עוגת גבינה ומוס נוגט
עוגת גבינה ומוס נוגט – מסוג העוגות שקשה להפסיק ליישר, בזכות 4 שכבות של עונג צרוף

 

העוגה שהייתה כוכבת בבלוג הקודם, ואתם כל הזמן ממבקשים ממני את המתכון.

 

תחתית העוגה מביסקוויטים ושוקולד נוגט, שכבה שניה עוגת גבינה אפויה, שכבה שלישית קרם נוגט, שכבה רביעית גנאש מריר.

החלטתי לצלם מחדש ולרשום כאן את המתכון, תהנו מלא מלא. אל תשכחו לצלם ולתייג אותי.

 

יהלי נכדי היקר הגיע אלי לחופשה, שבועיים היינו יחד. טיילנו, היינו בים, אכלנו במסעדות שהוא אוהב.

הכי היה לי כיף שהוא כל הזמן ביקש לאכול מהעוגה. "סבתא, תכיני את העוגה שיהיה לי לקחת הביתה."

 

אני בטוחה שהעוגה תככב אצלכם ותקבלו עליה מלא מחמאות.

באהבה ממני יהודית

 

עוגת גבינה ומוס נוגט

העוגה המושלמת

החומרים להכנת עוגת הגבינה. לתחתית הביסקוויטים, טוחנים 20 פתי בר, מוסיפים 00 גרם חמאה מומסת וכף ממרח נוגט או ממרח נוטלה, מערבבים ומרפדים תבנית מספר 24 ומעבירים למקפיא.

בקערה: גבינה ושמנת חמוצה, מוסיפים סוכר וסוכר וניל וטורפים היטב

מוסיפים לתערובת את הביצים וטורפים עד להטמעה

מוסיפים קורנפלור ומערבבים, הכי טוב עם מטרף ככה לא יהיו גושים.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ומוזגים את התערובת על הביסקוויטים. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, אפייה של עד ארבעים דקות או עד שהעוגה מתייצבת ולא יותר.

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל, מוסיפים 1 כף ממרח נוגט או נוטלה, מערבבים עד שהתערובת חלקה ולא יותר

מורחים את קרם הנוגט על פני העוגה שהתקררה בנתיים

מכינים גנאש שוקולד מריר, מוציאים את העוגה מהמקרר ומוזגים עליה את הגנאש בעדינות

מוציאים מהמקרר ומקשטים עם שוקולד מגורר. לוקחים חפיסת שוקולד ובעזרת קולפן ירקות מגרדים לפירורים

פורסים ומגישים: טובלים סכין בכוס עם מים חמים, מנגבים טיפה וחותכים מהעוגה.

מתכון להכנת עוגת גבינה וקרם נוגט

החומרים לתחתית:

20 יחידות ביסקוויטים פתי בר

50 גרם חמאה מומסת

1כף ממרח נוגט או נוטלה

מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה והשוקולד, משטחים בתבנית מספר 24 משומנת, מכניסים את התבנית בנתיים למקפיא.

 

החומרים לעוגת הגבינה:

500 גרם גבינה לבנה

שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

3 ביצים L

2 כפות קורנפלור

בקערה: שמים את הגבינה והשמנת חמוצה, שופכים מעל את הסוכר והסוכר וניל וטורפים היטב.

טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת הגבינה עד להטמעה.

מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עם מטרפה עד שאין גושים.

מוציאים את התבנית מהמקפיא, מוזגים מעל שכבת הביסקוויטים את תערובת הגבינה.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה 40 דקות או עד שהעוגה לא רוטטת.

לאחר אפייה מוציאים מהתנור ומצננים בחוץ (אפשרי במקרר).

החומרים לקרם נוגט:

1 קופסה שמנת מתוקה (250 גרם)

כף אינסטנט פודינג וניל

1 כף גדושה ממרח נוגט או נוטלה

בקערת מערבל מוזגים את השמנת מתוקה ואת האינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד ליציבות.

מכניסים לקערה  כף ממרח שוקולד נוגט או נוטלה ומערבבים עד שהקרם נעשה חלק.

מוציאים את התבנית מהמקרר, משטחים את כל הקרם נוגט על העוגה.

עכשיו ניתן להכניס את העוגה למקפיא עד שנכין את הגנאש.

החומרים לגנאש:

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

חצי קופסה שמנת מתוקה (140 גרם)

מביאים את השמנת מתוקה לסף רתיחה, מוזגים על השוקולד מריר, מחכים דקה ואז טורפים היטב.

נקבל שוקולד חלק ומבריק.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ומוזגים על העוגה את הגנאש, מטלטלים בעדינות שהשוקולד יגיע לכל הצדדים.

מכניסים למקרר כדי שהגנאש יתייצב.

קישוט:

אפשר לגרד בעזרת קולפן של ירקות טבלה של שוקולד מריר ולפזר על הגנאש שהתייצב בנתיים.

 

טיפים והערות:

1.אפשר להשתמש בממרח נוגט, או נוטלה, או השחר

2.לקישוט מלמעלה אפשר להשתמש בשוקולד לבן, בשוקולד חלב או מריר

3. לא לייבש את העוגה בזמן האפייה, עדיף שתהיה מעט קרמית

4. אפשר להשתמש בביסקוויטים פתי בר ו 100 גרם חמאה, לא חובה להוסיף ממרח שוקולד

 

 

———————————————————————————————————————————

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן