סהרוני שקדים מבצק פריך נימוחים בפה – הכי מענג לטבול אותן בכוס תה או קפה.
חגי תשרי כבר בפתח ומה הכי מתאים לחג הזה? עוגיות חול שמתגלגלות על הלשון ונבלעות בשנייה.
העוגיות שמעבירות אותי מיד לילדות הרחוקה, לבית של אמא ואבא, לבית של דודה שרה.
יש לי זיכרונות כאלה מתוקים, על כוס תה מהביל בחורף וליד צלוחית של עוגיות נמסות.
לפעמים אני טובלת את הקצוות של העוגיות בשוקולד מריר מומס – וזה טעים ברמות על חלל.
תכינו תכינו, אל תשכחו לספר לי איך יצא לכם.
באהבה רבה ממני יהודית
מתכון לעוגיות סהרוני שקדים
נקבל 40 עוגיות
משתמשים בכוס מדידה אוניברסלית
החומרים:
2 כוסות קמח לבן רגיל
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
2 כוסות שקדים טחונים (אפשרי כוס שקדים טחונים וכוס קוקוס)
1 מרגרינה רכה או 200 גרם חמאה רכה
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות של מים
לקישוט:
אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה
ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה, מכניסים מרגרינה רכה, סוכר וסוכר וניל, מערבלים עד שמקבלים תערובת קרמית.
מכניסים את השקדים הטחונים ומערבלים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד אחידות. מוסיפים את המים.
אם הבצק יבש ניתן להוסיף עוד 2 כפות מים, אם הבצק רטוב אפשר להוסיף כף קמח.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחממים את התנור על 170 מעלות זמן אפייה של 20 דקות או עד הזהבה קלה.
לוקחים פיסות בצק ומגלגלים לכדור, אפשר לכווץ ומיד ליצור גליל כמו נחש, לגלגל את הקצוות פנימה ליצירת חצי סהר.
מעבירים את העוגיות לתבנית, מכניסים לתנור לאפייה.
לאחר האפייה לא נוגעים בעוגיות ולא מזיזים. הן זקוקות לקירור מוחלט.
מסננים מעל העוגיות אבקת סוכר, מכניסים לקופסה אטומה.
טיפים ועצות:
אפשר במקום 2 כוסות שקדים טחונים, 1 כוס שקדים טחונים ו 1 כוס קוקוס
אם התערובת יוצאת יבשה אפשר להוסיף 2 כפות מים
אם התערובת מעט רטובה אפשר להוסיף 1 כף קמח או קצת יותר
אפשר ליצור כדורים ולאפות אותם בצורה הזו במקום סהרונים
לאחר האפייה לא נוגעים בעוגיות, הן צריכות להתקרר לגמרי
————————————————————————————————————————————-
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
אפשר קמח כוסמין מלא?
היי אתי, לא ניסיתי עם קמח כוסמין לכן לא יכולה להגיד.
אבל תמיד אפשר לנסות.
היי אתי, אני ניסיתי עם 70% קמח חיטה מלא ו30% קמח לבן ויצא ממש טעים
תודה על התגובה.
תודה על המתכון וואוו טעימות מאד מאד מאד
היי רחל, אני שמחה, תהנו
אמאל'ה מה זה הדבר הטעים הזה???
העוגיות הכי טעימות שאכלתי בחיים
מתכון אליפות
הולכת להכין שוב כמות כפולה, לארוז בקופסאות חגיגיות יפות ולשלוח למשפחה ולחברים לכבוד השנה החדשה
תודה יהודית, שנה מתוקה שתהיה!
חן, וואוו איזה תגובה מחמיאה ומרגשת! תודה רבה
מאחלת לך ולכל משפחתך שנה טובה ומתוקה
אפשר להשתמש בשקדים טחונים דק?
היי שוש, בוודאי, רק עם שקדים טחונים דק
למה העוגיות נשברות לי כשאני מכינה את הצורה אולי חסר קמח?
במקום מרגרינה מה אפשר לשים שזה יהיה פרווה?
אפשר לנסות להשתמש בשמן, פחות משלושת רבעי כוס מדידה.
פעם שניה בשבוע ה עוד חא קרה לי הם מעלפותת כל הבסיס של החייל שלי התעלפו עליהם המון תודה יקירה
תודה על המתכון. כמה זמן נשמרות העוגיות והאם אפשר להקפיא אותן?
היי מיכל, העוגיות שומרות על הטריות שלהן עד כשבוע ימים. אני לא אוהבת להקפיא בצק פריך
מה עדיף,חמאה או מרגרינה?
היי רחלי, אני מעדיפה מרגרינה מסוג מזולה עם העטיפה הזהובה
עם חמאה העוגיות לא נשמרות לאורך זמן.
תודה על המתכון נראה נפלא ומזכיר לי גם זכרונות ילדות עם כוס תה… כמה גרם יש ב 2 כוסות שקדים טחונים. ,)כמה חבילות לקנות ?)
היי מאי, בערך 250 גרם קמח שקדים
מה אפשר לשים במקום הקמח עקב רגישות לגלוטן ?
היי, ניתן לקנות קמח תמי או קמח כרגיל שהם ללא גלוטן.
הי אפשר קמח שקדים במקום שקדים טחונים?
היי , אפשרי להשתמש בקמח שקדים במקום שקדים טחונים? תודה
היי תמי, אני משתמשת בקמח שקדים
וואו יהודית, תודה על המתכון המושלם, בטעם של פעם! העוגיות נמסות בפה!
עדיף להשתמש בחמאה, ממילא מתחסלות ברגע?.
שנה טובה ומתוקה!
תודה מיכל, עם חמאה מאוד טעים, במיוחד שמתחסלות ברגע
היי.
האם אפשר להשאיר את הבצק לילה במקרר?
היי חן, אני לא אוהבת שבצק פריך ישהה הרבה זמן במקרר
אפשר שמן קוקוס במקום מרגרינה/חמאה?
היי פרידה, אפשר לנסות להכין עם שמן קוקוס
אימלה מתכון ממש טוב ועוגיות טעימות בטירוף. נגמרו תוך פחות מיומיים!!!
אני הכנתי אותם עם 70% קמח חיטה מלא ו30% קמח לבן ויצא ממש טוב ופריך.
מהממת שאת, שמחה ששידרגת עם הקמחים ויצא טעים. כל הכבוד
טעימות מאד
למה הם נמרחו לי בתבנית
למה העוגיות נשברות לי כשאני מכינה את הצורה אולי חסר קמח?
אם הבצק יבש תוסיפי עוד 1כף של מים ותלושי.
היי, כנראה שהבצק היה רך מאוד מאוד, יתכן ושמת יותר מידי מים
אפשר להחליף את הסוכר באבקת סוכר? ואם כן – כמה א. סוכר?
תודה רבה!
היי יעל, אותה כמות של אבקת סוכר.
האם אפשר לשים קמח תופח במקום קמח רגיל?
היי נטע, אני מעדיפה קמח רגיל ואבקת אפיה לעוגיות האלה, אם אין לך אז תשתמשי בקמח תופח.
שלום. האם אפשר שמן במקום חמאה. אם כן כמה
היי גאולה, תתחילי עם חצי כוס שמן ותיראי לפי הצורך, אם הבצק יבש תוסיפי עוד קצת שמן. בעקרון אם בצק יוצא יבש תמיד אפשר להוסיף עוד כף מים
היי, למה הבצק נקרע?
היי נויה, בדיוק הכנתי עכשיו. אם הבצק מתפרק או נקרע, יש לכווץ אותו עם האצבעות ולגלגל בעדינות על נייר האפייה בתבנית
לאחר מכן לסובב לצורת סהרון. יש בבצק שקדים לכן הוא מאוד עדין ורך
היי חייב עם מיקסר?? או שאפשר להסתדר עם לישה
היי שני, אפשר להסתדר בלישה ידנית.
היי
מה הכמות של הכוסות בגרמים ?
כוס מדידה זה 240, יצא יבש מדי
אשמח לתשובה
תודה על מתכונים מעולים
היי יעל, אם יצא לך יבש מידי אז תורידי בכמות של הקמח. כל קמח מתנהג אחרת באפייה,.
היי אפשר להשתמש בבוטנים טחונים?
היי חן, אפשר לנסות
היי יהודית!
תודה רבה רבה על מתכון מושלם! קליל וטעים בטירוף! עוד לא יצא מהתנור כבר נגמר! ואני בניתי על זה למשלוחי מנות, מחר אכין עוד , בזכותך, מעבירה הלאה. חג פורים שמח!
סיון.
היי סיון, את הכי משמחת