה שכפית מחל זה הרבה לא הבנתי למה שמים רק בסוף את הביצים בשונה מעוגות אחרות שקודם שמים בימים
היי כרמית, אם נראה לך שכפית מחוקה של מלח זה יותר מידי אז תפחיתי מהכמות.
את הביצים מוסיפים לפני שמכניסים את הגזר המגורר, כל השלבים נכונים.