עוגיות סהרוני שקדים

סהרוני שקדים מבצק פריך נימוחים בפה – הכי מענג לטבול אותן בכוס תה או קפה.

 

חגי תשרי כבר בפתח ומה הכי מתאים לחג הזה? עוגיות חול שמתגלגלות על הלשון ונבלעות בשנייה.

העוגיות שמעבירות אותי מיד לילדות הרחוקה, לבית של אמא ואבא, לבית של דודה שרה.

יש לי זיכרונות כאלה מתוקים, על כוס תה מהביל בחורף וליד צלוחית של עוגיות נמסות.

 

לפעמים אני טובלת את הקצוות של העוגיות בשוקולד מריר מומס – וזה טעים ברמות על חלל.

 

תכינו תכינו, אל תשכחו לספר לי איך יצא לכם.

באהבה רבה ממני יהודית

עוגיות סהרוני שקדים

 

החומרים להכנת העוגיות

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מכניסים מרגרינה רכה(או חמאה רכה) סוכר וסוכר וניל, מערבלים עד שמקבלים תערובת קרמית

 

לתערובת הקרמית מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבלים

מוסיפים קמח

מוסיפים אבקת אפיה ומערבלים

מקבלים בצק רך וגמיש שמתאים לגלגל אותו, אם הבצק יבש אפשר להוסיף 2 כפות מים, אם הבצק רטוב אפשר להוסיף כף קמח

לוקחים פיסת בצק ומגלגלים לכדור, פוחסים עם האצבעות ויוצרים גליל בצורת נחש, יוצרים מהגליל חצי סהר

מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות זמן אפיה כ 15 -20 דקות עד שהבצק משנה טיפה צבע לזהוב

לא נוגעים בעוגיות עד קירור מוחלט, יש להן נטייה להתפורר

 

לאחר קירור מפזרים אבקת סוכר, מעבירים את העוגיות לקופסה אטומה.

 

מתכון לעוגיות סהרוני שקדים

נקבל 40 עוגיות

משתמשים בכוס מדידה אוניברסלית

החומרים:

2 כוסות קמח לבן רגיל

חצי כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

2 כוסות שקדים טחונים (אפשרי כוס שקדים טחונים וכוס קוקוס)

1 מרגרינה רכה או 200 גרם חמאה רכה

1 כפית אבקת אפייה

2 כפות של מים

לקישוט:

אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה

ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה, מכניסים מרגרינה רכה, סוכר וסוכר וניל, מערבלים עד שמקבלים תערובת קרמית.

מכניסים את השקדים הטחונים ומערבלים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד אחידות. מוסיפים את המים.

אם הבצק יבש ניתן להוסיף עוד 2 כפות מים, אם הבצק רטוב אפשר להוסיף כף קמח.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחממים את התנור על 170 מעלות זמן אפייה של 20 דקות או עד הזהבה קלה.

לוקחים פיסות בצק ומגלגלים לכדור, אפשר לכווץ ומיד ליצור גליל כמו נחש, לגלגל את הקצוות פנימה ליצירת חצי סהר.

מעבירים את העוגיות לתבנית, מכניסים לתנור לאפייה.

לאחר האפייה לא נוגעים בעוגיות ולא מזיזים. הן זקוקות לקירור מוחלט.

מסננים מעל העוגיות אבקת סוכר, מכניסים לקופסה אטומה.

טיפים ועצות:

אפשר במקום 2 כוסות שקדים טחונים, 1 כוס שקדים טחונים ו 1 כוס קוקוס

אם התערובת יוצאת יבשה אפשר להוסיף 2 כפות מים

אם התערובת מעט רטובה אפשר להוסיף 1 כף קמח או קצת יותר

אפשר ליצור כדורים ולאפות אותם בצורה הזו במקום סהרונים

לאחר האפייה לא נוגעים בעוגיות, הן צריכות להתקרר לגמרי

 

————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

53 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן