עוגיות סבתא במילוי קרם אגוזי מלך
עוגיות ממולאות בקרם אגוזי מלך עשיר! מבצק פריך ורך, כל נגיסה זה תענוג.

עוגיות שתמיד מזכירות לי את ננה – סבתא רחל. לפני חג פורים סבתא הייתה אופה על הפתיליה.

הבצק שהכינה היה דק דק, בו מילאה בוטנים טחונים (אותם טחנה במכתש ועלי) עם סוכר והל, ומגלגלת את הבצק לסיגר.

את העוגיות הייתה מניחה על מגש עגול שטוח, שמה את המגש על הפתיליה ומחכה שיזהיב מלמטה.

לעוגיות האלה קוראים בשפה הפרסית שלנו (אנחנו פרסים בחריינים) קראפיץ', איזה שם יפה לעוגייה♥

עשיתי מחווה לעוגייה של ננה, קראפיץ' במילוי של אגוזי מלך.

תכינו ותמלאו את הקופסאות בעוגיות מענגות. מתקבלת כמות של כ 70 יחידות.

תדעו – אפשר להכין את העוגיות גם פרווה, הפרטים במתכון למטה.

אתמול העלתי לסטורי (באינסטגרם) סרטונים של הכנת העוגיות, מאז האייפון שלי לא מפסיק לתקתק, כולם מבקשים את המתכון.

הייתי חייבת להתיישב ולכתוב לכם!!! סופ"ש מקסים.

אוהבת אתכם♥

עוגיות סבתא במילוי קרם אגוזי מלך

החומרים להכנת הבצק והקרם

בקערת מיקסר עם וו גיטרה: קמח מנופה, מעל שמים את החמאה הרכה

מערבלים את הקמח והחמאה, מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבל

מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבלים עד אשר התערובת מתאחדת ונוצר בצק רך וגמיש

מורידים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח. מגלגלים ויוצרים רולדה

יוצרים מהבצק רולדה, מחלקים ל 8 חלקים שווים

עוטפים כל חלק בניילון נצמד

מכניסים למקרר לפחות לשעתיים. אפשר להכין יום לפני ולהשאיר לילה במקרר ואז לפני ההכנה יש להוציא ולהניח על השיש כ 20 דקות (בימים חמים פחות זמן)

טוחנים את אגוזי המלך, מוסיפים סוכר, סוכר וניל, מוסיפים את 2 החלבונים שנותרו לנו. מערבבים היטב עד אשר התערובת יציבה והומוגנית.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים כל חלק לעלה דק, מחלקים לשמונה חלקים אפשר לחתוך בעזרת גלגלת של פיצה

לוקחים פיסה ממילוי האגוזים, מגלגלים ויוצרים נחש, מניחים מהמילוי בקצה של כל משולש

מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר, מקבלים עוגייה בצורת קרואסון

לאחר שהעוגייה מגולגלת, אפשר לעגל מעט בצדדים לקבלת חצי ירח

מניחים בתבנית על נייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, אפייה עד הזהבה קלה

מזהיבים את העוגיות, מקפידים שלא תהיינה שחומות מידי

לאחר קירור מוחלט, מפזרים על העוגיות אבקת סוכר

מתכון להכנת עוגיות סבתא במילוי קרם אגוזי מלך

70 עוגיות

החומרים לבצק:

5 כוסות קמח ( כוס מידה אוניברסלית מדויקת)

400 גרם חמאה רכה ( אפשר 2 חבילות מזולה)

1 קופסה של שמנת מתוקה חלבית (או שמנת צמחית) 250 מ"ל

2 חלמונים רצוי מביצים גדולות

החומרים למילוי:

300 גרם אגוזי מלך

3/4 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

2 חלבונים (לבנים שנשארו לנו)

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן הכנת הבצק:

בקערת מיקסר, לנפות את הקמח, להוסיף את קוביות החמאה הרכות, להוסיף את החלמונים, להתחיל לעבד ולמזוג לאט את השמנת המתוקה, לעבד כמה דקות, עד אשר מתקבל בצק רך וגמיש, אם הבצק רטוב, ניתן להוסיף מעט קמח.

להוריד את הבצק למשטח עבודה מקומח וללוש מעט, לגלגל את הבצק לצורה של גליל, לחתוך ל 8 חלקים שווים. לעטוף כל חלק בניילון נצמד ולהכניס למקרר, אפשרי ללילה שלם או למספר שעות.

הכנת המילוי:

במעבד מזון להכניס את האגוזים, הסוכר וסוכר וניל, לעבד עד אשר האגוזים נהפכים לפירורים ממש קטנים כמו משחה, להעביר את תערובת האגוזים לקערה נקייה, להוסיף את החלבונים ולערבב היטב, נקבל מרקם של קרם. להכניס את התערובת למקרר.

הכנת העוגיות:

להוציא את הבצק מהמקרר כמה דקות לפני הרידוד, לרדד את העלה לעיגול, לקחת גלגלת משוננת או חלקה ולחתוך ל 8 משולשים שווים. לקחת מהקרם אגוזים וליצור נקניק, להניח בצד הרחב של המשולש, לגלגל מהצד הרחב כלפי הצד הדק, נקבל צורה של קרואסון דק.

להניח את העוגיות בתבנית על נייר אפייה, להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 20 דקות או עד הזהבה, להוציא מהתנור ולצנן היטב. לאחר שהעוגיות הצטננו אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר. העוגיות נשמרות בכלי אטום כשבועיים.

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן