עוגיות קוקיס שוקולד לבן ומריר
עוגיות קוקיס כמו של פעם! מנוקדות בשוקולד לבן ושוקולד מריר, בטעם משגע!

בוקר יום ראשון, אני מקבלת הודעת ווטסאפ – "אמא, אני מביאה את נועם יש לה חום".

תוך דקות ספורות אני כבר מאורגנת ומחכה להם בחצר, דור מכניס את נועם הביתה.

אחרי שניסיתי כמה פעמים לשכנע אותה לאכול, או לשתות רק טיפת מים.

נתתי לה נורופן, תרופת פלא! התחלנו לשחק עם הצעצועים, קראנו ספר "הלו הלו אבא".

לפתע נועם אומרת לי, סבתא… אני רוצה לעזור לך להכין עוגיות!

מיד הוצאתי את כל המצרכים של עוגיות הקוקיס המתוכננות! העמדתי אותה על כסא שיהיה לה נוח.

אני מסבירה לה על כל חומרי הגלם ומה תפקידם במתכון. על השוקולד היא לא וויתרה, לקחה ביס וזהו.

העוגיות יצאו מהתנור, שתינו תה ואכלנו מהעוגייה, זאת אומרת אני ואישי אכלנו, הפיצי הקטנה רק טעמה.

בערב באו לקחת אותה,  היא הכריזה בקול שהעוגיות "זה משגע"!

מפה לשם צילמתי לכם את שלבי ההכנה כדי שגם אתם תהנו!

שתפו חברים, אשמח שתגיבו כדי שאדע שביקרתם כאן♥ אוהבת אתכם

עוגיות קוקיס שוקולד לבן ומריר

החומרים להכנת העוגיות

במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מכניסים סוכר חום וחמאה רכה ומעבדים לקרם

מוסיפים סילאן

מוסיפים תמצית וניל

מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל

מוסיפים קמח קקאו ואבקת אפיה ומערבלים עד איחוד

מוסיפים שוקולד לבן קצוץ ושוקולד מריר קצוץ, מערבלים כחצי דקה עד לאיחוד

מעבירים את התערובת לקערה, מכניסים למקרר מכוסה לשעה

עם כף לוקחים מעט מהתערובת, מרטיבים טיפה את האצבעות, יוצרים כדורים

מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, יש לשמור על רווחים מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 15 דקות יש לשים לב העוגיות נאפות מהר.

לאחר קירור מוחלט להכניס לקופסא אטומה. מקבלים 30-32 קוקיס

מתכון להכנת עוגיות קוקיס שוקולד לבן ומריר

נקבל 30-32 קוקיס טעימות

חומרים:

כוס ורבע קמח לבן

שליש כוס קקאו

1 כפית אבקת אפיה ( לא יותר )

קורט מלח

125 גרם חמאה רכה ( תוציאו אותה מהמקרר ותניחו על השיש כרבע שעה)

1 כוס סוכר חום כהה

1 ביצה L

כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל

1 כף גדושה של סילאן

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס, אפשר לערבב עם שוקולד לבן קצוץ

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה  או במעבד מזון, להכניס את החמאה הרכה ואת הסוכר, לערבל עד אשר מקבלים קרם קליל ובהיר.

להוסיף את הסילאן, הוניל והביצה, לערבל עד אשר נקבל קרם חלק, לעצור את פעולת המערבל. לקחת מרית ( מלקק ) ולגרד את התערובת מסביב.

בקערה נפרדת: לנפות את הקמח והקקאו, להוסיף אבקת אפיה ומלח ולערבב. להוסיף את היבשים לתערובת שבמיקסר, לערבל כדקה עד אשר כל הקמח נטמע בתערובת.

לקצוץ את השוקולד ולהוסיף לתערובת תוך כדי ערבול קצר. להכניס את הקערה למקרר לשעה, בקיץ אפשר למקפיא.

לרפד תבנית בנייר אפייה, לקחת כף של גלידה או כף רגילה ולהוציא כמות של חומר מהקערה, לטבול מעט את האצבעות במים ( להכין קערית עם מים מראש ) לגלגל וליצור כדור, להניח את העוגיות במרווחים, העוגייה מתרחבת בזמן האפייה, אנחנו לא נרצה שהעוגיות תדבקנה אחת לשנייה.

בכל פעם שממלאים מגש ומכניסים לתנור, יש להכניס את הקערה עם העיסה למקרר כדי שהחומר לא יהיה רך מידי.

להכניס לתנור שחומם מראש, זמן אפיה כ15 דקות ( תלוי בתנור שלכם) מנסיון אין צורך לאפות יתר על המידה. העוגיות מתקשות בחוץ ונעשות קריספיות.

 

לאחר קירור מוחלט ניתן להכניס את העוגיות לקופסה, אם יישאר לכם משהו בכלל לאחר הנישנושים♥♥♥

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן