עוגיות קוקיס של יהלי
עוגיות קוקיס עם שוקולד מריר כמו של פעם!במילוי של שוקולד קינדר – כאלה שמנשנשים בכל השבוע

 

העוגיות שיהלי הנכד המתוקי שלי אוהב, הפעם עם שידרוג מושחת. כל עוגיה קיבלה מילוי של חתיכת קינדר במילוי חלב.

הסיפור מאוד ישן: נלקח מהבלוג הקודם שלי, מספר שנים לפני הקורונה הזאת

כשהחופש מגיע, יהלי מתייצב אצל סבתא יהודית שאוהבת אותו♥ ומה אנחנו מכינים ֹֹֹֹֹ- קוקיס, כאלה טעימים שכל ילד קטן וגם גדול ייהנה ממנו.

יהלי שלי תמיד לוקח כסא מהדלפק, מוריד את הכרית ועומד על הכסא, לפני זה הוא כבר שטף את הידיים ומחכה למשימות שסבתא נותנת לו.

האושר הגדול הוא לשמוע אותו אומר, ווואוו……גם אמא מכינה עוגה עם קקאו, הוא יודע כבר להבחין ולהבדיל בין כל חומרי הגלם.

המתכון של העוגיות כבר ישן נושן, אבל עם יהלי זו הפעם הראשונה, כי הקטנטן כבר גדל והכי כיף להכין איתו עוגיות.

המחמאה הכי גדולה ממנו הייתה, "סבתא זה טעים".

 

בנתיים השנים עברו, רציתי להכין את המתכון, בדקתי וראיתי שהוא נשאר בבלוג הקודם ולא עבר לכאן.

הפעם שידרגתי את העוגיות, הכנסתי לתוכן חתיכות של שוקולד קינדר, אתם יכולים להשתמש בכל מה שיש לכם בבית.

כמו תמיד, צילמתי מחדש, הכנתי סרטונים שיעלו לסטורי, כתבתי וערכתי שוב את המתכון.

 

בערב עדי שולחת לי הודעת ווטסאפ, אני פותחת ושומעת את נועם הקטנה אומרת, "סבתא, את יודעת שהבטחות צריך לקיים!"

היא כל כך צודקת, הבטחתי לה שאבוא אליהם בערב לבקר אותם. מיד שמתי עלי מעיל ומסיכה, מילאתי סל עם כל מה שהבטחתי להביא.

כשהגעתי נועם פתחה את קופסת העוגיות, התיישבה על כסא והתחילה בטעימות, "זה ממש טעים".

הקטנים האלה גורמים לי להתרגש.

 

יום חמישי היום, הכי כיף להכין עוגיות לכבוד שבת חורפית, כאלה שהולכות נהדר עם תה ונענע, או קפה ֹֹואפילו כוס שוקו חם.

באהבה ♥ סופ"ש מקסים וטעים

 

עוגיות קוקיס של יהלי

החומרים להכנת העוגיות

בקערה: חמאה רכה וסוכר, טורפים עד אשר מקבלים קרם חלק

מוסיפים לתערובת: ביצה, תמצית וניל וסילאן, מערבבים היטב

התערובת נעשית רכה ודלילה

מוסיפים את היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפיה ומלח. מערבבים עד אשר כל היבשים נטמעים בתערובת

קוצצים שוקולד מריר

מעבירים את השוקולד הקצוץ לקערה ומערבבים קלות.

מכסים את הקערה, מכניסים למקרר לרבע שעה

לוקחים חופן מהתערובת בעזרת יד רטובה, מגלגלים בין 2 כפות ידיים ויוצרים כדורים. מקבלים 30 עוגיות

נועצים באמצע כל עוגייה חתיכה של שוקולד טעים, אני השתמשתי בשוקולד קינדר. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, זמן אפייה כ 12-15 דקות, לא לייבש את העוגיות, הן מתקשות בחוץ.

נותנים לעוגיות להתקרר, אחר כך מתחילים לזלול

 

מתכון להכנת עוגיות קוקיס של יהלי

החומרים: לפי כוס מדידה

כוס ורבע קמח לבן

שליש כוס קקאו

1 כפית אבקת אפיה ( לא יותר )

קורט מלח

125 גרם חמאה רכה ( תוציאו אותה מהמקרר ותניחו על השיש כרבע שעה, או תרככו במיקרוגל בפולסים)

1 כוס סוכר חום כהה

1 ביצה L

כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל

1 כף גדושה של סילאן

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס ( אל תשתמשו בשוקולד צ'יפס במקרה הזה )

אופן ההכנה:

בקערה בינונית: מכניסים את החמאה הרכה ואת הסוכר, טורפים עם מטרף, או מערבבים עד שמקבלים תערובת קרמית.

מוסיפים את הביצה, הסילאן ותמצית הוניל, מערבבים עד לקבלת קרם חלק.

בקערה נפרדת: מנפים את הקמח והקקאו, מוסיפים אבקת אפיה ומלח ומערבבים. מוסיפים את כל היבשים לקערה ומערבבים עד שכל היבשים נטמעים.

קוצצים  את השוקולד בעזרת סכין, מוסיפים  לתערובת תוך כדי ערבוב קל.

מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לרבע שעה.

בנתיים מחממים את התנור על 170 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה, בקערה קטנה שמים מעט מים, מרטיבים קלות את כף היד, לוקחים חופן קטן מהתערובת, מגלגלים לכדור.

מניחים את הכדורים בתבנית עם מרווחים.

מניחים מעל כל כדור חתיכת שוקולד ממולא, כל שוקולד שיש לכם בבית, אני השתמשתי בקינדר של הילדים.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, זמן אפייה של 12-15 דקות ולא יותר, העוגיות מתקשות בחוץ ונעשות קריספיות.

בכל פעם שממלאים מגש ומכניסים לתנור, יש להכניס את הקערה עם החומר שנותר למקרר (בחודשי הקיץ החמים).

מקבלים כ 30 עוגיות קוקיס טעימות.

לאחר קירור מוחלט ניתן להכניס את העוגיות לקופסה, אם יישאר לכם משהו בכלל לאחר הנישנושים♥♥♥

 

—————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

 

2 Comments

  • פ הגיב:

    היי, רציתי לדעת האם הטעם של הסילאן מורגש כי החבר'ה אצלי פחות אוהבים.. במידה וכן במה אפשר להמיר? תודה!!

  • Judith הגיב:

    היי, אפשרי להחליף את הסילאן בדבש אם זה מתאים לך.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן