עוגת אורז פרסי עם תפוחי אדמה ושמיר
עוגת אורז עם תחתית של תפוחי אדמה קריספיים – עם שמיר ובצל מטוגנים שעושים ללקק את האצבעות

ידוע שהפרסים אוהבים להכין את האורז עם תפוחי האדמה בתחתית הסיר – אין יום שלא מבקשים ממני להכין, כולל העוקבים שפוגשים אותי בסופר וברחוב.

 

המתכון הופיע בבלוגים הקודמים שלי, כאשר רציתי להעלות את הסרטונים לאינסטגרם עם הקישור למתכון – הבנתי שלא העלתי לבלוג החדש, בנתיים הכל נמחק.

אז הנה, צילמתי הכל מחדש ומעלה לכם כאן את המתכון האהוב והטעים.

 

בצהרי החג, אני במרתון של בישולים ואפייה, עדי מתקשרת להודיע שהיא לא חשה בטוב, "אמא, אני כל כך מצטערת, אני יודעת שכל השבוע את טורחת לערב חג, נראה לי שלא נגיע."

תאמינו לי, ברגע שהיא הודיעה שהיא לא בקו הבריאות נקשרו לי הידיים, לא יכולתי כבר להמשיך בבישולים, פשוט התיישבתי ולקחתי פסק זמן, לנשום וגם להירגע, הדמעות כבר זלגו מעצמן.

 

גם בפסח היינו לבד בגלל הקורונה וגם עכשיו בראש השנה, דודי עם משפחתו גרים בקרית מוצקין שהיא רחוקה יחסית, עדי גרה קרוב.

כל כך שמחתי שהם יגיעו ונהיה ביחד לחגוג את תחילת השנה החדשה.

לאחר שסיימתי לבשל והסירים התקררו מעט, לקחתי קופסאות אוכל, פירקתי את כל הסירים ושלחתי את האוכל העוגות והסלטים עם דור שהגיע לקחת.

 

בערב ישבנו לשולחן, אישי כמו תמיד מחמיא, "האוכל מאוד טעים". מקווה שבחג הבא נשב כולנו יחד.

 

אחד התבשילים שהכנתי, אורז פרסי עם תפוחי אדמה ושמיר, או כמו שאני אומרת "עוגת אורז" בגלל שהופכים את הסיר על צלחת והעוגה נחלצת בשלמותה. אני אוהבת להגיש אותה כמו עוגה, הפעם נאלצתי לחלק אותה, כמו את כל שאר התבשילים.

 

הכל מתגמד, אנחנו מבקשים רק בריאות אמן

שתהיה לכם שנה טובה ומאושרת

באהבה♥

עוגת אורז פרסי עם תפוחי אדמה ושמיר

החומרים להכנה

מבשלים 2 כוסות אורז שטוף, מסננים מהמים

בסיר עמוק בינוני: שמן, כורכום, מים, מלח, מערבבים ומביאים לרתיחה, מוציאים מחצית מהרוטב לכוס, שמים בצד

על הרוטב בסיר מניחים פלחים של תפוחי אדמה

על תפוחי האדמה מניחים עיגולי בצל

שמים מחצית מהאורז המבושל על תפוחי האדמה, מהדקים את האורז

במחבת: מטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים שמיר קצוץ, כוסברה קצוצה מטגנים קלות, ממליחים

מפזרים את השמיר והכוסברה המטוגנים על האורז

שמים את יתרת האורז על השמיר, מהדקים היטב, מכסים עם מגבת ועם המכסה של הסיר, מאדים על אש נמוכה כ עשרים דקות

מוזגים על האורז את הרוטב הצהוב שהשארנו בצד, מכסים שוב את הסיר ומאדים עוד כ 10 דקות על אש קטנה

חותכים כמו עוגה ומגישים

 

מתכון להכנת עוגת אורז פרסי עם תפוחי אדמה

החומרים:

2 כוסות אורז בסמטי קלאסי שטוף

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לעיגולים

1 בצל שלם קלוף  חתוך לעיגולים

חופן של שמיר קצוץ

חופן של כוסברה קצוצה (מי שלא אוהב לא חובה)

1 בצל קטן קצוץ

כף שמן לטיגון הבצל והשמיר

תבלינים:

כפית גדושה של כורכום

חצי כפית מלח

קורט פלפל שחור

כף שמן

שלושת רבעי כוס מים

ההכנה:

בסיר עמוק מוזגים מים עד מחציתו, מביאים לרתיחה, שמים 2 כפיות של מלח ומערבבים, לאחר רתיחה מוסיפים את האורז

מבשלים לחצי בישול, אבל שעדיין יהיה רך, מסננים מהמים ומשאירים בצד.

בסיר עמוק בינוני שדומה כמו לסיר עוגה, שמים כף שמן, כפית גדושה של כורכום, קורט פלפל שחור, שלושת רבע כוס מים, מערבבים מביאים לרתיחה. מוציאים מחצית מהנוזלים לקערה קטנה, שמים בצד.

באותו הסיר שנשארו הנוזלים, מטלטלים מעט את הרוטב בסיר (זה עושה את הסימנים היפים מסביב) מניחים את פלחי תפוחי האדמה בצורה מעגלית יפה, מעל מניחים את עיגולי הבצל.

במחבת: שמים כף גדושה של שמן, בצל קצוץ ומתחילים לטגן עד שקיפות, מוסיפים את השמיר והכוסברה הקצוצים, מתבלים במלח ומערבבים קלות. מכבים את האש.

לסיר עם תפוחי האדמה והבצל, נוסיף מחצית מכמות האורז המבושל, נהדק את האורז, מעל מפזרים את תערובת הירוקים השמיר והכוסברה, את יתרת האורז שמים מעל ומהדקים היטב.

שמים מגבת מטבח על האורז, מכסים עם מכסה של הסיר, מאדים על אש קטנה כעשרים דקות.

לאחר מכן פותחים את הסיר, מוזגים על האורז את הרוטב הצהוב שהשארנו בצד, סוגרים מכסה ומאדים עוד כ 10 דקות על אש קטנה.

לאחר כחמש עשר דקות, לוקחים צלחת הגשה גדולה מהסיר, מניחים אותה על הסיר הפתוח, בזהירות הופכים את הסיר, אתם תשמעו את עוגת האורז מתגלשת לצלחת.

תהנו מתבשיל אורז משגע! בטוחה שתכינו בחגים וגם בשבתות

שנה טובה ומתוקה

 

טיפים:

1.לא חייבים להכין עם כוסברה, אני יודעת שיש כאלה שרגישים.

2.תטלטלו את הרוטב למחצית הסיר, זה עושה את הסימנים הצהובים היפים

3.לאדות על אש קטנה בינונית כדי שתפוחי האדמה לא ישרפו

4.עדיף להשתמש בתפוחי אדמה עם הקליפה החומה

5.תשתמשו בצלחת הגשה שתהיה גדולה יותר מפתח הסיר, ככה יהיה לאורז מקום להתגלש בזמן שתהפכו את הסיר

 

 

——————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן