עוגיות רחת לוקום טעימות
עוגיות רחת לוקום כל כך טעימות וקריספיות, שמכינים מבצק עדין, גמיש וממש נוח לעבודה. מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

אני יוצאת לקניות ופוגשת אנשים בסופר, מיד מזהים אותי וניגשים לדבר, משתפים אותי במתכונים שהם מכינים מהבלוג

מרעיפים מלא אהבה וחיבה♥

הבקשה של כולם "מה עם עוגיות רחת הלוקום שלך, מדוע הם לא עלו לבלוג החדש שלך? מיד פישפשתי והם לגמרי צודקים!

לאחרונה אני מכינה שוב את כל המתכונים, מצלמת, עורכת ומעלה לבלוג.

המתכון המקורי שייך לאליס בן נעים היקרה! בזמנו פניתי אליה וביקשתי מתכון טוב לעוגיות רחת לוקום.

היא מצידה ישר שלפה מהמותן את המתכון והסבירה לי בפרוטרוט כיצד להכין את הבצק. מיד עצרתי אותה.

קודם כל חכי שאני אקח דף ועט על מנת לרשום, כי  מחר אני לא אזכור מה שאמרת!

הבצק בזמן הרידוד יוצא כמו דף דק של נייר, מעולם לא נתקלתי בבצק כזה רך נעים, יפה וידידותי.

העוגיות יצאו טעימות וגם יפות, תודה רבה לאליס על מתכון כזה נפלא! אוהבת אותך על כל מה שאת.

אתם קוראי היקרים! מצפה לראות את היצירות והשיתופים שלכם. אשמח שתעקבו אחרי גם באינסטגרם ובסטורי

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

אני מעלה סרטונים על אופן הכנת המתכונים במטבח הביתי שלי! רוצו להכין, מבטיחה שתהנו.

אוהבת אתכם ומאחלת לכולם חג פורים שמח♥

עוגיות רחת לוקום טעימות

החומרים להכנת העוגיות – אפשר להשתמש גם ברחת לוקום לבנה או כל צבע אחר.

בקערה גדולה: מרגרינה רכה, סוכר, שמרים וקורט מלח. מוסיפים מים

מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש עד שמקבלים בצק רך וגמיש, אפשר ללוש וכאשר התערובת נעשית פירורית, להוריד למשטח עבודה וללוש לבצק.

יוצרים כדור ומכסים, משאירים למנוחה של 10 דקות

חותכים את הרחת לוקום לרצועות, מגלגלים כל רצועה במעט קמח, מגלגלים בשתי כפות הידיים לצורת נחש

 

יוצרים מהבצק מעין נקניק ארוך, אפשר לחצות את הבצק ל 2 ולהתחיל לעבוד עם החלק הראשון

חוצים את הנקניק לכל האורך, מקבלים 2 רצועות, לאחר מכן חותכים לרוחב לריבועים

מגלגלים כל ריבוע לכדור

מרדדים כל כדור לאורך עם מערוך, מניחים לרוחב את רצועת הלוקום ומגלגלים לסיגר

מניחים בתבנית במרווחים, לא להצמיד

לאפות את העוגיות עד הזהבה ואפילו פחות, לקרר לגמרי ולאחר מכן לפזר אבקת סוכר

טעימות בטירוף

 

מתכון לעוגיות רחת לוקום

החומרים לבצק (כ-90 עוגיות):

2 חבילות מרגרינה רכה
כפית סוכר
1/4 כפית שמרית
קורט מלח
3/4 כוס מים רגילים
3/4 שקית של קמח לבן רגיל (אפשר להוציא משקית הקמח השלמה של 1 ק"ג ) שתיים וחצי כוסות קמח מיותרים.

למילוי:

רחת לוקום
מעט קמח לגלגול

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן הכנת הבצק:

בקערה גדולה מכניסים 2 חבילות מרגרינה רכה (400 גרם), כפית סוכר, 1/4 כפית שמרית וקורט מלח.
מוסיפים את המים ומתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש עד אשר מתקבל בצק רך וגמיש.
מכדררים את הבצק ומכסים עם מגבת. מניחים לבצק לנוח במשך 10 דקות.

 הכנת העוגייה ומילוי:

בינתיים לוקחים עיגולים קטנים מהלוקום וטובלים בטיפת קמח. מגלגלים עם שתי ידיים לצורת נחש (כמו בתמונה).
קורצים עיגולים מהבצק ומכדררים כל עיגול. מפזרים קמח על משטח העבודה וגם על המערוך.
מרדדים לעלה עגול ודק, מניחים בקצה את הרחת לוקום ומתחילים לגלגל לצורת סיגר.
מניחים את העוגיות בתבנית על נייר אפיה.
מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים רק עד אשר הקצוות והתחתית מזהיבים ולא יותר.
לאחר הוצאת התבניות מהתנור מקררים באופן מוחלט (מאחר והלוקום חם) .
מפזרים מעל העוגיות אבקת סוכר.

 

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן