עוגיות בריאות שלא תפסיקו לנשנש! עם פיצוחים וסילאן. נהדרות לשמירה על הגזרה.
עדי ביקשה ממני להכין לה עוגיות בריאות. מאחר והיא אחרי לידה ורוצה לחזור לגזרה הקודמת.
אתם יודעים! כאלה עוגיות בלי סוכר, בלי שוקולד, בלי קמח ובלי מצרכים שיזיקו לגוף.
החלטתי לקחת את האתגר ולחפש לה מתכון, כזה שיהיה טוב וגם טעים.
לאחר שראיתי את המתכון של רותם בן מויאל באינסטגרם, החלטתי ללכת על זה עם שינויים שיתאימו לעדי.
אני יודעת שבשעות הערב רוצים לאכול משהו מתוק, משהו בלי לחטוא.
משתפת אתכם במתכון, אולי תרצו להיכנס למשטר של בריאות אבל שיהיה גם טעים!
אל תשכחו לשתף גם חברים! בטוח הם ישמחו.
המשך יום נפלא לכולם♥
מתכון להכנת עוגיות בריאות שקדים ופיצוחים
החומרים:
כוס שבבי שקדים מולבנים
כוס גרעיני דלעת
כוס גרעיני חמניה
חצי כוס שומשום
1 חלבון ביצה (הלבן)
1/2 כוס סילאן טבעי ללא סוכר (אפשר לערבב עם מייפל טבעי)
בתבנית שמים נייר אפיה ומשמנים היטב, שימו לב! חובה לשמן את נייר האפיה.
אופן ההכנה:
בקערה, שמים חלבון ביצה (לבן) וסילאן, טורפים היטב. מוסיפים את הפיצוחים, מערבבים טוב.
בעזרת 2 כפות לוקחים מהעיסה ומניחים בתבנית על נייר אפיה משומן, יוצרים צורה של עוגייה ומשטחים מעט.
מכניסים לתנור לאפיה של 20-25 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
יוצרים כ 20 עוגיות. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180-170מעלות, לאפייה של 25 דקות או עד הזהבה.
מוציאים מהתנור ומקררים, לא נוגעים בעוגיות, מחכים שיתקשו.
לשמירה על טריות, מכניסים לקופסה אטומה.
לא הבנתי,כמה זמן לאפות?
בהתחלה רשום 12-15 דקות ואח״כ 25 דקות.
היי מירי, 20-25 דקות של אפייה עד הזהבה. תיקנתי את הזמן.
אפשר משהוא במקום הקקאו אני רוצה לעשות את זה בטעם וניל
היי תמי, אין בעוגיות קקאו, יש סילאן
היי כמה סילאן כמה מייפל לשים
שמים 1/2 כוס סילאן, אפשר לערבב עם מייפל, קצת מזה וקצת מזה
תודה 🙂
הספקתי להכין כבר כמה פעמים ופשוט יצא טעים!! הן מככבות אצלנו במשפחה!
כיף♥
האם אפשר בלי החלבון יש תחליף?
היי, החלבון הוא שקושר את כל התערובת, לדעתי לא כדאי לוותר עליו במקרה הזה
היי במתכון רשמת או סילאן או מייפל ובתמונה רשמת ששמת גם וגם ??
היי זיוה, כתבתי שאפשר לערבב סילאן עם מייפל טבעי, זה רשום במתכון
20-25 דקות העוגיות נשרפות ועוד על 170 מעלות
היי שלי, כל תנור מגיב אחרת, אם את יודעת שהתנור שלך אופה מהר עליך להפחית מזמן האפייה
היי תודה על מתכון נפלא
האם אפשר להקפיא??
תודה מראש
היי אהובה, בעקרון אני לא אוהבת להקפיא, אפשר לנסות להקפיא 2 עוגיות ולראות את המרקם שלהן.
היי, כמה זה כוס?
היי שיר, אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל אם אין לך, תשתמשי בכוס קרטון לשתיה חמה
הי
לגבי החלבון מכמה ביצים זה? מביצה 1?
היי סימה, ביצה 1 לארג'
אם אני רוצה טבעוני. במה אפשר להחליף את החלבון?
היי מיכל, כשאני חושבת על זה ייתכן ואפשר להשתמש בטחינה גולמית כדי לייצב את התערובת
מתכון מעולה!!! הכנתי בלי ביצה,יוצא גם טוב השטחתי את הכל ואז ברגע שזה מתקרר,פשוט מפרקים לעוגיות בגדלים שונים
היי גליה, שמחה שהכנת ושידרגת את המתכון בלי ביצה. רעיון נפלא לשטח את כל התערובת בתבנית ולשבור לחתיכות לאחר האפייה.
היי, האם אפשר להוסיף חמוציות לתערובת?
היי אלינה, אפשר להוסיף חמוציות לתערובת.