עוגת גבינה אפויה קצפת ופירות יער
עוגת גבינה אפויה מהטובות שתאכלו – עם הר של קצפת ופירות העונה

בכל שנה בחג השבועות, אני מחפשת איך לחדש את המתכונים, נותנת חופש לחלומות שלי להתגשם.

מכינה ויוצרת, והעוגה שתמיד תגנוב את ההצגה זו עוגת הגבינה. זה לא משנה אם היא עם ציפוי של קצפת, או אפויה או קרה עם שוקולד.

אז קבלו את עוגת הגבינה שלי – העוגה שממש אוהבים אצלי בבית. הפעם השתמשתי בגבינות  לבנות 5% של תנובה.

עוגת הגבינה עם 2 אופציות לתחתית העוגה:

  1. עם בצק שאני הכנתי,  לאחר קירור מרדדים ומכניסים לתבנית לאפיה.
  2. עם ביסקוויטים טחונים וחמאה – זו האפשרות הכי קלה ומהירה למי שלא רוצה לעבוד קשה, בלי אפיה מוקדמת.

אתם תחליטו להכין בין שתי האופציות, הכל לפי הנוחות והקלות בשבילכם!

השנה החלטתי שאני חייבת שיצלמו לי את עוגת שבועות, לא בסטודיו הביתי שלי אלא בצורה מקצועית.

בבוקר נכנסנו לאוטו, עדילי, אני וגם שקדי התינוקי. העמסנו את האוטו בכל טוב ושמנו פעמנו לתל אביב לסטודיו לצילום.

חוויה נדירה, מרגשת ומעצימה, במיוחד מלמדת ומעשירה. רציתי לשמח אתכם עם צילומים יפים.

על הדרך גם אני הצטלמתי- היה מויי כייף.

המתכון בשיתוף חברת תנובה.

מאחלת לכולם חג שבועות שמח טעים ומהנה.

עוגת גבינה אפויה קצפת ופירות יער

החומרים להכנת העוגה

בקערה מכינים את הבצק: קמח, חמאה, אבקת סוכר וחלמון, לשים עד לקבלת בצק רך

מניילנים את הבצק, מכניסים למקרר לשעה להתמצקות

משמנים תבנית, מחממים את התנור על 180 מעלות – מוציאים מהמקרר את הבצק, מרדדים לעלה על משטח מקומח בגובה 1 ס"מ

מסמנים עיגול עם התבנית שאופים איתה

מעבירים את הבצק לתבנית משומנת, מהדקים ובעזרת סכין מורידים עודפי בצק. דוקרים את הבצק. מעבירים לאפייה בתנור 15-20 דקות עד שהבצק מזהיב בשוליים.

מחממים תנור על 160 מעלות. מעבירים לקערה את הגבינות

את השמנת החמוצה ומחצית מהסוכר

מכניסים קורנפלור ותמצית וניל, טורפים היטב.

מכניסים לקערת מערבל עם המטרף, את הביצים ואת הסוכר, טורפים על מהירות בינונית עד אשר הקצף מלבין ונעשה תפוח

הביצים והסוכר לאחר הקצפה

מעבירים את קצף הביצים לתערובת הגבינות ב 3 פעימות, בתנועות עטיפה עדינות, עד אשר כל הקצף נבלע והתערובת נעשית אחידה

מעבירים לתבנית ואופים כ 50-60 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז. מצננים את העוגה ומעבירים למקרר להתייצבות.

 

מזלפים קצפת על העוגה: שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, מעט חלב

 

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה

תבנית עגולה בקוטר 24/26 ס"מ

לתחתית:

1 כוס קמח (לפי כוס מדידה)

חצי שקית אבקת סוכר (50 גרם)

100 גרם חמאה תנובה

חצי חלמון ביצה

למלית:

2 מיכלים גבינה לבנה (סה"כ 500 גרם) 5% של תנובה

2 מיכלים (סה"כ 400 גרם) שמנת חמוצה 15% של תנובה

1 כוס סוכר

3 כפות קורנפלור

כפית תמצית וניל

5 ביצים

לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 גרם)  38% של השף הלבן

2 כפות אבקת סוכר

חצי כוס חלב

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

פירות יער: דובדבנים או אוכמניות, או פטל, אפשרי תותים

ההכנה:

בקערה או במעבד מזון, שמים את אבקת הסוכר, חמאה וקמח ומעבדים לפירורים.

מוסיפים את חצי החלמון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדור פחוס, עוטפים בניילון נצמד.

מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים.

מחממים את התנור על 180 מעלות. משמנים תבנית אפייה מספר 24. מוציאים את הבצק מהמקרר.

מקמחים את משטח העבודה וגם את המערוך. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1 ס"מ.

מעבירים לתבנית משומנת, מהדקים ובעזרת סכין מורידים עודפי בצק.

אופים 15-20 דקות עד שהבצק מזהיב קלות בשוליו. מוציאים מהתנור.

לתערובת הגבינות:

מחממים את התנור על 170 מעלות.

מעבירים לקערה, את הגבינה והשמנת חמוצה, את מחצית הסוכר וטורפים היטב.

מוסיפים לתערובת את תמצית הוניל והקורנפלור, טורפים עד שהקורנפלור נטמע בגבינות.

בקערת מיקסר טורפים את הביצים עם מחצית כוס הסוכר שנותרה, מקבלים קציפה תפוחה ובהירה.

מוסיפים את קציפת הביצים לתערובת הגבינות ב 3 פעימות, מערבבים בתנועות עטיפה עדינות עד אשר התערובת אחידה ולא יותר.

יוצקים את התערובת שבקערה לתבנית על בסיס הבצק האפוי.

אופים 50-60 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז.

מצננים את העוגה ומעבירים למקרר.

הכנת הקצפת:

במיקסר עם מקצף, מקציפים את השמנת מתוקה, חלב, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל.

לאחר 4-5 דקות של הקצפה מקבלים קצפת יציבה, הקצפת יתר פוגמת.

ניתן למרוח את הקצפת על העוגה בעזרת פלטה או כף.

ניתן לזלף את הקצפת, מכניסים לשק זילוף עם צנטר עגול או צנטר פרח.

לקישוט:

פירות יער כמו אוכמניות, פטל, דובדבנים, או תותים בעונה

 שידרוגים לגבי עוגת הגבינה האפויה:

  1. אפשר להכין את התחתית עם 15 פתי בר טחונים או מרוסקים, להמיס 100 גרם חמאה ולערבב עם הביסקוויטים, לרפד את התבנית עם הביסקוויטים הטחונים, להכניס למקפיא עד אשר נכין את תערובת הגבינה.
  2. אפשרי לא להקציף את הביצים, ניתן לטרוף ידני במזלג,  להכניס אותן ישירות לתערובת הגבינה ולערבב עד להטמעה.

הערות:

  1. בעיקרון אני מוסיפה לכל עוגות הגבינה שלי 2 כפות של מיץ לימון וקמצוץ גרידת לימון. תנסו ותיראו שהעוגה יוצאת מעט חמצמצה עם ריח לימוני משגע.
  2. בעוגות גבינה רצוי להוציא את הגבינות והשמנת חמוצה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה, כנ"ל לגבי הביצים. כשהגבינות בטמפרטורת החדר יותר קל להטמיע אותן ביתר החומרים, לא מפעילים לחץ ואז התערובת מתמסרת לערבוב.
  3. רצוי לאפות בטמפרטורה נמוכה, ככה הן לא מקבלות מכת חום ומתפוצצות, עדיף לתת לעוגה לתפוח בניחותה.
  4. מבחינת תוספת עמילנית או קמח, אני מעדיפה קמח או קורנפלור, לפעמים את שניהם ביחד. הם סופחים את נוזלי הגבינה בצורה טובה מאוד.
  5. אם אתם רוצים שהעוגה תשתחרר טוב מהתבנית, תשימו מסביב נייר אפיה, משמנים את התבנית ולא את הנייר, מצמידים לדופן, לאחר מכן מוזגים את התערובת. השוליים יוצאים לבנים, והעוגה משתחררת בקלות. ואין מה לדבר שהעוגה יכולה לטפס למעלה ולא לצנוח כי יש לה במה להיאחז.
  6. עוגות גבינה יש לקרר באופן מוחלט לאחר האפייה, רק לאחר מכן מכניסים למקרר.

 

—————————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

2 Comments

  • שירה הגיב:

    היי יהודית, קודם כל אני מאוד נהננת מהמתכונים שלך
    שאלה לגבי האפייה של העוגת גבינה-יש צורך בהכנסת כלי מים בתנןר ככה שיהיו אדים?
    ובנוסף את אופה על טורבו או רגיל?

    • Judith הגיב:

      היי שירה, את העוגה אופים בתנור רגיל
      ישנה אפשרות לשים כלי עם מים, במקרה הזה אין צורך

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן